Вдома / Краса і здоров’я / Чим корисні банани.

Чим корисні банани.

Чем полезны бананы. Сьогодні мова піде про банані, про те чому ж він корисний або шкідливий. Банани є тропічними фруктами, ростуть вони на пальмі. Насправді звичайний банан це гігантська трава. На стеблі банана можуть дозрівати до 300 плодів, висота стебла до 15 метрів. Ствол у цій гігантській трави знаходиться під землею, наземна частина утворена шарами листя. Зростає бананове дерево дуже швидко і вже через рік можна збирати урожай. Зрізають банани ще зеленими, щоб можна було доставити їх до місця призначення, і по прибуттю на місце вони вже дозрівають в теплих приміщеннях. Існують основні райони де вирощують банани це Південно-Східна і Південна Азія, Африка та Латинська Америка, Еквадор. Для нас банан є смачними ласощами, а для жителів цих країн це продукт який замінює хліб, картопля, є калорійним продуктом. У світі нараховую близько 300 видів бананів. Для споживачів банани класифікуються на «крохмальні» і «солодкі».  Чем полезны бананы. Крохмальні банани до смаку як картопля їх смажать, тушкують, подають як гарнір до риби, м'яса. А солодкі їдять в сирому вигляді. Для нас звичним є банан з білою м'якоттю і жовтою шкіркою, але існують ще й існують банани з чорної, рожевою, рудої, червонуватою шкіркою, а так само бебі банани (Вони більш злагоджено ніж звичайні банани).

Банани дуже калорійні. 100 грам банана містить приблизно 100 Ккал. Вживання в їжу великої кількості бананів призведе до появи зайвих кілограмів. Тому людям із зайвою вагою, а також тим хто хоче скинути зайві кілограми не варто захоплюватися бананами. Чем полезны бананы.

Банани екзотичний фрукт, банан прекрасно втамовує голод, дає нашому організму енергію , і корисні речовини. Вживати в їжу їх рекомендується свіжими і стиглими. М'якоть банана містить калій, залізо, магній, фосфор, кальцій, вітамін С, Е, В6, В12, вуглеводи, сахарозу, фруктозу, глюкозу, а також природний серотонін, його ще називають гармонією щастя, у людини з'їв банан поліпшується настрій, людина розслабляється . Дуже багато в банані міститься калію, який благотворно впливає на серце, банани корисні людям страждаючим серцево-судинними захворюваннями, при гіпертонічній хворобі, при хворобах нирок. Банани підтримують тонус судин. Великий вміст заліза в банані, стимулює вироблення гемоглобіну в крові, тому його потрібно їсти людям зі зниженим гемоглобіном. Банани корисніше інших фруктів при захворюваннях шлунка, при гастритах з підвищеною кислотністю, банани здатні знизити кислотність шлунка, і позбавити від печії. Так як банан містить величезну кількість клітковини це допомагає впоратися з запорами.

Банани підвищують увагу, пам'ять, дають енергію як мінімум на 1.5 години роботи, відновлюють сон і нервову систему. Корисно їсти їх студентам, перед сесією, а також спортсменам. Банани часто включають в дитяче харчування, тому що вони не викликають алергії.

З бананів можна приготувати різні десерти, їх смажать, вони входять до складу фруктових салатів, різних коктейлів. Також банан використовують в косметології як маску для обличчя та волосся.

Ваш e-mail: *
Ваше ім'я: *
vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *