Вдома / Рецепти та харчування / Суп із сушених грибів

Суп із сушених грибів

Грибной суп из сушеных грибов. Фото. Гриби є природним джерелом безлічі корисних речовин і мікроелементів.

За кількістю білка, необхідного для будівництва м'язів нашого тіла, гриби можуть зрівнятися з яловичиною, а за кількістю незамінних ферментів і деяких органічних кислот можуть дати фору багатьом іншим продуктам.



Тому бажано періодично включати в свій раціон ці дари лісу, тим більше що існує велика кількість смачних страв, які можна з них приготувати — гриби смажені в сметані, грибні салати і різні закуски з грибами . І, звичайно ж, суп з грибів, який володіє абсолютно дивовижним смаком.



При цьому суп з грибів, тільки що принесених з лісу, виходить менше ароматним, ніж з грибів сушених. Гурмани відмінно знають це і намагаються запастися грибочками ще з літа, щоб і в осінню та взимку завжди мати можливість поласувати грибною юшкою.



Щоб приготувати грибний суп підійдуть будь-які їстівні лісові гриби — боровики , підосичники, підберезники, білі гриби, сироїжки.

Съедобные лесные грибы (таблица)

Їх можна засушити і зберігати протягом тривалого часу в сухому темному місці.



Якщо ви не любите ходити в ліс за грибами, то їх завжди можна придбати в найближчому магазині. Давайте сьогодні дізнаємося, як варити суп із сушених лісових грибів, щоб ви могли порадувати своїх близьких за сімейним столом.



Рецепт дуже простий і приготування такого супу не займе у вас багато часу.



І так, приступимо до готування!

Інгредієнти

Для приготування грибного супу нам знадобиться:

  • 2 жмені сухих грибів;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 0,5 склянки перлової або гречаної крупи;
  • 3 середніх картоплини ;
  • 1 морква;
  • запашний і чорний перець горошком;
  • петрушка;
  • сіль.

Приготування грибного супу

Можна готувати суп, як з цілих грибочків, так і з подрібнених їх частин, які легко отримати, просто наламавши великі гриби.



Хтось віддає перевагу суп з грибного порошку, який можна отримати, подрібнивши сушені гриби в блендері або кавомолці. Виходить оригінальне пюре, яке набагато легше засвоюється, ніж суп з цілих грибів, але при цьому має ту ж поживну цінність.



Для наваристого в суп бажано додати трохи крупи. Добре підійде для цього жменю гречки або перловки. Крупу можна попередньо обсмажити на сухій сковороді. Хоч такий рецепт і не є традиційним, але виходить також дуже смачно.



Замість крупи можна додати в суп дрібні макаронні вироби — зірочки або вермішельного засипку.



У цьому рецепті розглянемо приготування супу з додаванням крупи.

1. Перед початком готування сухі гриби потрібно залити водою і залишити набухати на 2,5-3 години. Розмоклі в воді грибочки швидше варяться і виходять м'якшими і смачними.

Сушеные грибы замоченные в воде (фото)

2. Коли гриби разбухнут, можна приступати безпосередньо до готування. Воду, в якій вони замочували потрібно процідити в каструлю, після чого долити чистої води до 2/3 обсягу, додати гриби, крупу і поставити на вогонь варитися.



Для готування можна взяти приготований заздалегідь м'ясний бульйон. Суп вийде ще ситніше і наваристий. Але і калорій в ньому буде більше. Якщо ви стежите за фігурою, то слід враховувати це.



Варимо протягом 10-15 хвилин (майже до повної готовності крупи). Тільки після цього додаємо овочі.



3. Картопля моєму, чистимо і ріжемо дрібними кубиками, як показано на фото нижче:



Картофель нарезанный кубиками на разделочной доске (фото)

4. Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо ножем, а морква трьом на тертці.

Морковь и лук перед добавлением в суп (фото)

Подрібнення морквини на тертці займає менше часу і вариться терта морква швидше.



Але, якщо у вас є кілька зайвих хвилин часу, то краще нарізати моркву невеликими шматочками. Такі часточки виглядають в тарілці значно гарніше.



Додавати нарізану моркву в каструлю потрібно трохи раніше, ніж терту, щоб вона як слід проварити і не була жестковатой.



5. У деяких рецептах зустрічається рада до того, як суп буде готовий, гриби виловити і обсмажити з цибулею, після чого додати їх назад в каструлю. Тут можна порадити орієнтуватися на свій смак. У будь-якому випадку суп вийде дуже смачним.



За 1-2 хвилини до повної готовності потрібно кинути в суп кілька горошин запашного перцю і додати петрушку. Також можна покласти 1-2 лаврових листки.



На стіл суп слід подавати гарячим, розклавши в тарілки і додавши сметани.



Смачного!



Також рекомендуємо подивитися відео, де показано один з варіантів приготування грибного супу з сушених грибів:

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *