Вдома / Рецепти та харчування / Довга з бараниною

Довга з бараниною

Довга с бараниной.

Рецепт довги з бараниною відомий з давніх часів у народів Кавказу.

Для приготування цього смачного страви нам знадобиться 0,5 баранини з кісточкою, 0,8 л мацоні (кисломолочний напій типу кислого молока), горох — 55-60г, пшеничне борошно, ріпчаста цибуля, 100 г щавлю, 100 шпинату, 100 г суміші кінзи і кропу, 20 г рису, спеції.

Це дуже оригінальне блюдо, що чимось нагадує гороховий суп з фрикадельками готується наступним чином.

Замочуємо горох на 3-4 години.

М'якоть баранини відокремлюємо від кісточки і пропускаємо через м'ясорубку, додаючи цибулю і спеції, щоб вийшов фарш.

З отримав фаршу скачуємо фрикадельки.

Кісточка в цей час вариться в невеликому кількості води для приготування бульйону.

Мацон виливаємо в каструлю (якщо немає мацоні, візьміть кефір або кисле молоко — теж цілком підійде). У цю ж каструлю додаємо 3-4 столові ложки борошна і вийшов з кісточки бульйон. Також можна розбити одне яйце. Головне при цьому нічого не солити. Посолити довгу можна буде після готовності.

Всю цю суміш тримаємо на маленькому вогні, постійно перемішуючи, щоб кисломолочний продукт не згорнувся. Через деякий час кидаємо розмокший горох, фрикадельки з баранячого фаршу, рис і продовжуємо варити, постійно перемішуючи.

Перед самою готовністю в довгу слід додати дрібно нарізану зелень.

Після того, як страва готова його можна посолити.

Подається довга як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Також існує рецепт приготування довги у вигляді легкого літнього супу з зеленню без м'яса, чудово освіжаючого в жарку погоду.

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *