Вдома / Рецепти та харчування / Калья — юшка з морської риби

Калья — юшка з морської риби

Фото кальи из морской рыбы. Для приготування кальі нам знадобиться кілограма 1,5 жирної морської риби — зубатки, палтуса або масляної риби. Крім того 1,5-2 літра води, 2 цибулини, склянка розсолу солоних огірків, 1-2 солоних огірочка, 0,5 кг картоплі, половинка лимона, цибулю-порей, петрушка, 1 морквина, запашний перець-горошок, лавровий лист, кріп, шафран, чайна ложка сушеного естрагону.

Рецепт кальі здавна був відомий народам мешкали на берегах північних морів і здобували жирну морську рибу. Нерідко при цьому в підготовлювану калью додавали ікру цих риб. Блюдо відрізнялося багатим наваром, неповторним смаком і жоден святковий стіл не обходився без кальі.

Калья відрізняється від юшки з річкової риби набагато більшою густиною, наваристий, ситністю і, звичайно, неповторним смаком.

у калью прийнято додавати багато прянощів, тому в складі є петрушка, естрагон, запашний перець і лаврове листя.

Для приготування кальі спершу потрібно приготувати овочевий бульйон. Для цього слід покришити в каструлю картоплю, моркву, петрушку і цибулю. Після цього потрібно прокип'ятити бульйон до напівготовності картоплі.

Після цього кидаємо в каструлю все прянощі крім лаврушки, і естрагону, кришимо солоні огірочки і додаємо огірковий розсіл, заздалегідь прокип'ячену протягом декількох хвилин.

Після цього додаємо рибу і варимо ще 15-20 хвилин. Після того, як овочі та риба зварилися в калью кидаємо пару-трійку листочків лаврушки, додаємо естрагон і видавлюємо в каструлю з кальей лимонний сік з половинки лимона. Після цього калья повинна хвилин 15 настоятися і лише після цього її можна подавати на стіл.

Смачний рибний суп з морської риби готовий!

Смачного!

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *