Вдома / Поради / Як вибрати хорошу тушонку?

Як вибрати хорошу тушонку?

Банка тушенки по ГОСТу. Фото. Напевно, кожен, хто купував тушонку, може згадати випадок, коли, відкривши банку, виявляв там фаршеобразних масу навіть віддалено не нагадує м'ясо. Виробники тушонки, намагаючись отримати максимальний прибуток готові закатати в банку все що завгодно — перероблені хрящі, шкіру, жили, сою, присмачені ароматизаторами і підсилювачами смаку.



Як же вибрати хорошу тушонку при покупці в магазині? На що звернути увагу, щоб купити справжню тушонку з запашних шматочків м'яса з жирком, желе і лавровим листочком?

Перше, на що слід звернути увагу, це регіон виробника. Зрозуміло, що справжню тушонку виробляють там, де є хороші пасовища і розвинене тваринництво. Купуючи тушонку, вироблену в Оренбурзькій області, Бурятії, Сибіру чи Казахстані, можна з більшою часткою ймовірності придбати по-справжньому якісний продукт.



По-друге, обов'язково зверніть свою увагу на назву. Якщо на банці написано «Яловичина тушкована» або «Свинина тушкована», то все в порядку. А ось якщо на банці красується напис «Тушеночка», «Улюблена тушонка», «Армійська тушонка» або будь-яка інша, то можна бути впевненим, що разом з м'ясом (а то і замість м'яса) в банку можуть виявитися найрізноманітніші комбінації переробленої продукції тваринного і рослинного походження.





Третє, на що слід звернути увагу, якщо ви хочете купити хорошу тушонку, це норматив, відповідно до яким вона зроблена. Справжня тушонка проводиться за державним стандартом, який скорочено позначається абревіатурою ГОСТ. Якщо тушонка проведена не по ГОСТу, а, наприклад, по ТУ (технічні умови), то в банку ви можете також знайти все, що завгодно крім м'яса.



При цьому деякі виробники великими літерами на банку пишуть «ГОСТІВСЬКА тушонка». Потрібно розуміти, що це лише назва, а позначення самого нормативу, за яким виготовлена ​​тушонка, прописується дрібними літерами поруч зі складом і іншими даними.



У цій тушонці, виробленої по ГОСТу має бути всього 6 інгредієнтів. Це м'ясо (87%), жир (10%), цибулю, чорний перець, лавровий лист і сіль. Якщо вказані ще якісь добавки (наприклад, соя або, як її зараз прийнято називати, рослинний білок), то це вас повинно насторожити.





Купуючи тушонку, обов'язково зверніть увагу на маркування, видавлену на кришці. Вона повинна мати три ряди. У першому ряду вказується дата виробництва, у другому — номер партії і виробничої лінії, а в третьому ряду — фірмовий номер виробника. При цьому попереду повинна стояти буква «А», що позначає, що виробник спеціалізується на випуску м'ясних продуктів. Якщо стоїть «О» або «Р», то це означає, що завод робить консерви з рослинних або рибних продуктів.



Якщо ви хочете вибрати гарну тушонку, вибирайте продукцію вироблену по ГОСТу, має в складі тільки 6 основних інгредієнтів і має на кришці маркування, третій ряд якої починається з букви «А».

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *