Вдома / Поради / Як вибрати каву?

Як вибрати каву?

Выбор вкусного кофе - дело отвественное Багато хто з нас любить починати свій день з цього ароматного напою, що бадьорить. Але, щоб насолодитися його смаком, знати, як правильно варити каву , недостатньо. Потрібно ще знати, яку каву вибрати з широкого асортименту пропонованих сортів.



Давайте дізнаємося, що радять фахівці, щоб не помилитися при виборі кави в магазині.


З історії кави

кава спочатку використовували як ліки, і вважалося, що він може лікувати практично всі хвороби. Але через деякий час людей зацікавив чарівний аромат і чудовий смак.



Йшов час, і кава стали не тільки подавати на прийомах і в громадських місцях, але готувати в домашніх умовах.



Говорячи про каву, можна сказати, що ми п'ємо справжні ліки. Адже кава в своєму складі містить безліч необхідних організму мінеральних речовин, допомагає зосередити увагу, відмінно тонізує. Не випадково його назва походить від арабського слова «qabwa», яке означає «робити сильним». Кава належить до продуктів, що підвищує настрій.


Який сорт кави краще?

Серед усього різноманіття сортів кави справжні гурмани особливо виділяють ті, які виробляються з арабіки, виростає в Коста-Ріці, Бразилії, Колумбії, Індії, Гватемалі, Кенії та Ефіопії.

Сбор урожая кофе (фото)



Всі вони мають глибокий смак, відрізняється деякими нотками аромату, характерного для місця зростання.



Кава з Коста-Ріки має ледь помітну кислинку, а арабіка з Бразилії — горіховий присмак, індійський кави і арабіка з Гватемали мають помітний шоколадний аромат, а кава з Кенії і Ефіопії — присмак лісових ягід.



Кава високої якості також вирощують в Індонезії, Мексиці, В'єтнамі, Гондурасі і Перу.


Вибираємо кави в зернах

Кофе Colombia Medellin в фирменной упаковке Існує велике розмаїття різновидів кави, «арабіка» і «робуста». Більше кофеїну і гіркоти міститься в каві «робуста», а «арабіка» має більш м'який смак і вважається шляхетним сортом.



Смак кави залежить від клімату країни, де його виробляють — температура, вологість, мінеральний склад ґрунту, висота плантації над рівнем моря — все це в значній мірі формує особливі відтінки смаку. Кава виробляється в більш ніж сімдесяти країнах світу, а його сортів налічується кілька сотень.



Вибираючи кави, звертайте увагу на упаковку, на якій має бути написано зміст, склад, країна-виробник, дата фасування та дата кінцевого терміну вживання.



Крім цих даних, на упаковці можна знайти ще багато корисної інформації, яка допоможе визначитися з вибором.



Сама упаковка не повинна мати порушень. Постачальники, що піклуються про якість свого продукту використовують також упаковку з зворотним клапаном, що дозволяє стравлювати виділяються з кави випаровування.


Кава який обсмаження краще?

Кофе малой обжарки для любителей пить кофе с молоком Перед покупкою зверніть увагу на обсмажування кави. Якщо обсмажування проведена легка, то зерна мають світло-коричневий відтінок. Таку каву частіше вживають з молоком любителі м'якого смаку.



При середній обсмажуванні є світло-коричневий відтінок, кава має більш насичений смак. А якщо проведена сильна обжарка, зерна мають темно-коричневий колір. При цьому кава набуває особливої ​​гірчинку і особливо сильний і глибокий аромат.


Який кави краще — мелений або в зернах?

Фахівці рекомендують купувати каву в зернах, а молоти їх в кавомолці безпосередньо перед варінням.



Не слід готувати в кавомолці велика кількість кави про запас. Мелену каву досить швидко втрачає свої смакові якості. Зберігати більше трьох днів мелену каву не рекомендується.

Кофе разных сортов в магазине (фото)



Найкраще купувати каву у вакуумній упаковці. У цьому випадку він відмінно зберігає всі смакові якості. Зберігати вдома кави слід при кімнатній температурі.


Вибираємо мелену каву

Молотый кофе (фото) Мелена кава, як правило, коштує дешевше зернового, і може містити суміш різних сортів, включаючи дешевші.



Також слід звернути увагу на вміст кофеїну. Якщо ви хочете відчути бадьорить напою, мелену каву без кофеїну вам точно не підійде.



Крім того, при покупці меленої кави зверніть увагу на його помел. Чим менше час помелу, тим крупніше частинки кави. Виділяють грубий (10 сек), середній (13 сек) і тонкий помел (15-20 сек).



Кава крупного помелу варять в турці, після чого його слід настояти протягом декількох хвилин .



Середній помел найбільш універсальний і може варитися як в турці, так і в кавомашині.



Кава тонкого помелу підійде для приготування з кавоварки з фільтрами.



Існує ще надтонкий помел, коли кава нагадує пил або дрібну муку. З кави такого помелу варять каву по-турецьки.


Як вибрати розчинна кава?

Растворимый кофе Tchibo - отличный вкус и аромат (фото) Сьогодні у продажу можна зустріти три види розчинної кави — порошковий, в гранулах і сублімований.



в порошковому кави, зерна обсмажуються і подрібнюються, а потім витягуються розчинні частки, які сушаться і фільтруються. 



Щоб зробити сублімований кави, готується спеціальний розчин, який згодом піддається заморожуванню і зневоднення. У такій каві, зберігається найбільша кількість корисних речовин. Саме сублімований кави своїм смаком і ароматом найбільше схожий на каву, зварену з мелених зерен.



Виробництво кави в гранулах здійснюється також як і порошкового, за винятком того, що в кінці виготовлення такої кави збивають в щільні грудочки.


Скільки коштує хороший кави?

Існують сорти кави, щоденне вживання яких, можуть собі дозволити хіба що дуже забезпечені люди. Так, наприклад, вартість кави Kopi Luwak перевищує 150 $ за 450 м



Досить дорого коштують і такі відомі сорти, як панамський Hacienda La Esmeralda (більше 100 $ за фунт), St. Helena Coffee з острова Св (79 $), El Injerto з Гватемали (50 $), ямайський кави Blue Mountain (49 $).



Набагато більш доступними є такі популярні сорти, як Brasil Santos (Арабіка Бразилія Сантос), Colombia Medellin Supremo, Guatemala Antigua, Ethiopia Harrar, India Mysore.



Відмінне співвідношення ціни і якості зробили їх найпопулярнішими на сьогоднішній день в сім'ях з різним достатком.

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *