Вдома / Поради / Як приготувати м'ясне пюре для прикорму?

Як приготувати м'ясне пюре для прикорму?

Мясо - важный продукт для прикорма. У статтях « Коли починати підгодовувати дитину? » і « З чого починати прикорм дитини? »ми вже говорили про те, що прикорм повинен починатися не раніше, ніж дитині виповниться півроку. В цей час його травна система вже готова до того, щоб засвоювати не тільки грудне молоко.



Спочатку підгодовувати рекомендується фруктовими та овочевими пюре, а з 8-9 місяців в раціон харчування малюка можна включати м'ясо.



Якщо є можливість, то краще за все починати підгодовувати м'ясним пюре, виробленим промисловим способом.

Сучасні технології виробництва дитячого харчування дозволяють зберігати велику кількість корисних речовин і вітамінів. В процесі виробництва дитяче харчування проходить суворий контроль, що дозволяє зробити продукти в баночках максимально корисними і безпечними для малюків.



Але якщо у вас немає можливості купувати готове пюре для дитячого харчування, то м'ясо для прикорму можна приготувати самостійно.



Для цього потрібно взяти м'ясо кролика, ягняти або індички, ретельно промити, очистити від плівок і прожилок, нарізати шматочками і помістити в каструлю з киплячою водою приблизно на годину-півтори.



Добре проварене м'ясо слід двічі пропустити через м'ясорубку. Не забудьте перед цим і саму м'ясорубку обдати окропом, щоб знезаразити. 



Ретельно подрібнене м'ясо змішайте з невеликою кількістю кип'яченого молока до отримання однорідної пюреобразной маси, в яку також слід додати трішки олії (буквально на кінчику чайної ложки). Солити пюре не потрібно.



Після 10 місяців м'ясо досить пропускати через м'ясорубку один раз.



Часто буває, що незнайомий смак м'яса з першого разу не подобається дитині. В цьому немає нічого страшного. Просто додайте його в овочеве пюре. 



З віку в 1,5 рочки в раціон можна буде вводити парові котлетки , тефтелі і м'ясне суфле.

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *