Вдома / Поради / Які продукти викликають карієс у дітей?

Які продукти викликають карієс у дітей?

Правильный выбор продуктов убережет ребенка от развития кариеса Карієс у дитини — одна з тих проблем, які особливо часто турбують батьків.



Причин появи карієсу кілька, в тому числі і раціон, насичений продуктами, які завдають шкоди дентину, який у дітей більш чутливий до пошкоджень, ніж у дорослих.



Як відомо, для здоров'я дитячих зубів найбільшу небезпеку представляють солодощі, їжа багата вуглеводами і напої з великим вмістом цукру. Особливо шкідливо вживання цих продуктів в їжу, коли у дитини ще немає звички регулярно чистити зуби. Тому мамам необхідно знати, в яких кількостях вводити їх в дитячий раціон.


Джеми та соки

Соки и нектары с сахаром могут стать причиной детского кариеса Також варто звернути увагу на джеми, концентровані соки-нектари та фруктові пюре, приготовані з цукром. Вони є одним з головних ворогів зубної емалі, особливо якщо дитина звикла їх вживати окремо від іншої їжі. 



Тому і стоматологи, і дієтологи рекомендують розбавляти нектар і пюре водою. Щоб подолати звичку подовгу тримати концентрований сік в роті, можна спробувати використовувати (для самих маленьких) пляшки з дозаторами, з яких рідина надходить повільно. Для дітей дошкільного віку має сенс використовувати склянку з соломкою.


Борошняні вироби

Сладкие булочки могут навредить детским зубам Здоба, білий хліб і макаронні вироби також відносяться до групи продуктів, що провокують карієс. 



По-перше, вуглеводи в організмі дитини швидко перетворюються в цукру, а по-друге, такі вироби під впливом слини швидко перетворюються в липку густу масу, яка застряє між зубів вашого малюка.



Щоб зменшити небажаний ефект і знизити ймовірність розвитку карієсу, потрібно просто замінити ці продукти аналогами з борошна грубого помелу або житній.


сухофрукти

Сухофрукты в большом количестве могут спровоциорвать кариес По-різному дивляться дієтологи і на сухофрукти. Вони дуже поживні і улюблені нашими дітьми через приємного солодкого смаку, але виробники нерідко використовують ксиліт і консерванти на основі цукрів, щоб збільшити їх термін придатності.



Найбільш шкідливі для зубів такі «перекуси» між прийомами їжі. Як і у випадку зі здобою, сухофрукти є харчовий продукт, частинки якого під час розжовування легко стають клейкими, прилипаючи до основи зубів. 



Тому краще використовувати сухофрукти, попередньо обшпаривши їх окропом або розмочивши в молочних стравах (наприклад, у молочній каші або десерті з йогурту). Але найкращим рішенням залишається заміна їх свіжими фруктами, які в набагато більшому ступені є корисними.

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *