Вдома / Дім і затишок / Майстер-клас із прикрашання страв своїми руками для новачків і більш досвідчених господинь

Майстер-клас із прикрашання страв своїми руками для новачків і більш досвідчених господинь

Вже давно минув той час, коли закуски прикрашалися половинкою яйця і пір'їнкою кропу. Сьогодні набирає популярність новий напрямок в кулінарії карвінг. З'явилися навіть книги по цій темі. Мистецтво це досить складне і вимагає певної підготовки, а також професійних ножів.

Але не всі домогосподарки знавці в кулінарії і щасливі володарки спеціального інструменту для карвінгу. Тому цілком можна створити прикраса простіше, але від цього нітрохи не гірше. Тут головне фантазія, оскільки справа ця творча.

Основні правила при створенні прикрас

Для прикрас використовуються фрукти і овочі, які мають щільну структуру, в іншому випадку виготовлені квітка або фігурка не триматимуть форму. Так що якщо при виготовленні прикраси використовується, наприклад, помідор, потрібно вибирати м'ясистий і щільний томат. Також необхідно пам'ятати, що нарізані плоди і зелень мають властивість підсихати і в'янути, так що прикрашати блюдо необхідно перед безпосередньою подачею на стіл. В крайньому випадку, на деякий час можна поставити прикрашене блюдо в холодильник. При дотриманні цих правил, ваш стіл обов'язково вразить гостей вишуканістю і красою.

Оливкові пальми

Проведемо майстер-клас із прикрашання страв на прикладі оливкових пальм.

Прикраса зовсім нескладна. Часу на виготовлення витрачається німого, а виглядає дуже навіть симпатично. Для створення таких ось пальмочек потрібні оливки, зелена цибуля, огірок (або ще який-небудь твердий овоч) та шпажки. На шпажки нанизуємо оливки, при цьому намагаємося підбирати плоди однакові за розміром. Потім готуємо зелень: кілька пір'я цибулі ріжемо на частини з розрахунку: на кожне дерево по 3 трубочки, які нарізаємо в локшину, залишаючи поясок. Виходить щось типу туземской спідниці. За принципом телескопа вставляємо спідницю меншого діаметра в спідницю більшого. Надягаємо зверху на оливки. Щоб додати стійкості прикрасі, шпажки краще застромити в половинку огірка.

Вибір зроблених своїми руками прикрас страв з овочів і фруктів надзвичайно широкий, практично кожна домогосподарка може запропонувати свій оригінальний спосіб. Хтось використовує майстерно вирізані квіти з овочів або фруктів, деякі створюють цілі композиції. Іноді в якості прикраси використовують самостійну страву, наприклад, пінгвінів, зроблених з оливок, фаршированих сиром.

Прикраси з фруктів

А ось зробити з самого блюда прикраса здогадається не всякий. Наприклад, ось такий варіант: фруктова пальма, яка викличе захват не тільки у дітей, але і у більш дорослого покоління. Ось покрокове фото, яке навіть коментувати не треба.

Єдине: банан ріжемо навпіл, ківі на кружечки, мандаринку поділяємо на часточки. Знадобиться ще одна мандаринка, щоб вирізати кружечок для сонця. Все це викладаємо на тарілку. Будь ласка, красиве і смачне блюдо готове!

А зі звичайного кавуна можна створити гарненькі кошик з фруктами.

Подібним же чином можна використовувати і гарбуз, тільки скласти туди красиво нарізані овочі.

При прикрасі святкових страв своїми руками можна використовувати і неїстівні елементи. Наприклад, паперові квіти. Хоча на тлі їстівної і смачною краси виглядає папір якось нецікаво.

На день народження для дітей можна виготовити прикраси у вигляді смішних звіряток:

Виконуються такі симпатичні звірятка з фруктів навіть без використання спеціальних ножів. Головне достоїнство таких прикрас — ви можете придумувати і робити їх разом з дитиною.

На весілля, звичайно, хочеться зробити прикраси поторжественнее. Сама невід'ємна частина весілля це, звичайно, квіти. Так що пропонуємо влаштувати вам справжній квітковий рай:

Ось кілька відеоуроків, які допоможуть освоїтися в світі кулінарії і вивчити основи карвінгу.

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *