Вдома / Рецепти та харчування / Заливна риба: смачні покрокові рецепти

Заливна риба: смачні покрокові рецепти

Заливна риба: смачні покрокові рецепти

Зміст

Заливне з риби – смачне і при правильному приготуванні корисне блюдо, яке прийнято подавати на святковий стіл. Готувати можна з будь-якого виду риби. Існує кілька важливих правил, які обов’язково варто виконувати при приготуванні, щоб вийшла смачна заливна риба:

  • виймайте з риби всі кістки;
  • використовуйте для заливного рибу, м’ясо якої тримає форму після обробки (щука, минтай, скумбрія, горбуша, лососева риба пеленгас);
  • бульйон для заливного вариться не з цілої риби, а лише з частин: голови, плавників, хвоста і хребта.

Рецептів заливної риби існує багато. Нижче представлені 4 рецепти, які легко приготувати, дотримуючись рецептури.

Інгредієнти:

  • півтора літра води;
  • 500 р. риби;
  • невелика цибулина;
  • морква середня;
  • пакетик желатину на 25 або 30 р.

Необхідні приправи:

  • зелень;
  • сіль;
  • 3 палички гвоздики;
  • лавровий лист;
  • перець запашний.

Етапи приготування:

  • Промийте рибу ретельно під проточною водою.
  • Відокремте філе риби від хребта і кісток. Приділіть увагу кісток, вийміть всі, навіть дрібні кісточки. Наріжте м’ясо рівномірними і товстими шматками, поставте на годину в холодильник.
  • Очистіть голову від плавників і приберіть зябра, ретельно вимийте.
  • Залийте водою хребет, голову, черевце і інші частини риби, крім філе. Додайте очищені моркву і цибулю. Варіть 30 хвилин на повільному вогні. Не забувайте знімати з бульйону піну, яка утворилася.
  • Коли бульйон зварився, витягніть з нього всі рибні частини.
  • Підсолити бульйон, додайте прянощі і лавровий лист. Акуратно помістіть в каструлю з бульйоном рибне філе. Варіть на повільному вогні до готовності м’яса, зазвичай це хвилин 10.
  • Витягніть, використовуючи шумівку, готове філе з бульйону і покладіть в посуд для подачі заливного на стіл.
  • Готовий бульйон процідіть, щоб в ньому не залишилося дрібних частин, кісточок і осаду. У процесі приготування виходить приблизно 1 літр чистого бульйону. Обов’язково спробуйте рідина на сіль. Якщо риба для страви обрана правильно, холодець виходить ароматне і прозоре.
  • Готується холодець із риби з желатином, адже бульйон, навіть самий наваристий, самостійно не застигне. Розведіть желатин до повного розчинення в 100 грамах гарячої води. Додайте отриману рідину в бульйон, доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню.
  • Залийте красиво укладене в посуді шматочки риби, цибулі, моркви, зелень бульйоном і покладіть в холодильник застигати.
  • Заливна риба


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • 2 кг. риби;
    • 250 р. печериць;
    • 500 г. картоплі;
    • 70 р. шпинату;
    • ½ Ложки приправи каррі;
    • 20 г. желатину;
    • сіль.

    Приготування:

  • Очищену рибу залийте водою на 3 см від дна каструлі і варіть протягом 49 хвилин.
  • З картоплі приготуйте пюре, яке додайте шпинат. Не зливайте Воду, вона ще знадобиться, якщо не вистачить рибного бульйону.
  • Порізані печериці обсмажте на рослинному маслі.
  • Залийте желатин 60 мл води і залиште набухати на 30 хвилин. Після прогрійте і змішайте з рибним бульйоном. Додайте каррі і посоліть.
  • Філе риби очистити від кісток, викладіть у форму, залийте бульйоном і поставте в холодильник.
  • Коли риба охолоне, додайте до неї печериці і трохи полийте бульйоном. Викладіть зверху картопляне пюре і залийте рідиною, що залишилася. Покладіть в холодильник для застигання.
  • Готовий холодець викладіть на блюдо і прикрасьте зеленню.
  • Інгредієнти для приготування:

    • 430 р. філе лосося або форелі;
    • 120 р. червоної ікри;
    • 1,8 літра води;
      100 г. консервованого горошку;
    • свіжа петрушка;
    • пакетик желатину;
    • лавровий лист;
    • сіль.

    Приготування:

  • Очистіть рибу від кісток і покладіть у воду. Варіть, поки вода не закипить, зніміть пінку, посоліть і додайте лавровий лист. Вариться риба не більше 25 хвилин.
  • Вийміть з бульйону готове м’ясо і тонко наріжте.
  • В гарячій воді розведіть желатин і додайте в теплий бульйон.
  • На дно форми красиво викладіть шматочки філе і горошок, залийте бульйоном.
  • В охолоджений до кімнатної температури бульйон додайте ікру, виклавши її красиво у формі. Покладіть в холодильник.
  • Коли риба охолоне, додайте до неї печериці і трохи полийте бульйоном. Викладіть зверху картопляне пюре і залийте рідиною, що залишилася. Покладіть в холодильник для застигання.
  • Готовий холодець викладіть на блюдо і прикрасьте зеленню.
  • Інгредієнти для приготування:

    • 2 кг судака або щуки;
    • невеликий буряк;
    • лавровий лист;
    • 45 р. желатину;
    • духмяний перець в горошку;
    • чорний перець;
    • 2 літри води;
    • сіль;
    • цибуля;
    • 500 г моркви.

    Покроковий рецепт:

  • Почистіть рибу і відокремте філе від кісток, плавників, хвоста і голови. Все добре вимийте. З отриманого філе зніміть шкіру.
  • Розріжте філе на смужки середньо довжини і покладіть в холод.
  • Очистіть моркву і нарізати довгими брусками, також як і філе.
  • Зваріть бульйон з голови, хребта, хвоста і плавників, доведіть до кипіння, обов’язково знімайте піну. У бульйон додайте овочі, поперчіть, посоліть і варіть на повільному вогні приблизно 1 годину. Під час готування пробуйте бульйон на сіль і приправи.
  • З готового бульйону вийміть моркву, рідину процідіть, додайте шматочки філе і знову поставте на вогонь до повної готовності риби.
  • Очищену буряк натріть на дрібній тертці і додайте в бульйон. Доведіть до кипіння, після варіть близько 10 хвилин. Додайте в бульйон вже розведений желатин.
  • Настав час формувати холодець. У форму з високими бортами постеліть харчову батіг і викладіть шарами смужки філе і моркви. Всі залийте розсолом бульйоном. Поставте для застигання у холодильник.
  • Готовий холодець акуратно переверніть і викладете на блюдо, знявши плівку. Прикрасьте зеленню і скибочками лимона. Можна ще додати маслини і красиво нарізані шматочки помідорів.
  • Всі рецепти заливної риби на фото виглядають дуже красиво і апетитно. І готується таке блюдо легко.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *