Вдома / Рецепти та харчування / Рисова каша — рецепти для дітей і дорослих

Рисова каша — рецепти для дітей і дорослих

Рисова каша — рецепти для дітей і дорослих

Зміст

Просте і смачне блюдо «рисова каша» всім відомо з дитинства. Їдять таку кашу не тільки діти, але і дорослі. Вона корисна і проста в приготуванні.

Кашу можна подавати як в класичному варіанті з молоком, так і з варенням, фруктами і не тільки.

Інгредієнти:

  • 1,5 рису круглозернистого;
  • 3 склянки води;
  • 3 склянки молока;
  • Вершкове масло;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • сіль.

Приготування:

  • Молочно-рисова каша буде смачніше і без грудок, якщо ви перед варінням добре промиєте крупу в холодній воді кілька разів.
  • Залийте водою крупу і варіть. Зменшіть вогонь, коли каша закипить.
  • Під час варіння каструлю з рисом накрийте кришкою і не перемішується до повного випаровування води. Зазвичай це близько 10 хвилин.
  • Додайте молоко, краще кип’ячене. Варіть 20 хвилин, при цьому помішуйте і стежте, щоб каша не пригоріла.
  • Цукор і сіль додавайте за 5 хвилин до готовності крупи.
  • В готову страву додати шматочок масла.
  • Рисова каша на молоці — рецепт смачного сніданку


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти для приготування:

    • 200 г рису круглої форми;
    • 60 р. вершкового масла;
    • 200 мл вершків;
    • цукор;
    • ванілін;
    • сіль.

    Фрукти:

    • ківі, апельсин, банан.

    Етапи приготування:

  • Промитий рис залийте кип’яченою водою, щоб вона покрила крупу на 2 див.
  • Варіть рис на слабкому вогні.
  • Залийте в кашу вершки, коли в каструлі не залишиться води, додайте ванілін на кінчику ножа, цукор і сіль.
  • Продовжуйте варити кашу на повільному вогні і прикрийте каструлю кришкою. Вершки повинні трохи кипіти.
  • Крупа у вершках вариться приблизно 15 хвилин. Після додайте масло вершкове.
  • Наріжте невеликими кубиками банан, ківі і апельсин. Коли каша охолоне, додайте фрукти і перемішайте.
  • Можна і потрібно додавати в кашу фрукти! Це можуть бути яблука, груші, ананас або персики, а також ягоди. Така каша виглядає барвисто і апетитно.

    Смачна рисова каша на молоці рецепт Секрету приготування молочної каші


    Watch this video on YouTube

    курагою і рисова каша з родзинками буде смачнішим, якщо додати в неї інші сушені фрукти і ягоди. Це може бути вишня і журавлина.

    Інгредієнти:

    • склянку рису круглого;
    • 2 склянки води;
    • цукор;
    • сіль;
    • ванілін;
    • родзинки, курага, журавлина, вишня в’ялена.

    Етапи приготування:

  • Ретельно вимийте крупу і замочити на 15 хвилин у холодній воді.
  • Залийте в каструлю воду, після того як закипить, додайте рис. Накрийте кришкою і варіть на невеликому вогні.
  • Промийте сухофрукти і залийте гарячою водою, залиште постояти кілька хвилин.
  • Додайте вершкового масла і дрібку солі, ванілін і цукор. Викладіть зверху сухофрукти і добре перемішайте. Закрийте каструлю, вимкніть вогонь і залиште кашу на час добре пропарити.
  • «Студія Юлії Висоцької»: рисова каша з персиком і як правильно займатися спортом


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • стакан води;
    • стакан молока;
    • 150 г рису;
    • шматок сиру;
    • вершкове масло;
    • сіль, цукор.

    Приготування:

  • Поставте на вогонь промитий рис з водою. Додайте щіпку цукру і сіль. Варіть, поки не випарується вода на невеликому вогні, накривши каструлю кришкою.
  • Коли води в каструлі не залишиться, влийте молоко і доведіть до кипіння, після варіть 10 хвилин.
  • Додайте масло в готову кашу і посипте тертим сиром.
  • Для тих, хто не любить на сніданок солодке, рисова каша з сиром буде ідеальним стравою.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *