Вдома / Рецепти та харчування / Манна каша — рецепти без грудочок

Манна каша — рецепти без грудочок

Манна каша — рецепти без грудочок

Зміст

Для дітей і дорослих смачна манна каша корисна. Але не всім вона подобається. А все через грудочок, які часто з’являються при варінні. Рецепти приготування манної каші без грудочок ми пропонуємо нижче.

Етапи приготування:

  • Обполосніть каструлю холодної води і влийте молоко. Так молоко при варінні не буде пригорати і прилипатимуть до посуду.
  • На повільний вогонь поставте каструлю з молоком, додайте ванілін, цукор і сіль.
  • Як тільки молоко нагріється, висипайте крупу, але робіть це повільно, щоб не утворилося грудочок і безперервно помішуйте.
  • Після закипання кашу зніміть з вогню і додайте масло вершкове. 10 хвилин каша повинна настоюватися.
  • Як приготувати манну кашу


    Watch this video on YouTube

    Нам буде потрібно:

    • 250 мл води;
    • цукор;
    • 750 мл молока;
    • вершкове масло.

    Приготування:

  • У каструлю (бажано з товстим дном) налийте холодного молока і води. Насипте крупу і залиште на 10 хвилин. Крупа вбере рідину і набухнуть, і таким чином не будуть утворюватися грудки при варінні каші. Якщо молоко тільки вскипятилось, налийте в каструлю воду, а молоко наливайте перед варінням.
  • Перемішайте вміст каструлі і тільки потім ставте на вогонь, так як набрякла крупа осідає на дні посуду і може прилипнути. Варіть на повільному вогні, попередньо додайте сіль і цукор.
  • Коли каша закипить, варити ще 3 хвилини, тепер постійно перемішуючи, щоб вона не прилипла. У готову кашу додати масло.
  • Манна каша без грудочок – це зовсім легко! Головне-уважно стежити за крупою під час варіння і дотримуватися особливості рецепта, завдяки яким у вас вийде відмінна манна каша. Як варити її ви вже знаєте.

    Як варити манну кашу — без грудок


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • 2 чайні ложки крупи;
    • вершкове масло;
    • сіль;
    • 200 г гарбуза;
    • 200 мл. молока;
    • цукор.

    Етапи приготування:

  • Очищену від насіння та шкірки гарбуз дрібно наріжте або натріть на тертці.
  • Коли молоко закипить, додайте гарбуз і варіть 15 хвилин.
  • Додайте до гарбузі і молоку манну крупу, висипаючи невеликий цівкою, постійно помішуючи. Додайте сіль і цукор.
  • Потримайте кашу на слабкому вогні 15 хвилин, вона повинна потомитися і стати однорідною. У готову кашу додати масло.
  • Інгредієнти:

    • 250 р. манної крупи;
    • 6 ст. ложок цукру;
    • 4 яйця;
    • 200 р. сиру;
    • 80 р. родзинок;
    • 1,5 літра молока;
    • ванілін;
    • сік лимона;
    • масло вершкове.

    Приготування:

  • Закип’ятіть молоко в каструлі з товстим дном, попередньо додавши ванілін. Додайте крупу і варіть 2 хвилини.
  • Готову кашу залиште на 20 хвилин настоюватися.
  • Відокремте жовтки від білків. Збийте жовтки і 4 ложки цукру до утворення пишної маси.
  • Збийте лимонний сік з білками, сіллю і рештою цукром до утворення густої білої піни.
  • Додайте до жовтків протертий сир і перемішайте з готовою кашею. Додайте родзинки, білки і швидко перемішайте.
  • Масло розтопіть і полийте кашу. Можна прикрасити свіжими ягодами.
  • Манна каша з сиром – це своєрідний десерт, який можна подавати не тільки на сніданок, але і протягом дня.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *