Вдома / Рецепти та харчування / Манна каша — рецепти без грудочок

Манна каша — рецепти без грудочок

Манна каша — рецепти без грудочок

Зміст

Для дітей і дорослих смачна манна каша корисна. Але не всім вона подобається. А все через грудочок, які часто з’являються при варінні. Рецепти приготування манної каші без грудочок ми пропонуємо нижче.


Класичний рецепт манної каші

Необхідні інгредієнти:

  • 5 ст. ложок крупи;
  • літр молока;
  • сіль;
  • цукор;
  • ванілін;
  • масло вершкове.

Етапи приготування:

  • Обполосніть каструлю холодної води і влийте молоко. Так молоко при варінні не буде пригорати і прилипатимуть до посуду.
  • На повільний вогонь поставте каструлю з молоком, додайте ванілін, цукор і сіль.
  • Як тільки молоко нагріється, висипайте крупу, але робіть це повільно, щоб не утворилося грудочок і безперервно помішуйте.
  • Після закипання кашу зніміть з вогню і додайте масло вершкове. 10 хвилин каша повинна настоюватися.
  • Як приготувати манну кашу


    Watch this video on YouTube


    Манна каша на молоці без грудок

    Даний рецепт зацікавить тих, хто ніяк не може зварити манну кашу без грудок. Обов’язково дотримуйте пропорції, зазначені в рецептурі, це одна з важливих складових правильного приготування. Як готувати манну кашу правильно, читайте нижче.

    Нам буде потрібно:

    • 250 мл води;
    • цукор;
    • 750 мл молока;
    • вершкове масло.

    Приготування:

  • У каструлю (бажано з товстим дном) налийте холодного молока і води. Насипте крупу і залиште на 10 хвилин. Крупа вбере рідину і набухнуть, і таким чином не будуть утворюватися грудки при варінні каші. Якщо молоко тільки вскипятилось, налийте в каструлю воду, а молоко наливайте перед варінням.
  • Перемішайте вміст каструлі і тільки потім ставте на вогонь, так як набрякла крупа осідає на дні посуду і може прилипнути. Варіть на повільному вогні, попередньо додайте сіль і цукор.
  • Коли каша закипить, варити ще 3 хвилини, тепер постійно перемішуючи, щоб вона не прилипла. У готову кашу додати масло.
  • Манна каша без грудочок – це зовсім легко! Головне-уважно стежити за крупою під час варіння і дотримуватися особливості рецепта, завдяки яким у вас вийде відмінна манна каша. Як варити її ви вже знаєте.

    Як варити манну кашу — без грудок


    Watch this video on YouTube


    Рецепт манної каші з гарбузом

    Варити кашу можна не тільки з молоком і цукром. Надайте страви незвичайності і спробуйте зварити кашу… з гарбузом. Зміниться не тільки колір каші, але і смакові якості. Манна каша з гарбузом виходить смачна і корисна, її із задоволенням з’їдять на сніданок діти.

    Інгредієнти:

    • 2 чайні ложки крупи;
    • вершкове масло;
    • сіль;
    • 200 г гарбуза;
    • 200 мл. молока;
    • цукор.

    Етапи приготування:

  • Очищену від насіння та шкірки гарбуз дрібно наріжте або натріть на тертці.
  • Коли молоко закипить, додайте гарбуз і варіть 15 хвилин.
  • Додайте до гарбузі і молоку манну крупу, висипаючи невеликий цівкою, постійно помішуючи. Додайте сіль і цукор.
  • Потримайте кашу на слабкому вогні 15 хвилин, вона повинна потомитися і стати однорідною. У готову кашу додати масло.

  • Рецепт манної каші з сиром

    У кашу з манної крупи можна додати родзинки, він додасть незвичайний смак, а сир додасть страві кремову консистенцію. Манна каша, рецепт якої написаний нижче, припаде до смаку усій родині і навіть тим, хто не любить їсти кашу.

    Інгредієнти:

    • 250 р. манної крупи;
    • 6 ст. ложок цукру;
    • 4 яйця;
    • 200 р. сиру;
    • 80 р. родзинок;
    • 1,5 літра молока;
    • ванілін;
    • сік лимона;
    • масло вершкове.

    Приготування:

  • Закип’ятіть молоко в каструлі з товстим дном, попередньо додавши ванілін. Додайте крупу і варіть 2 хвилини.
  • Готову кашу залиште на 20 хвилин настоюватися.
  • Відокремте жовтки від білків. Збийте жовтки і 4 ложки цукру до утворення пишної маси.
  • Збийте лимонний сік з білками, сіллю і рештою цукром до утворення густої білої піни.
  • Додайте до жовтків протертий сир і перемішайте з готовою кашею. Додайте родзинки, білки і швидко перемішайте.
  • Масло розтопіть і полийте кашу. Можна прикрасити свіжими ягодами.
  • Манна каша з сиром – це своєрідний десерт, який можна подавати не тільки на сніданок, але і протягом дня.

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *