Главная / Рецепти та харчування / Рецепти гарячих страв на Новий рік

Рецепти гарячих страв на Новий рік

Рецепти гарячих страв на Новий рік

Зміст

Новорічні гарячі страви є основою святкового столу.

Гарячі страви на новорічний стіл повинні радувати гостей не тільки смаком, але і зовнішнім виглядом. Часто у господинь виникає питання, що ж приготувати на найважливіше свято в році? Візьміть на замітку рецепти гарячого на Новий Рік.

Інгредієнти:

  • кілограм свинячого м’яса;
  • мед;
  • 2 апельсина;
  • сіль;
  • суміш перців;
  • базилік.

Приготування поетапно:

  • Свинину промийте, зробіть надрізи 3-4 см завтовшки. Натріть м’ясо приправами і посоліть.
  • Наріжте товстими скибочками апельсини і вставте в зроблені надрізи в м’ясі.
  • Свинину змастіть медом і посипте базиліком.
  • Випікайте м’ясо з апельсинами 1 годину. Температура в духовій шафі має бути 200 градусів.
  • Завдяки апельсинів м’ясо буде соковитим і ароматним, а мед додасть рум’янець і зробить смак незвичайним.

    Свинина в апельсинах


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • кілограм свинячої вирізки;
    • олія – 3 ст. л;
    • цибулина – 3 шт.;
    • сік граната – 1 склянка;
    • перець мелений чорний;
    • чорнослив – ½ склянки;
    • сир – 150 г;
    • сіль.

    Приготування:

  • Вирізку вимийте і обсушіть. Надріжте м’ясо вздовж на 3 смужки. Відбийте, додайте приправи, посоліть.
  • Наріжте півкільцями цибулини і обкладіть їм м’ясо. Всі залийте соком граната і залиште на 3 години.
  • Сир натріть на тертці, чорнослив подрібніть. Змішайте ці два інгредієнти.
  • М’ясо вийміть з маринаду і в кожній смужці ножем зробіть кишені. Заповніть їх начинкою з чорносливу з сиром.
  • М’ясо заплетене в косу, щоб вона не розвалилася, скріпіть зубочистками.
  • Обсмажуйте на середньому вогні, поки м’ясо не зарум’яниться, потім накрийте кришкою. Залиште на 10 хвилин, збавивши вогонь на мінімум.
  • Готову печеню прикрасити зернами граната і листям салату.
  • Інгредієнти:

    • качка приблизно 1,5 кг. ваги;
    • мед – 1 ст. ложка;
    • ківі – 3 шт.;
    • мандарини – 10 шт.;
    • соус соєвий – 3 ст. л.;
    • чорний мелений перець;
    • сіль;
    • зелень.

    Приготування:

  • Качку вимийте і натріть перцем і сіллю. Залиште на 2 години.
  • Перемішайте в мисці мед, сік одного мандарина і соєвий соус. Качку обмажте сумішшю і дайте постояти півгодини.
  • Очистити мандарини і ківі від шкірки, покладіть в качку. Щоб фрукти не випадали, качку скріпіть шпажками.
  • Качку викладіть у форму, кінцівки замотайте фольгою, полийте соусом, що залишився і додайте води. Щоб качка була пахучіше, покладіть поруч у форму кілька мандаринових шкірок.
  • Запікайте качку 2,5 години в духовці, температура якої повинна бути 180 градусів і час від часу поливайте соком, який утворюється в процесі запікання.
  • За півгодини до готовності фольгу і шпажки зніміть, що дозволить фруктів трохи підрум’янитися.
  • Готову страву прикрасьте мандаринами і зеленню.
  • Різдвяна качка медова, запечена в духовці з яблуками, мандаринами і сухофруктами.


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • 1,5 кг свинини або яловичини;
    • банани – 4 шт.;
    • ківі – 6 шт.;
    • масло вершкове;
    • сир – 200 р.;
    • сіль.

    Етапи приготування страви:

  • М’ясо промийте і наріжте однаковими шматками приблизно 1 см завтовшки.
  • М’ясо відбийте тільки з одного боку.
  • Очищені ківі і банани наріжте тонкими кружальцями. Натріть сир на тертці.
  • На деко постеліть фольгу і змастіть маслом вершковим, щоб м’ясо не прилипало в процесі приготування. Викладіть м’ясо в фору і посоліть.
  • На кожен шматок м’яса покладіть по кілька шматочків банана і ківі. Зверху посипте сиром і накрийте фольгою.
  • В розігрітій до 220 градусів духовці запікайте м’ясо 1 годину. За кілька хвилин до готовності зніміть фольгу, щоб сир підрум’янився.
  • Запікайте м’ясо, поки скоринка не стане рум’яною.
  • Пікантності і незвичайності цій страві додає поєднання сиру з бананом, які утворюють кремову скоринку, а ківі додає м’ясу кисло-солодкий смак. Виглядає таке гаряче на Новий Рік дуже гарно, що доводить фото страви.

    Приготування:

  • Наріжте невеликими скибочками м’ясо і відбийте. Посоліть і посипте куркумою.
  • На деко постеліть пергамент і викладіть м’ясо. Зверху намажте томатною пастою або кетчупом.
  • Наріжте кружальцями помідори і викладіть по одному на кожен шматок.
  • Випікайте півгодини при 200 градусах.
  • Нашаткуйте дрібно цибулину і наріжте шампіньйони. Всі обсмажте в олії.
  • На готове м’ясо намажте майонез, викладіть зверху гриби і цибулю. Зверху покладіть скибочки пармезану. Знову відправте в духовку запікатися на кілька хвилин. Готові ескалопи прикрасьте зеленню.
  • Інгредієнти:

    • 1 щука;
    • шматочок свинячого сала;
    • майонез;
    • середня цибулина;
    • перець;
    • сіль;
    • лимон;
    • зелень і овочі для прикраси.

    Приготування:

  • Промийте рибу і очистіть від нутрощів, видаліть зябра. Філе і кістки відокремити від шкіри.
  • М’ясо риби очистіть від кісток.
  • Приготуйте фарш, пропустивши цибулю, сало і м’ясо риби через м’ясорубку. Додайте перець і сіль.
  • Начиніть рибу приготованим фаршем і зашейте, змастіть майонезом.
  • Накрийте деко фольгою, покладіть рибу. Хвіст і голову загорніть у фольгу.
  • Випікайте 40 хвилин при 200 градусах в духовці.
  • У готової риби видаліть нитки, розріжте щуку на шматочки. Прикрасьте зеленню, скибочками лимона і овочами.
  • Готуйте смачні святкові страви за нашими рецептами на Новий Рік та діліться фотографіями з друзями.

    vidpovidi