Вдома / Рецепти та харчування / Салат Олів’є — смачні рецепти зимового салату

Салат Олів’є — смачні рецепти зимового салату

 

Салат Олів’є — смачні рецепти зимового салату

Зміст

Сьогодні Олів’є готують на всі свята і для різноманітності домашнього меню. Але салат Олів’є можна готувати не лише за звичайним рецептом. Існують інші варіанти цієї страви.

Необхідні інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • 5 солоних огірків;
  • 2 середні моркви;
  • майонез і сіль;
  • 5-6 невеликих картоплин;
  • 150 г консервованого горошку;
  • 350 р. ковбаси.

Етапи приготування:

  • Картоплю з шкіркою і моркву зваріть. В окремому посуді зваріть яйця.
  • Готові овочі і яйця наріжте кубиками. Аналогічно наріжте ковбасу.
  • Інгредієнти горошок і змішайте в мисці з майонезом.

Класичний рецепт салату Олів’є з солоним огірком не тільки смачний, але і корисний, адже в його складі присутні варені овочі.

Майонез для салату можна використовувати покупної. Але смак салату і склад буде краще, якщо заправити домашнім майонезом, який готуватися швидко і не вимагає зусиль.

Інгредієнти:

  • 400 р. олії рослинного або оливкового;
  • 2 яйця;
  • оцет;
  • прованські трави;
  • гірчиця у вигляді пасти.

Добре збийте яйця і додайте до них масло. Перемішуйте інгредієнти ретельно, поки не вийде маса білого кольору. Потім додайте оцет, трави і гірчицю.

Смачний соус для заправки Олів’є готовий! Його можна використовувати і для інших салатів, які ви любите готувати для своєї сім’ї і гостей.

Салат «Олів’є» (Смачний Домашній Рецепт) Olivier Salad Recipe, English Subtitles


Watch this video on YouTube

Інгредієнти для приготування салату:

  • 2 моркви;
  • 110 г оливок без кісточок;
  • 3 картоплини;
  • 200 р. тунця;
  • майонез;
  • 4 яйця;
  • 60 р. консервованого червоного перцю;
  • 100 г. консервованого горошку.

Етапи приготування:

  • Моркву, картоплю і яйця відваріть і остудіть. Всі інгредієнти очистіть і дрібно поріжте кубиками.
  • Із тунця злити масло і додайте до решти інгредієнтів, додайте горошок і нарізані оливки. Заправте салат майонезом і посоліть.
  • Готовий салат викладете на блюдо, прикрасьте консервованим перцем і яйцем.

ЯК ПРИГОТУВАТИ САЛАТ «ОЛІВ’Є» З ТУНЦЕМ./ Russian Salad Recipe.


Watch this video on YouTube

Інгредієнти:

  • 3 свіжих огірка;
  • майонез;
  • 300 р. ковбаси;
  • 5 середніх картоплин;
  • морква;
  • зелень свіжа;
  • 6 яєць;
  • 300г. горошку консервованого.

Покрокове приготування:

  • Зваріть яйця, картоплю в шкірці і моркву. Овочі остудіть і очистіть.
  • Варені овочі, свіжі огірки яйця і ковбасу і наріжте дрібним кубиком.
  • Вимийте і наріжте зелень, злийте воду з горошку.
  • Всі інгредієнти змішайте, додайте майонез, посоліть.

Салат виходить свіжим і дуже смачним, а зелень і огірки додають у страву весняні нотки.

Річний олів’є


Watch this video on YouTube

Інгредієнти:

  • язик телячий;
  • 2 перепела, чи рябчика;
  • 250 р. свіжих листків салату;
  • 150 р. ікри чорної;
  • 200 р. консервованих крабів;
  • 2 солоних огірка, 2 свіжих;
  • оливки;
  • 150 р. каперсів;
  • половинка цибулини;
  • половина склянки рослинного масла;
  • горошини ягід ялівцю.

Соус для заправки:

  • 2 ст. оливкової олії;
  • 2 жовтка;
  • оцет білий винний;
  • діжонська гірчиця.

Приготування:

  • Мова варіть близько 3 годин. За півгодини до готовності, в каструлю покладіть шматок цибулі, лавровий лист і кілька ягід ялівцю, посоліть бульйон.
  • Перекладіть готовий мову в холодну воду і зніміть шкірку, знову покладіть у бульйон і вимкніть як закипить.
  • Приготуйте соус для заправки. Збийте жовтки з маслом в густу масу, додайте кілька крапель діжонської гірчиці і оцет.
  • На рослинному маслі обсмажте перепелів або рябчиків, налийте в сковороду склянку води, додайте прянощі (перець запашний, лавровий лист і чорний перець) і тушкуйте під кришкою 30 хвилин. Коли готова птах охолоне, відокремте м’ясо від кісток.
  • Наріжте м’ясо птиці, крабів, каперси і очищені від шкірки огірки. Перемішайте інгредієнти і заправте соусом.
  • Листя салату промийте, частина покладіть на блюдо. Викладіть зверху салат та іншу частину листя. По краях укладіть оливки і нарізані четвертинками зварені яйця. На кожен шматочок капніть соус і покладіть трохи ікри.

Варто відзначити, що якщо ви не знайшли рябчиків або перепелів, відмінно підійде м’ясо індички, кролика або курки. Яйця курячі можна замінити перепелиними.

Необхідні інгредієнти:

  • 6 картоплин;
  • 500 г курячої грудки;
  • 2 моркви;
  • 6 яєць;
  • майонез;
  • зелень;
  • головка цибулі;
  • 2 огірка;
  • стакан горошку.

Приготування:

  • Окремо зваріть моркву, яйця і картоплю, наріжте кубиками.
  • Вимийте м’ясо курки і наріжте невеликими кубиками, посоліть, додайте спеції, наприклад, каррі, паприку, часник, італійські або прованські трави.
  • Обсмажте м’ясо на сковороді і перекладіть в миску. Розморозьте горошок, тонко нашаткуйте цибулю і зелень, наріжте кубками огірок.
  • Всі інгредієнти перемішайте і заправите майонезом або соусом зі сметани з гірчицею.

Даний рецепт салату Олів’є з м’ясом можна готувати з консервованим горошком, а замість курячого філе додавати інше м’ясо, наприклад індичку або свинину.

Готуйте різні варіанти салату Олів’є з задоволенням і радуйте сім’ю і близьких.

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *