Вдома / Рецепти та харчування / Глютен — що це таке і чи шкідливо для організму

Глютен — що це таке і чи шкідливо для організму

Глютен — що це таке і чи шкідливо для організму

Зміст

Глютен входить до складу м’ясних продуктів, молока і ніжні на смак йогуртів. Ще глютен зустрічається в печиво, булочки для гамбургерів, шоколадних батончиках та інших продуктах, що містять пшеницю або перловку.

Алергія на глютен

Інший варіант негативного впливу глютену на організм — алергічна реакція. Вона можлива у випадку чутливості організму до глютену, або у разі модифікації глютену. В процесі селекції змінюються смакові, фізичні якості злаків, хімічна складова.

Обов’язково перевірте на непереносимість і на алергію на глютен. Це стосується і дітей – у них алергія на глютен може проявлятися з народження в слабкій формі. При вживанні продуктів з глютеном стежте за реакцією організму. Підозрюючи алергію або непереносимість – зверніться до лікаря.

Продукти, штучно збагачені глютеном, призводять до ожиріння цукровий діабет, інфаркт, атеросклероз та депресією. Для збереження здоров’я виключіть з раціону дешеву ковбасу. Консерви з напівфабрикатами поміняйте на нежирне м’ясо, овочі і фрукти. Під обмеження потрапляють солодощі з борошняними виробами і соусами.

ячна;

  • злакові пластівці;
  • соуси — кетчуп, соєвий соус, майонез, молочні суміші, йогурти, сирки, морозиво, сир фасований і згущене молоко. Ці продукти штучно збагачені глютеном для поліпшення смаку і збільшення терміну придатності;
  • дешева варена ковбаса, сосиски і сардельки;
  • м’ясна тушонка і рибні консерви, консервована рибна ікра;
  • напівфабрикати – сирники, котлети, вареники, пельмені.
  • Пам’ятайте, що вживання натурального глютену в розумних межах не принесе шкоди організму.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *