Вдома / Рецепти та харчування / Холодець з курки — рецепти курячого холодцю

Холодець з курки — рецепти курячого холодцю

Холодець з курки — рецепти курячого холодцю

Зміст

Який святковий стіл без холодцю! Це блюдо одне з перших в списку меню на урочистостях. Можна приготувати дуже смачний курячий холодець. Блюдо виходить нежирним і відмінно підійде тому, хто дотримується дієтичного харчування.

Інгредієнти:

  • 3 горошини чорного перцю;
  • 4 зубчики часнику;
  • дві часточки лимона;
  • 600 р. курячих крил;
  • 500 г курячої гомілки;
  • цибулина;
  • 2 морквини;
  • сіль, лаврове листя;
  • яйце;
  • 1,5 ст. л. желатину.

Етап приготування:

  • Промийте добре гомілки і крила, залийте водою в каструлі, покладіть одну очищену моркву і цибулю, варіть до закипання. Не забувайте знімати піну. Коли вода закипить, додайте лаврове листя і горошки перцю, посоліть. Холодець вариться приблизно 4 години. М’ясо повинно легко відходити від кісток.
  • Відваріть другу моркву і яйце, порізати кружальцями.
  • Готове м’ясо відокремте від кісток, дрібно наріжте і викладіть на дно форми для холодцю.
  • Холодною водою залийте желатин і залиште на 40 хвилин набухати.
  • Процідіть бульйон і додайте в нього готовий желатин, поставте на вогонь. Желатин повинен повністю розчинитися в рідині. До кипіння бульйон не доводьте.
  • На м’ясо викладіть подрібнений часник, морква, яйця, гуртки лимона, зелень.
  • Влийте у форму частину бульйону, щоб вкрилися всі інгредієнти. Залиште в холодильнику на півгодини.
  • Після застигання першого шару долийте рідину, поки всі інгредієнти не покриються повністю. Холодець залиште до повного застигання в холоді.
  • Можна готовий холодець викласти на блюдо і прикрасити, наприклад, трояндочками з томатів.

    Домашній холодець (холодець) Прозорий і неймовірно смачний | Jelly Soup Recipe, English Subtitles


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти для приготування:

    • цибулина;
    • морква;
    • 500 г яловичини;
    • 1 кг курки;
    • 4 зубчики часнику;
    • спеції і зелень.

    Інгредієнти:

  • Залийте м’ясо водою. Варіть на повільному вогні близько 3 годин, потім додайте в бульйон спеції, часник, сіль, цибулину і моркву. Цибулину можна не чистити, лушпиння надає бульйону золотистий колір.
  • Готовий і охолоджений бульйон процідіть. Поріжте варені овочі і залишився сирий часник. Одну моркву наріжте напівкруглими шматочками для прикраси холодцю. Відокремте м’ясо від кісток і подрібніть, використовуючи вилку.
  • На дно форми викладіть м’ясо і моркву. Великі шматочки овоча викладати на м’ясо потрібно красиво. Також додайте кілька горошин перцю, часник і зелень.
  • Залийте все бульйоном. Якщо рідина вийшла каламутною, додайте трохи оцту. Дайте холодцю добре застигнути.
  • Прикрасити холодець можна за своїм розсудом. Додавайте красиво нарізані шматочки болгарського перцю, петрушку, красиво порізані шматочки варених яєць. Викладати всі інгредієнти на м’ясо можна в різноманітних варіаціях. Виглядає такий курячий холодець на фото дуже красиво і апетитно!

    Необхідні інгредієнти:

    • спеції;
    • 2 морквини;
    • 2 цибулини;
    • 2 гомілки індички;
    • 500 р. курки;
    • 3 зубчики часнику;
    • лавровий лист;
    • пачка желатину;
    • сушена зелень;
    • 6 горошків перцю.

    Приготування:

  • Очищені цибулю і моркву, м’ясо птиці залийте водою, посоліть і варіть до кипіння, після вогонь зменшіть і варіть приблизно 3 години. Постійно прибирайте піну. Лавровий лист, зелень і перець додати за півгодини до кінця варіння.
  • М’ясо відокремте від кісток, дрібно наріжте, змішайте з подрібненим часником і викладіть у форму. Бульйон процідіть.
  • Коли рідина ще гаряча, додайте вже набряклий желатин і заважайте до повного розчинення. Залийте у форму бульйон і поставте холодець застигати.

  • Холодець з курки та свинини

    Якщо ви не уявляєте холодець без свинини, можна приготувати рецепт цієї страви з курки і свинячих ніжок. Виходить дуже вдале поєднання. Курячий холодець зі свининою рецепт приготування по кроках:

    Інгредієнти:

    • 2 л. води;
    • 500 гр. курячого м’яса;
    • 2 свинячі ноги;
    • цибулина;
    • морквина;
    • 6 горошків чорного перцю;
    • зелень свіжа;
    • спеції;
    • лист лавровий.

    Приготування:

  • Залийте ніжки водою і поставте на великий вогонь. Після закипання зніміть піну і продовжуйте варити на невеликому вогні приблизно 6 годин. Покладіть після 3 годин варіння в бульйон грудку курки.
  • Додайте за годину до закінчення варіння бульйону горошки перцю, лаврове листя, очищену цибулину і моркву, посоліть.
  • Готовий бульйон процідіть. М’ясо поріжте. На дно форми викладіть м’ясо, зверху дрібно нарізаний часник, перець мелений, залийте бульйоном. Якщо будете прикрашати холодець, перед тим, як наливати рідину можна викласти на м’ясо, наприклад, красиво порізані шматочки моркви та інших овочів, свіжу зелень. Бульйон заливайте акуратно.
  • Готовий холодець охолодіть в холодильнику протягом 1-2 днів.
  • Подавати таку страву як холодець прийнято з гірчицею або хріном. Це додасть пікантності та гостроти.


    Секрети приготування смачного холодцю

    Холодець виходить не у всіх і не з першого разу. Існують важливі правила, які неодмінно варто дотримуватися:

    • щоб холодець вийшов прозорим, завжди зливайте першу воду. Це допоможе позбавитися від зайвого жиру в бульйоні;
    • якщо ви готуєте холодець без додавання желатину, використовуйте яловичі або свинячі ніжки. Обов’язково дивіться на зовнішній вигляд і свіжість продукту. Ніжки не першої свіжості зіпсують все блюдо не тільки зовні, але і додадуть неприємного запаху;
    • замочуйте перед варінням м’ясо на кілька годин або на ніч. Після замочування шкурка на ніжках стає м’якою і ніжки легше обробляти.
    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *