Вдома / Рецепти та харчування / Холодець з яловичини — покрокові рецепти

Холодець з яловичини — покрокові рецепти

Холодець з яловичини — покрокові рецепти

Зміст

Холодець з яловичини люблять готувати не всі, т,до. блюдо з яловичого м’яса виходить каламутним і застигає погано. Але якщо зробити все правильно і у відповідності з хорошими рецептами, холодець вийде не тільки красивим і прозорою на вигляд, але і дуже смачним.

Інгредієнти:

  • лавровий лист;
  • 2 моркви;
  • 2 великі цибулини;
  • 4 кг яловичих кісток і м’яса;
  • кілька горошин чорного перцю;
  • 8 зубчиків часнику;
  • 4 літри води.

Приготування:

  • Ніжки порубаєте на кілька частин, інакше вони не помістяться в каструлю. Ретельно вимийте м’ясо, кістки і хрящі, залийте водою і залиште варитися на 5 годин, прикривши кришкою.
  • Моркву з цибулею покладіть в бульйон неочищеними і добре промитими, або очищеними.
  • Коли пройде 5 годин варіння додайте в бульйон овочі, горошки перцю, часник, лаврове листя. Не забудьте посолити і варіть ще 2,5 години. Варити холодець з яловичини треба на середньому вогні.
  • Вийміть з бульйону овочі, вони більше не знадобляться. М’ясо і кістки викладіть на окрему тарілку і акуратно відокремте м’ясо від кісток. Для подрібнення м’яса використовуйте ніж або розділіть його на волокна руками.
  • Додайте до м’яса часник і мелений перець, перемішайте.
  • Викладіть готові шматочки м’яса в форму. Якщо плануєте прикрашати холодець, перед м’ясом можна на дно вкласти красиво порізані шматочки моркви, кукурудзу, горошок, яйця або гілочки свіжої зелені.
  • Бульйон процідіть. Використовуйте для цього марлю, складну у кілька шарів. Так в бульйоні не залишиться дрібних кісток, і рідина буде прозорішим.
  • Залийте бульйоном шматочки м’яса і залиште на ніч застигати в холодному місці.
  • Смачний домашній холодець з яловичини готовий і обов’язково сподобається гостям і сім’ї.

    Холодець з яловичини


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • 2 кг свинини (нога і рулька);
    • 500 г яловичини;
    • 2 головки часнику;
    • лавровий лист і горошини перцю;
    • цибулина;
    • моркву.

    Етапи приготування:

  • Добре промийте м’ясо і замочіть у воді на 12 годин, змінюючи воду кожні 3 години.
  • М’ясо залийте водою і варіть. Після закипання злити першу воду. Варіть на маленькому вогні протягом 2 годин.
  • Цибулю і часник подрібніть, натріть на тертці моркву.
  • За півгодини до готовності додайте в бульйон сіль, овочі, часник, лаврове листя і горошини перцю.
  • Готове м’ясо подрібніть, процідіть бульйон.
  • На дно форми постеліть харчову плівку, щоб потім було легше витягувати з неї застиглий холодець.
  • У форму викладіть рівномірно м’ясо, залийте бульйоном і накрийте плівкою. Холодець залиште в холодильнику на ніч добре застигнути.
  • Готовий смачний холодець з яловичини можна порізати шматочками, викласти на блюдо і подавати до столу з хріном і гірчицею, прикрасивши свіжою зеленню. Приготуйте холодець з яловичини та діліться фотографіями з друзями.

    Необхідні інгредієнти:

    • 45 р. желатину;
    • 600 г яловичини;
    • кілька перцю чорного горошком;
    • лаврові листочки;
    • 2 літри води;
    • цибулина;
    • морква;

    Приготування:

  • Промите м’ясо заливаємо водою і варимо. Важливо не пропустити закипання бульйону, що може зробити його каламутним. Після закипання бульйон повинен варитися на маленькому вогні 3 години.
  • Овочі очистіть, через 3 години додайте в бульйон разом з горошинками перцю. Посоліть і залиште на годину доварюватися. Лаврове листя додайте в бульйон за 15 хвилин до кінця варіння.
  • Вийміть з бульйону м’ясо і процідіть рідину. М’ясо розділіть на шматочки і красиво розкладіть у форму.
  • Желатин залийте 1,5 склянки кип’яченої гарячої води. Добре розмішайте вже набряклий желатин і влийте трохи остиглий бульйон.
  • Рідиною залийте шматочки м’яса у формі і залиште застигати.
  • В рецепт холодцю з яловичини можна додавати й інші види м’яса, наприклад, курку або індичку.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *