Вдома / Рецепти та харчування / Холодець з баранини — як приготувати покроково

Холодець з баранини — як приготувати покроково

Холодець з баранини — як приготувати покроково

Зміст

Готувати холодець можна з різних видів м’яса. Але не так часто господині вибирають за основу холодцю баранину. Якщо у вашій родині люблять це м’ясо, зробіть меню і приготуйте холодець з баранини цікавими рецептами.

Інгредієнти для приготування:

  • 3 кг. м’яса баранини (рулька);
  • лаврове листя;
  • 7 зубчиків часнику;
  • 2 цибулини;
  • 10 горошин запашного перцю.

Приготування:

  • Промийте добре м’ясо і поставте варитися. Вода повинна покривати інгредієнти. Коли бульйон закипить, зменшіть вогонь. Рідина не повинна сильно кипіти, інакше бульйон буде каламутним.
  • Варіть м’ясо після закипання 6 годин на маленькому вогні. Після закінчення зазначеного часу додайте очищені цибулини, горошки перцю, листя лаврове і посоліть. Залиште ще годину варитися.
  • Використовуйте шумівку і вийміть м’ясо з бульйону. Готове м’ясо добре відділяється від кістки. Подрібніть м’ясо на шматочки руками або ножем.
  • Подрібніть або часник пропустіть через часникодавку і додайте в бульйон.
  • Викладіть На сито марлю і добре процідіть рідину.
  • У форму для холодцю викладіть шматочки м’яса і акуратно залийте бульйоном.
  • Застиглий холодець акуратно переверніть на блюдо і подавайте до столу.
  • Холодець на стіл можна подати з гострими соусами, аджикою, гірчицею або хріном.

    Варимо холодець.


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • кілька горошків чорного перцю;
    • лавровий лист;
    • цибулина велика;
    • морквина;
    • 500 р. м’яса баранини з кісточкою;
    • 500 р. свинини з кістками і хрящами;
    • петрушка;
    • 2 стебла селери;
    • 4 зубчики часнику.

    Приготування:

  • Промийте в холодній воді м’ясо, разрубите на кілька частин і залиште на кілька годин.
  • Очистіть цибулину і моркву, наріжте дрібно зелень і часник.
  • У каструлю покладіть м’ясо з кісточками, лаврове листя, овочі, горошини перцю і часник, варіть на невеликому вогні. Посоліть бульйон. Як рідина закипить, зніміть піну і додайте петрушку. Варіть 3 години.
  • Бульйон остудіть і процідіть. Наріжте шматочками м’ясо і моркву.
  • На дно форми красиво викладіть шматочки моркви, зверху покладіть м’ясо, петрушку і залийте бульйоном.
  • Залиште холодець застигати в холоді. Коли застигне, акуратно зніміть шар жиру з поверхні. Подавайте холодець з баранини і свинини до столу зі свіжою петрушкою і лимоном.
  • Необхідні інгредієнти:

    • 2 яйця;
    • 2 моркви;
    • цибулина велика;
    • зелень;
    • яловича нога;
    • 1 кг. м’яса баранини з кістками;
    • листя лаврове;
    • кілька горошин перцю;
    • 3 зубчики часнику.

    Приготування:

  • Добре промийте ногу і очистіть залізної щіточкою від оскалин, порубаєте на кілька шматків. Баранину розрізати на шматки. М’ясо залийте водою, щоб вона покривала на 10 див. інгредієнти, варіть на середньому вогні.
  • Вариться м’ясо близько 7 годин. Під час готування не забувайте знімати жир і піну. За 40 хвилин до готовності посоліть бульйон, додайте горошини перцю, цибулю і моркву. За 15 хвилин до закінчення варіння додайте лавровий лист. Часник додайте в бульйон, коли він звариться.
  • Яйця відваріть, красиво наріжте моркву.
  • М’ясо вийміть з бульйону, відокремити від кісток і нарізати шматочками. Обов’язково процідіть рідину.
  • У форми для холодцю або глибоку посуд викладіть м’ясо і залийте бульйоном. Якщо ви будете перевертати холодець на блюдо, прикраси викладайте на дно форми. Якщо ні – викладайте овочі і зелень для прикраси зверху м’яса.
  • Тепер ви знаєте, як приготувати холодець з баранини в поєднанні з іншим м’ясом. При цьому можна використовувати не тільки яловичину, але і інші сорти м’яса.

    яловичіі свинячі використовуються для приготування холодцю. Ятоба блюдо вийшло більш ситним, додайте в нього м’ясо.

    Інгредієнти для приготування:

    • кілограм баранини;
    • 3 баранячі ноги;
    • 4 горошини перцю;
    • 2 цибулини;
    • морквина;
    • 8 зубчиків часнику;
    • лавровий лист.

    Етапи приготування:

  • Добре промите м’ясо і баранячі ніжки залийте водою і поставте на вогонь. Варіть м’ясо близько 4 годин. Знімайте піну і жир з бульйону.
  • Моркву і цибулю очистіть від шкірки і додайте через 2 години в бульйон.
  • И холодець покладіть перець і лаврове листя, сіль.
  • За кілька хвилин до готовності бульйону, додайте протертий через тертку часник.
  • Готовий бульйон зніміть з вогню і залиште на 30 хвилин під кришкою.
  • Бульйон процідіть через сито, м’ясо обробити і наріжте на шматочки.
  • Викладіть м’ясо в форму і залийте бульйоном, зверху викладіть скибочки моркви, зелень.
  • Поставте холодець в холодильник. Він повинен добре застигнути.
  • Холодець з ніжок баранини можна подавати до святкового столу.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *