Вдома / Рецепти та харчування / Холодець — користь і шкода святкового страви

Холодець — користь і шкода святкового страви

Холодець — користь і шкода святкового страви

Зміст

Історія холодцю бере початок з тих часів, коли в заможних будинках Франції варили ситні супи для великої родини. Бульйон виходив наваристим з-за хрящиків і кісток. У 14 столітті це вважалося недоліком, так як при охолодженні суп знаходив в’язку, густу консистенцію.

Французькі кухарі при дворі винайшли рецепт, завдяки якому густота супу перетворилася з недоліку в гідність. Спійману до обіду дичину (кролятину, телятину, свинину, птицю) варили в одній каструлі. Готове м’ясо перекручували до стану густої сметани, додавали бульйон і заправляли спеціями. Після чого прибирали на холод. Желеподібне м’ясне блюдо отримало назву «галантин», що в перекладі з французької означає «желе».

шафран, лимонну цедру), що додало стравам вишуканий смак і прозорий відтінок. Непоказний обід для прислуги перетворився у благородну «холодець».

А простий народ віддавав перевагу холодцю. Прісний смак холодець займав менше часу на приготування і вимагав мінімальних витрат. Сьогодні «холодець» готують в основному з свинини, яловичини або курки.

Часник, імбир, перець, цибулю — удар по шлунку. Кладіть приправи так, щоб вони надавали смаком яскравості, але не псували здоров’я.

Холодець – калорійне і ситне блюдо. У холодець з свинячих ніжок міститься 350 ккал на 100 гр. продукту. Необмежене вживання холодцю призводить до ожиріння. Готуйте дієтичний холодець з курячої грудки або молодої телятини.

Уважно ознайомтеся з рецептом, перш ніж приступати до приготування холодцю. Будь-яке блюдо стає шкідливим, якщо готувати його неправильно або не стежити за калоріями.

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *