Вдома / Рецепти та харчування / Холодець з свинини — як приготувати смачно свинячий холодець

Холодець з свинини — як приготувати смачно свинячий холодець

Холодець з свинини — як приготувати смачно свинячий холодець

Зміст

Традиційною стравою на зимові свята є холодець з м’яса. Готують страву в основному з свинини. Желатин можна не використовувати, якщо до складу холодцю входять хрящі. При приготуванні холодцю з м’яса необхідно додавати желатин, інакше бульйон не застигне.

Інгредієнти:

  • пакетик желатину на 25 р.;
  • зубчик часнику;
  • 3 кг свинячої рульки;
  • морквина;
  • цибулина;
  • листя лаврове.

Приготування:

  • Добре очистіть шкіру гомілки за допомогою ножа. Поріжте м’ясо невеликими шматками і промийте. Замочіть м’ясо на кілька годин у холодній воді.
  • М’ясо залийте водою і варіть до закипання. Вода на 5 сантиметрів повинна покривати вміст каструлі. Знімайте піну, інакше бульйон вийде каламутним.
  • Багато хто не знають, скільки варити холодець з свинини. М’ясо має варитися близько 4 годин на невеликому вогні.
  • Овочі очистіть, моркву поріжте шматочками, можна гуртками.
  • Через 2 години варіння після закипання покладіть в бульйон овочі, лаврові листочки і посоліть.
  • Готовий бульйон добре процідіть і остудіть. У рідині не повинно бути дрібних кісток і залишків піни.
  • Відокремте м’ясо від кісток і подрібніть. Овочі з бульйону не знадобляться.
  • Шматки м’яса розкладіть у форми, часник подрібніть, додайте в бульйон.
  • Желатин можна розчинити у гарячій воді і потім додавати в охолоджений бульйон, можна всипати його в гарячу рідину і перемішати до повного розчинення.
  • Якщо ви не хочете, щоб в бульйоні був часник, рідину процідіть.
  • М’ясо у формах залийте бульйоном і залиште в холодному місці застигати.
  • Бульйон з желатином не повинен кипіти! Інакше холодець не застигне.

    Часто на застиглому холодець утворюється шар жиру. Прибирайте його звичайною ложкою.

    Якщо ви хочете дістати з форм холодець і при цьому не зіпсувати зовнішній вигляд, поставте форму на 30 секунд у гарячу воду. При цьому стежте, щоб холодець не потрапила вода. Потім накрийте форму рівною тарілкою і переверніть.

    Холодець свинячий. Дуже смачно!


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти для приготування:

    • 2 мови;
    • 400 р. свинячого м’яса;
    • 40 г желатину;
    • 2 бутона гвоздики;
    • листя лаврове;
    • велика цибулина;
    • морква;
    • 7 горошків перцю.

    Приготування:

  • Добре промийте м’ясо і мови, замочіть в холодній воді на 40 хвилин.
  • Ретельно промийте продукти після замочування, залийте їх водою, покривши на 1 див. Поставте на великий вогонь. Коли закипить, злийте воду і промийте м’ясо і мови. Варіть близько 4 годин.
  • Залийте інгредієнти чистою водою і варіть. Через годину додайте в бульйон очищену цибулину і моркву. Коли закипить, додайте лаврове листя горошки перцю. Посоліть бульйон. Овочі після знадобляться.
  • Приготуйте желатин – залийте водою і залиште розбухати.
  • Готові мови покладіть в холодну воду, щоб легше було очистити від шкіри. М’ясо поріжте шматочками, відокремте від кісток.
  • Добре процідіть бульйон через кілька шарів марлі. В рідину додайте желатин, перемішувати до повного розчинення на повільному вогні.
  • Візьміть форми для холодцю і в кожну залийте бульйон на рівні 5-7 мм. Поставте в холодильник.
  • Мови наріжте тонкими скибочками. Поріжте кільцями варену моркву.
  • Викладіть красиво на застиглий шар бульйону м’ясо, мови і моркву, знову залийте бульйоном на 5 мм і відправте в холод на 20 хвилин. Можна покласти гілочки петрушки.
  • Викладайте всі інгредієнти і заливайте бульйоном.
  • Для прикраси використовуйте оливки, яйце, зелений горошок. Вийде гарний у розрізі холодець з свинини і мови, рецепт з фото якого можна надіслати друзям.

    Необхідні інгредієнти:

    • 500 г м’яса;
    • 2 вуха свинячих;
    • 3 зубчики часнику;
    • лавровий лист;
    • морквина;
    • цибуля;
    • пучок зелені;
    • 5 горошин перцю.

    Етапи приготування:

  • Овочі очистіть, промийте вуха і м’ясо, поставте на вогонь, заливши водою.
  • Коли бульйон закипить, додайте горошки перцю, лаврове листя, посоліть. На повільному вогні продовжуйте варити холодець 3 години.
  • Готове м’ясо порвіть на шматочки, дрібно поріжте вуха. Моркву наріжте гуртком, подрібніть часник і порубаєте зелень.
  • Процідіть бульйон, у форму викладіть вуха, м’ясо і часник, посипте зеленню, залийте акуратно бульйон, прикрасьте зверху морквою.
  • Остиглий холодець залиште застигати. Краще залишити його на нижній полиці холодильника.
  • Приготувати холодець з свинини нескладно. Важливо запастися терпінням, дотримуватися правил рецепту і не забути красиво прикрасити блюдо, яке приємно побачить гостей виглядом і смаком.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *