Вдома / Рецепти та харчування / Холодець з свинячих ніжок — смачні рецепти

Холодець з свинячих ніжок — смачні рецепти

Холодець з свинячих ніжок — смачні рецепти

Зміст

У давні часи готували холодець із свинячих ніжок. У них багато желирующих речовин, тому бульйон відмінно застигає без додавання желатину. Як варити холодець з свинячих ніжок – читайте нижче.

Приготування:

  • На 2 години замочіть ніжки в холодній воді, після добре зіскобліть за допомогою ножа з шкіри верхній шар. Від цього залежить якість бульйону.
  • Разрубите ніжки на кілька частин, залийте водою і варіть. Вода повинна покривати ніжки на 6 див.
  • Знімайте піну під час варіння, так холодець із свинячих ніг не буде каламутним.
  • Після закипання зменшіть вогонь і варіть ще 3 години. Очистіть моркву з цибулею і додайте в бульйон, продовжуйте варити холодець ще 4 години.
  • Додайте лаврові листочки і горошки перцю, посоліть, залиште на півгодини на вогні. Додати видавлений часник і зніміть з плити.
  • Відокремте кістки, шкіру і м’ясо, наріжте на шматочки і розкладіть по тарілках або форм.
  • Процідіть бульйон, в рідині не повинно бути горошин перцю і осаду.
  • На м’ясо викладіть листочки свіжої зелені, моркву і залийте бульйон. Залиште застигати.
  • Блюдо готове і обов’язково сподобається родині та гостям.

    Як приготувати СМАЧНИЙ ДОМАШНІЙ ХОЛОДЕЦЬ зі свинячих і яловичих ніжок і його рецепт.


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • лавровий лист;
    • часник;
    • 2 ніжки;
    • рулька свиняча;
    • цибулина;
    • моркву.

    Приготування:

  • Шкуру на ніжках і рульки почистіть, залийте водою на 5 см. вище інгредієнтів. Туди ж покладіть цибулину і морквину без шкірки, лаврове листя, поставте варитися.
  • Не доводьте бульйон до сильного кипіння. Як тільки починає кипіти бульйон, зменшіть вогонь і додайте сіль, прибирайте піну.
  • Після 7 годин варіння зберіть з поверхні бульйону жир, м’ясо обробити на шматочки і відокремити від кісточок, розкладіть в ємності.
  • Додайте в бульйон часник і доведіть до кипіння. Охолоджену рідину процідіть, залийте м’ясо і покладіть в холод.
  • У цей рецепт холодцю зі свинячих ніжок не потрібно додавати желатин. Подавайте частування з гірчицею.

    Необхідні інгредієнти:

    • кілька зубчиків часнику;
    • 500 гр. курячого стегна;
    • 500 р. свинячих ніжок;
    • корінь петрушки;
    • цибулина;
    • 2 морквини;
    • перець горошком;
    • листя лаврове.

    Етапи приготування:

  • Промите м’ясо залиште на кілька годин у воді. Так бульйон для холодцю вийде прозорим і чистим, а пінки буде менше.
  • Овочі очистіть, на торці цибулини зробіть хрестоподібний надріз, моркву наріжте на кілька великих шматків.
  • Покладіть в каструлю з м’ясом спеції і овочі, все залийте водою, щоб вона покривала інгредієнти.
  • Варіть холодець зі свинячих ніжок і курки 6 годин на маленькому вогні. Слідкуйте за піною, бульйон повинен вийти чистим. Варити холодець на великому вогні не варто, рідина буде сильно википати, а доливати її не можна. Так холодець може погано застигнути.
  • У бульйон додайте нашатковану часник і залиште на 10 хвилин настоюватися, посоліть. Потім процідіть рідину.
  • Поріжте на шматочки м’ясо, попередньо відокремивши від кісток, викладіть у форму, влийте бульйон. Готовий холодець залиште на холоді застигати.
  • Заливати бульйон можна в різні формочки, так холодець буде красивіше виглядатимуть на столі.

    Інгредієнти:

    • 5 горошин перцю;
    • кілограм яловичини з кісточкою;
    • кілограм свинячих ніжок;
    • листя лаврове;
    • 3 моркви;
    • часник;
    • 2 цибулини.

    Етапи приготування:

  • Ніжки залийте водою і накрийте кришкою. Варіть 2 години на маленькому вогні, постійно знімаючи піну.
  • Додайте яловиче м’ясо і варіть 3 години.
  • Очистіть овочі, цибулю і моркву порізати на великі шматки.
  • Овочі і перець в бульйон покладіть через 3 години, варіть ще годину.
  • У бульйон покладіть лаврове листя і через 15 хвилин зніміть з вогню.
  • М’ясо вийміть з каструлі, охолодіть і дрібно поріжте. Процідіть бульйон.
  • Викладіть у форму м’ясо, зверху посипте дрібно нарізаний часник. Залийте все бульйоном.
  • Ароматний і смачний холодець зі свинячих ніжок і яловичого м’яса готовий!

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *