Вдома / Рецепти та харчування / Страви з курки — смачні та прості рецепти

Страви з курки — смачні та прості рецепти

Страви з курки — смачні та прості рецепти

Зміст

Страви з курки корисні, та й до того ж не віднімають багато часу при готуванні. Куряче м’ясо можна давати навіть маленьким дітям.

Хочете приготувати на свято страви з курки — скористайтесь оригінальними рецептами, поданими нижче.

Приготування:

  • Поставте на вогонь куряче м’ясо і доведіть до кипіння. Знімайте піну, посоліть бульйон. Варіть м’ясо на маленькому вогні близько 20 хвилин.
  • Очистіть картоплю і наріжте невеликими кубиками, додайте в суп і варіть 20 хвилин.
  • Поріжте невеликими шматочками цибулю, натріть на тертці моркву. Обсмажте овочі.
  • Коли буде готовий картоплю, додайте в каструлю обсмажені овочі.
  • У мисці виделкою розбийте яйця.
  • Додайте в суп, вермішель, лаврове листя, нарізаний часник і спеції.
  • Тонкою цівкою влийте в бульйон яйця, постійно заважаючи ложкою. Коли суп закипить, вимкніть вогонь.
  • Дайте супу настоятися під кришкою 10 хвилин, щоб вермішель доварилась.
  • Перед подачею суп посипте свіжою зеленню.

    Курячий суп з яйцем (чихиртма)


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • 2 літри води;
    • 250 р. курки;
    • часник;
    • лавровий лист;
    • 1 ч. л. імеретинського шафрану;
    • 4 картоплини;
    • невелика морква;
    • цибулина.

    Етапи приготування:

  • Курку промийте, залийте водою і варіть після закипання 35 хвилин. Обов’язково знімайте піну.
  • Вийміть з бульйону готову курку, м’ясо відокремте від кісток.
  • Очищений і нарізаний невеликими шматочками картоплю покладіть в бульйон і варіть 25 хвилин.
  • Очистіть овочі, дрібно поріжте і обсмажте.
  • При готовності картоплі додайте в суп м’ясо і обсмажені овочі.
  • У бульйон додайте шафран, спеції, подрібнений часник і лавровий лист. Варіть ще хвилин 10 на маленькому вогні.
  • Перед подачею додайте в тарілку трохи чорного перцю і посипте зеленню.

    Такі прості страви з курки зможе приготувати кожна господиня, і займає приготування мало часу. Готуйте смачні перші страви з курки та діліться фотографіями з друзями.

    Необхідні інгредієнти:

    • 4 курячих стегна;
    • ½ Ч. л. кориці;
    • 3 зубчики часнику;
    • стакан лечо;
    • 2 ст. л. родзинок;
    • ложка меду;
    • ½ Склянки води.

    Етапи приготування:

  • Стегна курячі вимийте і обсмажте в олії з обох сторін. Це займе 10 хвилин в мультиварці на режимі «Смаження».
  • Приготуйте соус. У мисці змішайте подрібнений часник і лечо. Влийте воду, додайте мед, родзинки, корицю і перець, посоліть. Добре перемішайте інгредієнти.
  • Обсмажені до рум’яної скоринки стегна залийте приготовленим соусом.
  • Залиште м’ясо гаситися під закритою кришкою в мультиварці близько години, включивши режим «Гасіння».
  • Готові стегенця прикрасьте свіжими овочами та зеленню.
  • Смачні страви з курки підійдуть для святкового столу. А якщо у вас є мультиварка, то приготування не забере сил.

    Простий рецепт — Курячі стегенця в мультиварці Редмонд (Redmond)


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • 7 картоплин;
    • курка ціла;
    • масло сивочное;
    • 2 щіпки меленого анісу;
    • 2 щіпки меленої зіри;
    • 2 щіпки коріандру.

    Приготування:

  • Добре вимийте курку і натріть сіллю.
  • Очистіть картоплю і зробіть невеликі надрізи.
  • Змішайте спеції і натріть цією сумішшю курку і посипте картоплю в місцях надрізів.
  • Розтопіть масло на деко, покладіть на нього курку. Влийте на деко склянку води. Розкладіть картоплю.
  • Випікайте близько години. Час від часу поливайте курку топленим маслом деко.
  • Подавайте зі свіжими томатами і зеленню.
  • Перед тим, як подавати на стіл страву, розділіть курку на кілька частин. Смачне друга страва з курки готово!

    Інгредієнти:

    • 300 р. печериць;
    • філе куряче;
    • цибулина;
    • 200 р. сиру;
    • помідор;
    • ч. л. гірчиці;
    • спеції.

    Приготування:

  • Вимийте філе і поздовжньо поріжте на 3 частини.
  • Філе відбийте молоточком.
  • Вимийте гриби наріжте соломкою або невеликими скибочками, обсмажте в олії.
  • Поріжте півкільцями цибулину і додати до грибів.
  • Обсмажте гриби з цибулею до золотистого кольору.
  • Пропустіть через тертку сир, наріжте скибочками помідорів.
  • Змастіть деко Маслом вершковим, викладіть шматки філе, поперчіть і посоліть, змастіть гірчицею.
  • На філе викладіть гриби з цибулею і скибочки помідора, посипте сиром.
  • Випікайте в духовці 20 хвилин.
  • Виглядає таке просте друга страва з курки красиво і апетитно.

    Інгредієнти:

    • 2 цибулини;
    • морквина;
    • грудка куряча;
    • 200 р. заморожених опеньків;
    • 10 кошиків;
    • 50 р. вершкового масла.

    Етапи приготування:

  • Цибулю і моркву очистіть, вимийте м’ясо. Всі інгредієнти варіть 1 годину на невеликому вогні. Коли вода закипить, витягніть цибулину. Готове м’ясо остудіть, позбавте від кісток і шкіри.
  • Розморозьте гриби, дрібно наріжте другу цибулину. Обсмажте інгредієнти і трохи остудіть.
  • Покладіть моркву і курку в блендер, додайте перець, сіль і гриби. Всі подрібніть.
  • Додайте в отриману суміш вершкового масла і знову збийте.
  • Готовий паштет викладіть в миску і поставте на годину в холодильник.
  • Кошики начиніть паштетом і прикрасьте зеленню.
  • Замість кошичків можна використовувати красиво нарізані скибочки хліба намазати на них паштет.

    Паштет з курячої печінки з яблуками


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • 2 ложки панірувальних сухарів;
    • 5 корнішонів;
    • цибулина;
    • 200 г. філе курки.

    Приготування:

  • Маленькими шматочками поріжте філе, додайте солі і перцю.
  • Кожен шматочок обваляйте в сухарях.
  • Викладіть шматочки на сковороду і обсмажуйте до золотистого кольору, з кожного боку по 2 хвилини.
  • Поріжте Тонкими півкільцями цибулю, корнішони розріжте на 4 частини вздовж.
  • У мисці змішайте всі інгредієнти з шматочками філе і викладіть на красиве блюдо.
  • Необхідні інгредієнти:

    • ½ Склянки молока;
    • 200 г фаршу;
    • борошно;
    • листя салату;
    • 2 яйця;
    • овочевий соус гострий;
    • лаваш.

    Приготування:

  • У мисці змішайте фарш, молоко і яйця. Додайте перцю і солі.
  • Спечіть з отриманої суміші блін або кілька тонких млинчиків.
  • Змастіть гострим соусом лаваш, покладіть зверху листя салату і млинець, акуратно скрутіть в трубочку.
  • Рулет розрізати навскоси і прикрасьте свіжою зеленню.
  • Соус вибирайте на розсуд: підійде як гострий, так і солодкий варіант. Начинки теж можна робити різними.

    Інгредієнти:

    • 200 г натурального йогурту;
    • 400 р. грудки;
    • ч. л. меду;
    • лимон;
    • ½ Ч. л. коріандру;
    • 2 зубчики часнику;
    • ½ Ч. л. кмину.

    Приготування:

  • Видавіть часник, натріть на дрібній тертці цедру лимона.
  • Змішайте в мисці йогурт, коріандр, мед, кмин, додайте сіль, часник і перець, видавити лимонний сік.
  • Замаринуйте в отриманій суміші м’ясо, накрийте плівкою і покладіть на 2 години на холод.
  • Смажте промаринованное м’ясо на сковороді близько 15 хвилин або поставте запікатися в духовку. Гарна скоринка повинна вийти з обох сторін.
  • Подавати грудку з йогуртом можна зі свіжим овочевим салатом, картоплею або рисом.

    Жюльєн з курки в булочках – оригінальне і смачне блюдо для щоденного меню і свят.

    Інгредієнти:

    • окорочок курячий;
    • 6 булочок;
    • 400 г грибів (вешанки);
    • 150 р. сиру;
    • 2 цибулини;
    • 200 г. сметани.

    Етапи приготування:

  • У підсоленій воді відваріть стегенце, відокремити м’ясо від кістки.
  • Цибулю і гриби наріжте, обсмажте в олії, поки з них не випарується сік.
  • Додайте до грибів і цибулі м’ясо, сметану і тушкуйте 15 хвилин.
  • Підготуйте булочки. Акуратно виріжте верхівки і вийміть м’якоть.
  • Нафаршируйте булочки приготовленої начинкою, зверху посипте тертим сиром. Запікайте булочки до рум’яної скоринки.
  • Смачні страви з курки, рецепти яких описані в статті, стануть в нагоді на всі випадки життя і прикрасять будь-які свята.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *