Вдома / Рецепти та харчування / Маршмеллоу в домашніх умовах — солодкі рецепти

Маршмеллоу в домашніх умовах — солодкі рецепти

Маршмеллоу в домашніх умовах — солодкі рецепти

Зміст

Маршмеллоу – солодке і повітряне ласощі з м’якою текстурою. Вироби дуже схожі на зефір. Приготувати маршмеллоу в домашніх умовах дуже легко.

Домашній зефір виходить смачним: натуральну солодкість можна давати навіть дітям.

Етапи приготування:

  • Приготуйте інертний сироп. Змішайте воду з цукром в сотейнику з товстим дном. Постійно помішуйте і дочекайтеся закипання. При помішуванні на стінки посуду можуть потрапити кристалики цукру. Використовуючи м’яку і злегка вологий пензлик, змийте їх.
  • Коли сироп закипить, додайте лимонну кислоту. Сотейник щільно накрийте кришкою і варіть півгодини. Сироп повинен придбати трохи золотистий відтінок. Вогонь на плиті повинен бути маленьким.
  • Готовий сироп повинен трохи охолонути. Розведіть соду у двох чайних ложках води і влийте в сироп. Залиште на 10 хвилин, щоб утворилася піна осіла.
  • Тепер пора приступити до приготування зефіру маршмеллоу. Залийте желатин і 100 р. кип’яченої холодної води.
  • Приготуйте сироп. У каструльці змішайте інвертний сироп, дрібку солі, цукор і воду, доведіть, помішуючи, до кипіння. Варіть Сироп 6 хвилин на невеликому вогні.
  • Прогрійте набряклий желатин на вогні (можна використовувати мікрохвильову піч). Желатин повинен повністю розчинитися, але до кипіння його доводити не можна.
  • Перелийте розчин желатину у велику миску і збийте 3 хвилини міксером.
  • Збиваючи желатинову масу, акуратно вливайте гарячий сироп. Збивайте на максимальній швидкості міксера 8 хвилин. Додайте ванілін, ще 5 хвилин збивайте. Повинна вийти густа і щільна маса.
  • Скористайтеся кондитерським мішком: перелийте в неї готову масу. У вигляді смужок видавіть на пергаментний папір. Щоб маршмеллоу легко відділялися від паперу, попередньо змастіть її рослинним маслом. Залиште смужки на ніч.
  • Змішайте крохмаль, пудру і посипте застиглі маршмеллоу. Відокремте смужки паперу акуратними рухами і поріжте на шматочки ножицями або ножем. Щоб зефірки не прилипали при нарізці, лезо змастіть маслом.
  • Добре обваляйте шматочки в крохмалі з пудрою і струсите зайву суміш, помістивши маршмеллоу в сито.
  • У вас повинно вийти 600 гр. готової солодощі. Тепер ви знаєте, як зробити маршмеллоу в домашніх умовах.

    Якщо хочете, щоб зефір був різнобарвним, додайте харчові барвники, коли приготуєте в’язку і щільну масу. Розділіть її на частини і змішайте з кольоровими барвниками.

    ЯК ПРИГОТУВАТИ МАРШМЕЛЛОУ


    Watch this video on YouTube

    Готовий інвертний сироп зберігається 3-4 місяці в холодильнику. Сиропу, приготований за цим рецептом, вистачить на дві порції маршмеллоу.

    Інгредієнти:

    • 15 мл. кукурудзяного сиропу;
    • 350 л. води;
    • 450 р. цукру;
    • 53 р. желатину;
    • 2 білка;
    • 1 ч. л. крохмаль (картопляний або кукурзный);
    • барвник харчовий;
    • ½ Склянки цукрової пудри;
    • ½ Склянки картопляного крохмалю.

    Приготування:

  • Замочіть желатин на 30 хвилин в 175 мл води.
  • Змішайте в сотейнику воду, цукор і кукурудзяний сироп, поставте на вогонь.
  • Збийте білки до білої піни, додайте ложку цукру і знову збийте.
  • Нагріте сироп влити желатин. Збивайте обережно, включивши міксер на малі обороти.
  • Коли в сиропі желатин розчиниться повністю, повільно влийте цукрову суміш у білки, при цьому на високій швидкості збивайте.
  • Коли суміш стане як пухнаста густа піна і трохи охолоне, перелийте її в посуд з товстим дном. Масу рівномірно розподіліть, дайте повністю охолонути.
  • Наріжте на шматочки, обваляйте в суміші пудри з крохмалем.
  • На останньому етапі приготування в масу можна додати ягідний або фруктовий сироп, ваніль йди інший ароматизатор. Зефір маршмеллоу з білками, приготований в домашніх умовах виходить повітряним і солодким.

    Рецепти маршмеллоу в домашніх умовах не містять шкідливих добавок, тому краще приготувати зефірки самостійно, ніж псувати здоров’я магазинними виробами. Та й зробити маршмеллоу легко: треба лише дотримуватися пропорції і слідувати рецептом.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *