Вдома / Рецепти та харчування / Домашній зефір — найсмачніші рецепти

Домашній зефір — найсмачніші рецепти

Домашній зефір — найсмачніші рецепти

Зміст

Будь-які солодощі можна придбати в магазині. Але якщо приготувати їх самостійно, виходить смачніше і корисніше.

Не є винятком і зефір. Зробити домашній зефір легко – потрібно звільнити вечір і придбати необхідні інгредієнти.

Інгредієнти:

  • білок;
  • 4 яблука;
  • 700 г. цукру;
  • 30 г желатину;
  • 160 мл води.

Приготування:

  • Можна залишити зефір на ніч у холодильнику або поставити на півгодини в духовку.
  • Видавіть на деко зефирины. Для цього скористайтесь пакетом або кондитерським шприцом.
  • Цукор розчиніть у воді і додайте в масу.
  • Пюре яблук збийте, щоб вийшла пишна маса. Желатин введіть тонкою цівкою.
  • Розігрійте замочений желатин, але не доводите до кипіння. Залиште остигати.
  • Додайте в пюре білок і збийте.
  • Спечені яблука очистіть, збийте в пюре міксером. Вийти повинно 250 р. пюре.
  • Яблука розрізати навпіл. Запікайте фрукти в духовці півгодини, щоб вони стали м’якими.
  • Желатин замочіть. Почекайте, коли розбухне і розчиниться повністю.
  • Перед подачею посипте зефір цукровою пудрою.

    Домашній зефір може бути різнобарвним. Для цього додайте у готову масу харчові барвники.

    ДОМАШНІЙ ЗЕФІР


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • 750 г. цукру;
    • ванілін;
    • 25 р. желатину;
    • 1 ч. л. лимонної кислоти;
    • 150 мл води.

    Етапи приготування:

  • Залийте желатин половиною склянки теплої води, залиште розбухати.
  • Воду змішайте з цукром, додайте ванілін і варіть сироп. Після закипання сироп почне ставати гущі.
  • Збийте желатин віночком і додайте в сироп на стадії загустіння. Зніміть з вогню сироп і збийте, використовуючи блендер, на максимальній швидкості. Досягніть, щоб маса стала білою і повітряної.
  • Під час збивання введіть лимонну кислоту. Для пишності можна додати дрібку соди.
  • Влийте масу в кондитерський мішок і видавити на деко, у формі невеликих печеньок.
  • Якщо поставити приготований зефір в домашніх умовах в холодильник на 24 години, він буде рыхловатым і трохи вологим.

    Легкий десерт вийде, якщо залишити зефір сушитися при кімнатній температурі або в духовці півгодини.

    зефір з яблук з агар-агаром дуже корисний: у ньому містяться вітаміни і йод. Можна додати в масу для зефіру ягоди.

    Інгредієнти:

    • білок;
    • 250 г. цукру;
    • 5 великих яблук.

    Сироп:

    • 4 ч. л. агар-агару;
    • 150 р. води;
    • 450 р. цукру.

    Приготування:

  • Агар замочіть у воді на 15-30 хвилин.
  • Вимийте і очистіть від шкірки яблука, видаліть серцевину, порізати на шматочки. Яблука випікайте в мікрохвильовій печі або духовці під кришкою, близько 7 хвилин.
  • Подрібніть за допомогою блендера яблука, додайте цукор, знову збийте і залиште остигати.
  • Продовжуйте готувати сироп. У миску з агаром насипте цукор, нагрівайте близько 7 хвилин, поки не почне кипіти, постійно помішуючи. Вогонь при цьому повинен бути маленьким. Коли сироп почне тягнутися з ложки, можна знімати з вогню. Бажано взяти посуд з високими стінками, так як при нагріванні сироп дуже піниться.
  • У яблучне пюре додайте половину білка і хвилину збивайте міксером. Додайте залишок білка і знову збивайте до збільшення маси.
  • У пюре введіть тонким струменем сироп, поки він гарячий. При цьому збивайте масу, поки вона не стане дуже щільною 12 хвилин.
  • З теплої маси сформуйте зефирины за допомогою кондитерського мішка. Викладайте зефір на пергамент. Робити все треба швидко, так як агар схоплюється швидше желатину.
  • У вас вийде близько 60 зефірин. Залиште їх на добу засихати.

    Краще беріть для приготування зефіру яблука сорту Антонівка, так як вони містять багато пектину – желюючий природного речовини.

    Приготування зефіру в домашніх умовах займає час, але результат того вартий.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *