Вдома / Рецепти та харчування / Сало в розсолі — смачні рецепти в банку

Сало в розсолі — смачні рецепти в банку

Сало в розсолі — смачні рецепти в банку

Зміст

Сало – це дуже смачний, корисний і натуральний продукт. Сало коптять, їдять в сирому вигляді і засолюють. Засолити сало в розсолі вам допоможуть правильно підібрані приправи.

Інгредієнти:

  • 3 лаврових листки;
  • 1 кг. сала;
  • 100 г. солі;
  • літр води;
  • 3 зубчики часнику;
  • 10 горошків перцю.

Приготування поетапно:

  • Наріжте сало на шматочки, товщина яких повинна бути не більше 5-7 мм. Промийте шматки і обсушіть рушником. Шматки складіть не зовсім щільно в банку.
  • Приготуйте розсіл. У воду додайте сіль, горошки перцю і лаврове листя. Після розчинення солі зніміть розсіл з вогню і додайте подрібнений часник, добре перемішайте.
  • Гарячий розсіл залийте в банку так, щоб шматки сала вкрилися розсолом. Закрийте банку кришкою і поставити на 3 дні в холодильник.
  • Готові шматочки сала вийміть з банки, просушіть і подавайте до столу.
  • Зберігати смачне сало в розсолі потрібно в морозилці.

    Засолювання сала в розсолі


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • 5 зубчиків часнику;
    • літр води;
    • 1 кг. сала;
    • склянка солі.

    Приготування:

  • Спочатку приготуйте розсіл. Воду закип’ятіть і додайте сіль. Охолодіть розсіл.
  • Свіже сало нарізати середніми шматками.
  • Дрібно наріжте часник і натріть сало.
  • У банку укладіть шматки сала. Додайте часник.
  • Влийте в банку холодний розсіл і накрийте кришкою.
  • Банку накрийте рушником і поставте в тінь на 6 днів.
  • Через 6 днів сало можна їсти.
  • Сало в розсолі, приготована за цим рецептом, виходить м’яким і ароматним. Зберігайте продукт в погребі чи холодильнику.

    Як засолити сало в розсолі. | How fat pickle in brine.


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • 5 паличок гвоздики;
    • 1,5 л. води;
    • 8 зубчиків часнику;
    • 10 горошків перцю;
    • 7 ст. л. солі.
    • 800 р. сала;
    • 4 лаврових аркуша.

    Суміш для обмазування сала:

    • кілька зубчиків часнику;
    • сіль;
    • мелений перець;
    • солодка паприка.

    Етапи приготування:

  • Вимийте добре сало і обсушіть. Розділіть шматок на 3 частини.
  • Поставте кип’ятитися воду, після закипання додайте горошини перцю, лавровий лисяча, сіль, порізаний часник і палички гвоздики. Кип’ятіть 2 хвилини, потім зніміть з вогню.
  • Залийте сало гарячим розсолом у великій мисці і накрийте зверху тарілкою.
  • Остигле сало і розсіл залиште в холодильнику на 3 доби.
  • Вийміть сало з розсолу через 3 доби, дайте стекти зайвої рідини і обсушіть.
  • Перемішайте порізаний часник, сіль, мелений перець і паприку. Приготовленою сумішшю з усіх боків натріть сало.
  • Шматки загорніть в плівку окремо і покладіть в морозильну камеру на добу.
  • Для обмазування сала можна взяти суміш з декількох видів перцю. Готове ароматне сало в розсолі, приготоване за смачне рецептом, сподобається вам і гостям!

    корисні речовини і стане чудовою закускою на столі. Це один з найбільш смачних рецептів сала в розсолі.

    Інгредієнти:

    • зірочка бадьяна;
    • 1 кг. сала;
    • 6 горошин перцю;
    • склянка солі;
    • літр води;
    • ложка сушеної зелені;
    • 10 зубчиків часнику;
    • 3 лаврових листа.

    Приготування:

  • Приготуйте розсіл. Залийте сіль гарячою кип’яченою водою і розчиніть її. Розсіл охолодіть до 40 градусів. Підійде як морська сіль, так і звичайна кам’яна.
  • Сало замочіть на ніч або на 4 години в холодній воді, розрізавши на невеликі шматки. Краще робити це в глибокій каструлі, щоб шматки вкрилося водою.
  • Вимочене сало просушіть і складіть в банку.
  • Між шматочками сала покладіть порізаний часник, лаврове листя і горошини перцю. Шматки посипте зеленню.
  • Залийте в банку розсіл і зверху покладіть зірочку бадьяна. Накрийте, але не закривайте щільно кришкою банку. Залиште сало в темному місці на дні 4.
  • Готове солоне сало в розсолі зберігайте в холодильнику.

    Не варто забивати банку салом впритул, так – воно погано просолится.


    Корисні поради по засолюванню сала

    • Готове сало можна зберігати на світлі, інакше шматки стануть жовтими.
    • Сало має засаливаться під пресом у холодильнику.
    • Уважно вибирайте сало. Воно має бути м’яким і свіжим з акуратною шкуркою.
    • Перед засоленням шкірку потрібно обпалити, а сало промити.
    • Щоб засолене сало було соковитим і м’яким, вимочити його перед засолкою в розсільної або кип’яченій воді кімнатної температури.
    • Якщо сало ввібрало сторонній запах, наприклад, запах риби, замочіть його на кілька годин в кип’яченій воді з порізаної головкою часнику, обернувши в марлю або тонку тканину.
    • Навіть при надлишку солі і спецій, сало вбере в себе стільки, скільки необхідно.

    Тепер ви знаєте, як засолити сало в розсолі правильно і смачно.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *