Вдома / Рецепти та харчування / Салат «Півень» — оригінальні рецепти на свято

Салат «Півень» — оригінальні рецепти на свято

Салат «Півень» — оригінальні рецепти на свято

Зміст

2017 рік — це рік не простого Півня, а Вогняного. На будь-якому святковому новорічному столі присутні салати. А якщо підключити до готування фантазію, можна приготувати не просто смачні салати, а у вигляді Півня – символ Нового року. Салат «Півень», прикрасить стіл і викличе інтерес гостей.

Інгредієнти:

  • 2 буряків;
  • 2 морквини;
  • 5 яєць;
  • 150 р. сиру;
  • стакан волоських горіхів;
  • 100 г. чорносливу;
  • майонез.

Приготування:

  • Овочі відваріть і очистіть від шкірки. Натріть буряк на тертці і відіжміть в ситі. Притисніть буряк рукою, щоб вийшов сік.
  • Пропустіть через тертку сир. Чорнослив залийте окропом на кілька хвилин, щоб він розпарився, після поріжте на шматочки.
  • Злегка підсмажте горіхи на сухій сковороді.
  • Змішайте буряк і чорнослив, перемішайте. Додайте сіль.
  • Яйця відваріть і окремо пропустіть через тертку жовтки і білки.
  • Порубаєте горіхи, моркву натріть на тертці.
  • Викладіть на тарілку суміш чорносливу з буряком і сформуйте голову півня. Якщо вам складно, спершу на аркуші паперу намалюйте ескіз. Лист покладіть поруч і зліпіть голову з дзьобом, гребінцем і борідкою.
  • Покрийте майонезом перший шар салату і посипте жовтками, волоськими горіхами. Викладіть частину сиру, покрийте майонезом.
  • Сам салат готовий, залишилося оформити зовнішній вигляд. Для цього:

  • Посипте салат білками, майонезом промажте краю і теж посипте білком.
  • Використовуючи терту моркву, сформуйте і прикрасьте грішок і борідку півника. Дзьоб зробіть із сиру.
  • В області очей теж посипте сир і перейдіть рубаною зеленню. Око зробіть з половинки маслини.
  • Навколо салату витріть серветкою тарілку.
  • Ось так із звичайних інгредієнтів виходить не тільки апетитні, але і дуже гарний Новорічний салат «Півень».

    НОВОРІЧНИЙ САЛАТ «ПІВНИК-2017»!


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • 4 яйця;
    • 100 г. рису;
    • банку печінки тріски;
    • яблуко;
    • 200 р. сиру;
    • свіжа зелень;
    • майонез.

    Етапи приготування:

  • Рис промийте та відваріть в підсоленій воді.
  • Всі яйця зваріть. Одне залиште для прикраси. У решти відокремте білки з жовтками.
  • Порубаєте дрібно зелень, очистіть від шкірки яблуко.
  • З печінки злийте масло і розімніть вилкою.
  • Пропустіть через тертку жовтки, білки і яблуко в окремі миски.
  • На блюдо викладіть відварений рис, попередньо злив воду. Промажте рис майонезом і посипте зеленню.
  • Другий шар – печінка і яблуко.
  • Зверху печінки викладіть жовтки, білки, покрийте шаром майонезу.
  • Готовий салат повинен просочитися в холодильнику.

    Перед тим, як подавати салат, посипте його сиром і прикрасьте Півнем. Зробіть його з вареного яйця, помідорів або перцю.

    Смачно — Святковий #СалатПЕТУШОК Новий Рік 2017 #Рецепт


    Watch this video on YouTube


    Watch this video on YouTube

    2017 рік – це рік не простого Півня, а вогняного.

     

    Інгредієнти:

    • 2 свіжих огірка;
    • 300 р. кальмарів;
    • майонез;
    • 5 яєць;
    • цибулина;
    • кілька маслин;
    • кілька штучок картоплі фрі або сухариків довгих;
    • маленький томат.

    Приготування поетапно:

  • Яйця зваріть і наріжте кубиками. Два з них підуть на прикрасу: відокремте білки від жовтків і пропустіть через тертку.
  • Дрібно поріжте огірки і цибулю.
  • У підсоленій воді зваріть кальмарів і наріжте соломкою.
  • Інгредієнти перемішайте з майонезом. За смаком додайте сіль.
  • На блюдо викладіть з салату силует Півня. Посипте білком.
  • Маслини наріжте тонкими шматочками і викладіть хвіст, очей і крило.
  • Дзьоб і ніжки зробіть із картоплі або сухариків.
  • З помідора виріжте гребінець і борідку.
  • Вийде відмінний і ошатний салат у вигляді півня, фото якого не соромно відправити друзям.

    Інгредієнти:

    • 1 болгарський перець;
    • 300 г. маринованих грибів;
    • 200 р. сиру;
    • майонез;
    • 300 р. м’яса;
    • цибулина;
    • 3 яйця.

    Етапи приготування:

  • М’ясо зваріть в підсоленій воді з додаванням лаврового листа і чорного перцю, дайте охолонути і дрібно поріжте кубиками.
  • Яйця зваріть і пропустіть через тертку, дрібно наріжте цибулю.
  • Пластинками поріжте гриби і обсмажте в олії з цибулею.
  • На плоскому блюді викладайте салат у формі Півня. Якщо вважаєте що для вас формувати точну копію птиці – складний процес, викладіть інгредієнти в формі часточки, яка стане півником.
  • Першим шаром викладайте м’ясо, після – гриби з цибулею, яйця. Всі шари змастіть майонезом. Зверху салат посипте сиром.
  • Перець наріжте смужками і викладіть з них крило і хвіст. З шматочків овоча зробіть борідку, ніжки, гребінь і дзьоб.
  • Святковий салат у формі Півня можна подавати на свято.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *