Вдома / Рецепти та харчування / Сало в цибулині — найсмачніші рецепти

Сало в цибулині — найсмачніші рецепти

Сало в цибулинні — найсмачніші рецепти

Зміст

Слов’янські народи люблять сало. В салі багато корисних властивостей, незважаючи на те, що воно містить багато жиру. Норма для людини становить 80 грамів сала на день.

Сало містить арахідонову кислоту. Вона зміцнює імунітет і сприяє виробленню в організмі гормонів. Рецепти сала в цибулинні різноманітні: продукт можна варити, солити, чи коптити.

Необхідні інгредієнти:

  • 2 склянки лушпиння;
  • 1 кг. сала з прошарком м’яса;
  • склянка солі;
  • 12 зубків часнику;
  • 10 горошків перцю;
  • Перець мелений;
  • 3 лаврових листа.

Приготування:

  • Промийте лушпиння і викладіть в посуд з водою. Лушпиння має покриватися водою повністю.
  • Доведіть каструлю з лушпинням до кипіння і тримайте на маленькому вогні 15 хвилин.
  • Коли вода стане червоного відтінку, посоліть і додайте спеції, 4 зубчики часнику, добре перемішайте.
  • Свиняче сало промийте, шкірку наскрібши ножиком, поріжте на кілька шматків і натріть сумішшю з трьох нарізаних зубчиків часнику і перцю.
  • Покладіть шматки в цибульний відвар, щоб вони потонули в каструлі. Якщо не вистачає рідини, влийте окріп.
  • Варка сала на маленькому вогні повинна тривати 1,5 години.
  • Готове сало накрийте кришкою і залиште в каструлі, поки не охолоне.
  • Варене в цибулинні сало вийміть і витріть серветкою.
  • Пропустіть через прес решті часник і перемішайте з меленим перцем.
  • Натріть сумішшю готове сало. Можна зробити в шматках невеликі надрізи і наповнити їх сумішшю.
  • Сало перекладіть в глибоку миску, зверху покладіть плоску тарілку, яка за діаметром менше діаметра миски. На тарілку покладіть вантаж і приберіть миску на 12 годин у прохолодному місці.
  • Загорніть смачне сало в цибулинні у фольгу і зберігайте в морозилці.

    Посол сала в цибулинні і з рідким димом швидко, просто і смачно підкопчене сало


    Watch this video on YouTube

    цибулинні в духовці.

    Інгредієнти:

    • перець мелений;
    • 1 кг. сала;
    • 3 жмені лушпиння;
    • 1,5 склянки солі;

    Приготування:

  • Шматок сала порізати на квадрати, але не до кінця. Натріть сало сіллю з перцем, залиште на півгодини.
  • Висипте товстий шар солі на деко, викладіть на неї сало і поставте в духовку на повній потужності на 20 хвилин, після зменшіть вогонь і печіть 1 годину.
  • Видавіть часник і розведіть в невеликою кількістю води.
  • Вийміть деко з салом за 10 хвилин до кінця готування і натріть сумішшю часнику з водою. Поставте знову в духовку.
  • Готове сало має остигати на солі 30 хвилин, потім його можна перекласти в тарілку і залишити остигати далі. Повністю остигле сало покладіть в холодильник. Можна розрізати його на квадрати або загорнути в рулет.
  • Це один з найбільш смачних рецептів сала в цибулинні. Зробіть маринад з чорного перцю, майонезу, паприки і солі. Натріть отриманою сумішшю сало, залиште просочуватися на годину і після цього запечіть. Тепер ви знаєте, що приготування сала – це дуже легкий процес.

    Інгредієнти:

    • 2 лаврових листки;
    • 600 р. сала;
    • 2 склянки лушпиння;
    • 3 ст. л. рідкого диму;
    • 4 зубки часнику;
    • 7 ст. л. солі;
    • суміш перців.

    Приготування поетапно:

  • У воду покладіть лушпиння, лаврове листя, сіль. Варіть 5 хвилин після додайте рідкого диму.
  • В розсіл покладіть сало, щоб воно вкрилося рідиною повністю.
  • Після закипання варіть на середньому вогні 20 хвилин.
  • Залиште сало в каструлі, нехай охолоне.
  • Остигле сало посипте сумішшю перців і видавленим часником.
  • Шматки сала перекладіть в пакет і добре перемішайте, щоб часник розподілився по них рівномірно. Відправте в морозилку.
  • Якщо приготувати сало правильно, воно стане чудовою закускою на столі.

    Інгредієнти:

    • склянка солі;
    • 1 кг. сала;
    • 70 гр. лушпиння;
    • 1,5 ложки аджики сухий;
    • 3 лаврових листки;
    • 5 горошин перцю;
    • головка часнику.

    Приготування:

  • Лушпиння у воді доведіть до кипіння і додайте солі.
  • Поріжте на шматочки сало, викладіть в каструлю з лушпинням, додайте половинку ложки аджики, пару зубчиків часнику, лаврове листя і горошини перцю. Варіть не більше 8 хвилин.
  • Накрийте сало тарілкою і поставте під прес. Залиште на добу просаливаться.
  • Часник подрібніть, змішайте з аджикою. Натріть сумішшю шматки сала і зберігайте на холоді.
  • В розсолі сало можна зберігати кілька днів, після чого перекладіть його в пакет або фольгу.

    Перед тим як почати солити сало в цибулинні, шматки можна проткнути в декількох місцях. Це необхідно, щоб усередині продукт добре приготувався і був солоним.

    Сало є на столі на всіх святах. Воно не тільки смачне, але і корисне.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *