Вдома / Поради / Пончики: класичні рецепти приготування

Пончики: класичні рецепти приготування

Пончики: класичні рецепти приготування

Зміст

Слово «пончик» походить від польського. Це кондитерський виріб почали готувати ще в 16 столітті, і вже в кінці 18 століття пончики з повидлом стали невід’ємною частиною святкового столу, особливо перед Великим Постом і Різдвом.

Існує багато рецептів приготування пончиків, але всі вони готуються з простих і доступних продуктів. Але слід суворо дотримуватися правил рецептури, інакше тісто може не вийти.

Інгредієнти:

  • цукор — 3 ст. л;
  • 2 щіпки солі;
  • борошно – 4 ст;
  • 20 р. дріжджів;
  • яйце – 2 шт.;
  • 500 мл молока;
  • половина пачки масла;
  • ванілін;
  • пудра цукрова.

Приготування поетапно:

  • Засипте цукор і дріжджі в ємність з теплою водою і ретельно перемішайте, поки інгредієнти не розчиняться повністю.
  • Влийте в ємність трохи підігріте молоко і додайте яйце, розм’якшене масло, ванілін і сіль.
  • Добре збийте в однорідну масу.
  • Просійте через сито борошно. Засинайте її в ємність з іншими інгредієнтами невеликими порціями, щоб не було грудок. Якщо все-таки утворилися грудочки, обов’язково розбийте їх.
  • Замісіть тісто і залиште на 2 години, щоб воно стало пухким і м’яким.
  • Розкачайте пласт тест в 1 см завтовшки. Видавіть або виріжте з тіста гуртки. Для цього можна використати звичайний стакан або чашку. Маленьким скляночкою або пробкою виріжте кружечки в середині кожного пампуха.
  • Розкладіть сирі пончики на обсипаної борошном дошці і залиште на 40 хвилин, щоб вони піднялися.
  • Смажте пончики у фритюрниці або сковороді з високими бортиками.
  • При смаженні пончики повинні бути в олії повністю. Обсмажте з обох сторін по 2 хвилини.
    • Готові пончики викладіть в сотейник або на паперовий рушник, щоб зібрався масло.
    • Перед подачею посипте пончики цукровою пудрою.

    Пончики в домашніх умовах можна готувати різної форми, у вигляді кульок і кілець – кому як подобається. Класичний рецепт пончиків нескладний, а вироби виходять пишними і смачними. Поділіться з друзями рецептом з фото класичних пончиків.

    Старовинний рецепт пончиків — Рецепт Бабусі Емми


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • стакан цукру;
    • борошно – 2 ст.;
    • сир — 400 р.;
    • 2 ч. л. розпушувача;
    • 2 яйця.

    Приготування:

  • У мисці добре змішати яйце і сир. Всипте цукор, знову перемішайте.
  • Додайте в суміш розпушувач і борошно. Замісіть тісто.
  • Присипте борошном робоче місце, де будете формувати пончики.
  • З тіста сформуйте невеликі кульки.
  • У сотейник або каструлю з товстим дном влийте масло і доведіть до кипіння. Тепер можна смажити пончики. Масло повинно бути 2 см від дна ємності, щоб пончики просмажаться добре.
  • Готові пончики стають коричневого кольору.
  • Класичні сирні пончики можна посипати пудрою або подавати з джемом або шоколадним кремом.

    Інгредієнти:

    • 2 яйця;
    • кефір – 500мл.;
    • 2 щіпки солі;
    • цукор — 10 ст. л.;
    • 5 склянок борошна;
    • масло рослинне – 6 ст. л.;
    • 1 ч. л. соди.

    Приготування:

  • Перемішайте кефір з цукром, яйцем і сіллю.
  • Додайте масло рослинне і соду. Ретельно перемішайте.
  • Всипайте просіяне борошно в тісто поступово. Перемішайте ложкою, потім руками.
  • Загорніть тісто в плівку і залиште на 25 хвилин.
  • Розкачайте з тіста пласти, товщина яких повинна бути не менше 1 див.
  • Виріжте пампушки, використовуючи стакан або форму.
  • Пончики обсмажте з обох боків до коричневого кольору.
  • Посипте готові пончики пудрою.
  • Готуйте пончики, використовуючи нескладні покрокові рецепти, і радуйте сім’ю смачними і солодкими пончиками.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *