Вдома / Рецепти та харчування / Глінтвейн в домашніх умовах — рецепти гарячого напою

Глінтвейн в домашніх умовах — рецепти гарячого напою

Глінтвейн в домашніх умовах — рецепти гарячого напою

Зміст

«Глінтвейн» в перекладі з німецької мови означає «палюче вино». Починається історія напою з давніх часів. Глінтвейн – напій з червоного вина з прянощами і фруктами.

Глінтвейн є невід’ємною частиною гулянь та різдвяних свят у європейців. Приготувати в домашніх умовах відмінний глінтвейн дуже просто – ви в цьому переконаєтеся.

Інгредієнти:

  • кориця – 3 палички;
  • 1,5 л. сухого червоного вина;
  • перець горошком – 1 ч. л.;
  • гвоздика – 1 ч. л.;
  • цедра одного апельсина;
  • вода – 250 мл;
  • цукор – 120 р.;

Приготування:

  • З апельсина акуратно зріжте цедру.
  • У каструлю покладіть корицю, гвоздику, горошки перцю і апельсинову цедру. Додайте воду і дочекайтеся, коли закипить.
  • Варіть ще хвилин 15, поки не розкриються палички кориці.
  • Додайте цукор і продовжуйте варити сироп, помішуючи. Цукор повинен розчинитися.
  • Влийте в каструлю зі спеціями вино і доведіть до 78 градусів, коли з’явиться біла піна на поверхні. Постійно помішуйте.
  • Зніміть з вогню і залиште напій настоюватися.
  • Напій можна підігріти і пити його з медом. Якщо ви хочете приготувати більш міцний глінтвейн з вина в домашніх умовах, налийте в посуд зі спеціями 120 мл портвейну за 5 хвилин до додавання вина. Дуже важливо не доводити до кипіння готовий напій.

    Рецепт Глінтвейну, класичний спосіб приготування


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • апельсин;
    • пляшка вина сухого червоного;
    • 100 мл води;
    • 6 паличок гвоздики;
    • цукор або мед – 3 ст. л.

    Спеції (кожною по щіпці):

    • аніс;
    • кориця;
    • імбир;
    • горіх мускатний.

    Приготування:

  • Насипте в каструлю спеції. Влийте трохи води і поставте посуд на вогонь.
  • Варіть ще 2 хвилини після закипання. Вимкніть вогонь і залиште під кришкою напій на кілька хвилин.
  • Додайте спеції, цукор чи мед. Зауважте: цукор повинен розчинитися в напої, тому його необхідно знову розігріти на вогні.
  • У каструлю зі спеціями влийте вино.
  • Апельсин поріжте тонкими кружальцями і додайте в каструлю. Трохи нагрійте напій, не доводьте до кипіння.
  • Процідіть напій.
  • Тепер ви знаєте покроковий рецепт, як приготувати в домашніх умовах глінтвейн, і можете пригощати прекрасним напоєм друзів по святах або на вихідні.

    Інгредієнти:

    • 400 мл. соку;
    • 2 ч. л. чорного чаю;
    • половинка зеленого яблука;
    • ½ Ч. л. імбиру;
    • 2 палички кориці;
    • 8 капсул кардамону;
    • 10 паличок гвоздики;
    • 2 зірочки бадьяна;
    • ложка меду;
    • 20 р. родзинок.

    Приготування:

  • Заваріть чай під прикритою кришкою 15 хвилин.
  • У посуд з товстим дном покладіть заздалегідь промитий ізюм і такі прянощі: корицю, бадьян, кардамон.
  • Яблуко проткніть паличками гвоздики і помістіть в ємність зі спеціями.
  • Чай процідіть, влийте до спецій, додайте виноградний сік.
  • Додайте в напій імбир, перемішайте і поставте на вогонь.
  • Відразу зніміть посуд з вогню, як тільки глінтвейн почне закипати. Так ви збережете аромат і користь напою.
  • Коли напій ще гарячий, додайте мед, якщо любите солодше. Кількість меду додайте на свій розсуд.
  • Накрийте готовий глінтвейн кришкою і залиште настоюватися.
  • Пропустіть напій через сито і видаліть з нього всі спеції і яблуко.
  • Напій можна красиво подати в прозорих келихах, прикрасивши скибочками свіжого яблука, лимона або апельсина, паличками кориці.

    Приготувати глінтвейн можна з гранатового, яблучного, смородинового, журавлинного або вишневого соку.

    БЕЗАЛЬКОГОЛЬНЫЙ ГЛІНТВЕЙН


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • літр вина сухого червоного;
    • 2 ложки меду;
    • яблуко;
    • груша;
    • лимон;
    • апельсин;
    • 10 бутонів гвоздики;
    • паличка криці;
    • 8 горошків перцю.

    Приготування поетапно:

  • Поставте вино в кострюле на повільний вогонь.
  • Цитрусові очистіть від шкірки і додайте з усіма спеціями в вино.
  • Нагрівайте глінтвейн до закипання. Так спеції встигнуть віддати весь аромат напою.
  • З половинок лимона і апельсина вичавити сік. Решта фрукти поріжте шматочками. Додайте всі до напою.
  • Глінтвейн процідіть, приберіть спеції і цедру. Повинні залишитися тільки фрукти. Знову поставте на вогонь і додайте мед.
  • Залиште готовий напій постояти хвилин 10. Фрукти виймати не потрібно.
  • Зробити в домашніх умовах глінтвейн можна до зимових свят. Він стане відмінним доповненням святкового столу.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *