Вдома / Рецепти та харчування / Чіпси в домашніх умовах — рецепти смачної закуски

Чіпси в домашніх умовах — рецепти смачної закуски

Чіпси в домашніх умовах — рецепти смачної закуски

Зміст

Чіпси вперше були приготовані в 1853 році. Готуються чіпси частіше з картоплі або картопляних пластівців. Хоча чіпси шкідливі, але багато їх люблять і не можуть відмовити собі в задоволенні.

Можна приготувати смачні та хрусткі домашні чіпси, які будуть не тільки смачними, але і корисними.

Інгредієнти:

  • паприка в порошку;
  • сіль;
  • 3 картоплі;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Очистіть картоплю і наріжте дуже тонкими кружечками. Картоплю необхідно добре промити і обсушити, так домашні чіпси з картоплі вийдуть якісними.
  • Добре розігрійте масло в сковороді. Можна готувати домашні чіпси із картоплі у фритюрниці. Масло потрібно нагріти до 160 градусів.
  • Киньте в розігріте масло шматочок хліба. Коли навколо нього почне пузиритися масло – починайте готувати чіпси.
  • Невеликими порціями викладайте чіпси на сковороду, щоб вони добре просмажаться і не прилипали до посуді.
  • Смажаться чіпси близько хвилини. Коли вони будуть готові, викладіть на паперовий рушник, щоб позбавити чіпси від зайвої олії.
  • Готові чіпси посипте сіллю і паприкою.
  • Масла повинно бути багато: в 4 рази більше порції продукту, який буде смажитися. Домашні картопляні чіпси відмінно хрумтять і нічим не поступаються купівельними «Лейс».

    Ну дууже смачні домашні Чіпси!


    Watch this video on YouTube

    буряків.

    Необхідні інгредієнти:

    • 25 мл. оливкової олії;
    • чайна ложка солі;
    • 400 р. буряків.

    Покрокове приготування:

  • Очистіть від шкірки буряк, вимийте, обсушіть і наріжте тоненькими кружальцями. Якщо у вас великий овоч, ріжте півкільцями. Для нарізки використовуйте спеціальну терку, овощечистку тертку або в кухонному комбайні.
  • Покладіть буряк в миску і додайте оливкової олії. Перемішайте руками.
  • Згідно з рецептурою, ці домашні чіпси готуються в духовці. Так буряк збереже свої корисні властивості.
  • Розігрійте духовку на деко застеліть пергаментом і викладіть скибочки буряка. Викладайте одним шаром.
  • Підсушіть чіпси в духовці хвилин 15, після переверніть і залиште подсушиваться до повної готовності.
  • Духовка повинна бути нагріта до 160 градусів.
  • Якщо мінімальна температура вашої духовки 180 градусів, під час приготування чіпсів на 4 см відкрийте дверцята і зафіксуйте.

    Чіпси з буряка, приготовлені в домашніх умовах, дуже гарно виглядають на фото: вони виходять з красивим малюнком.

    Чіпси з овочів: корисний перекус [Фітнес Подруга]


    Watch this video on YouTube

    бананів. Як відомо, в теплих країнах, де дуже велика кількість фрукта, з нього готують хліб. А чіпси з бананів виходять солодкими: у них багато фруктози. Тому їх полюблять і дорослі, і діти.

    Інгредієнти:

    • 3 банана;
    • ¼ Ч. л. меленої куркуми;
    • олія рослинна.

    Приготування поетапно:

  • Очистіть від шкірки банани і покладіть в дуже холодну воду. Залиште на 10 хвилин.
  • Плоди вийміть, порізати тоненькими скибочками по вертикалі і знову покладіть у воду.
  • Додайте куркуму у воду з бананами і залиште ще на хвилин 10.
  • Шматочки бананів вийміть і обсушіть, використовуючи паперовий рушник.
  • Розігрійте олію на сковороді або у фритюрниці і смажте. Чіпси повинні стати золотистими.
  • Готові чіпси викладіть на рушник з паперу, щоб зібрався зайве масло.
  • Готувати чіпси з бананів можна в мікрохвильовій печі, духовці, фритюрі або сковороді. Готові бананові чіпси додавайте в мюслі, випічку і десерти.

    БАНАНОВІ ЧІПСИ | СУШЕНІ БАНАНИ З КОРИЦЕЮ


    Watch this video on YouTube

    пива.

    Інгредієнти:

    • соус устричний або соєвий – 3 ст. л.;
    • 600 р. яловичої вирізки;
    • цукор коричневий – 4 ст. л.;
    • оцет – 2 ст. л.;
    • лайм;
    • петрушка свіжа;
    • 4 зубки часнику;
    • каррі порошок – ½ ч. л.;
    • коріандр мелений – 1 ст. л.

    Приготування:

  • М’ясо поріжте смужками товщиною в 3 мм і 5 см завширшки. Щоб м’ясо легше нарізалось, покладіть його на кілька хвилин у морозилку.
  • Скибочки відбийте, щоб вони стали тонкими.
  • Тепер приготуйте маринад. У мисці перемішайте соус, цукор, коріандр, оцет, рубану петрушку, видавлені зубчики часнику. З лайма видавіть сік.
  • М’ясо покладіть в миску з маринадом на кілька годин в холодильник.
  • Духовку нагрійте до 100 гр. щоб чіпси не підгоріли. На деко покладіть пергамент і в один шар розкладіть скибочки м’яса. Залиште в духовці 45 хвилин.
  • Від того, якої товщини м’ясні шматочки, залежить час приготування. Тому стежте за ними, щоб випарувалася волога і скибочки пропеклися.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *