Вдома / Рецепти та харчування / М’ясо по-французьки з картоплею

М’ясо по-французьки з картоплею

Запечена картопля з м’ясом допоможе прикрасити святковий стіл і урізноманітнити сімейний раціон. Створювалося блюдо російськими кухарями, які прагнули поєднати всі привабливі інгредієнти в один продукт. В процесі того, як приготувати м’ясо з картоплею, не виникне труднощів навіть для початківця кулінара.

Як приготувати м’ясо по-французьки з картоплею

Існує кілька порад, як правильно готувати м’ясо по-французьки:

  • Для страви зі свининою краще вибирати шию, окіст або корейку.
  • Яловичина повинна бути пружною і не мати занадто темного кольору.
  • Різати м’ясну складову слід упоперек волокон.
  • Замість кускового м’ясного продукту можна використовувати фарш.
  • Картоплю і свинину чи яловичину слід нарізати скибочками однакової товщини, щоб обидва компоненти приготувалися в один час.
  • Використовуйте рецепти з фото, щоб контролювати процес приготування.

Рецепти приготування м’яса по-французьки з картоплею

Сучасній кулінарії відомо кілька рецептів смачного м’ясного блюда по-царськи. Вони формуються додаванням до класичного набору нових інгредієнтів:

  • ананасів;
  • помідорів;
  • грибів;
  • кількох сирних сортів;
  • різноманітних соусів і приправ.

М’ясо по-французьки з картоплею в мультиварці

Приготувати м’ясо по-французьки в мультиварці дуже просто і недовго. Щоб не помилитися в етапах, скористайтесь покроковими рецептами з фото. Ситний продукт з багатим смаком поєднує в собі всі складові другої страви:

  • гарнір;
  • м’ясний інгредієнт;
  • овочі.

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 головки;
  • свинина (яловичина, курка) – 0,3 кг;
  • перець чорний мелений;
  • сир твердих сортів;
  • сіль;
  • картопля – 0,5 кг;
  • майонез.

Спосіб приготування:

  1. М’ясний шматок промийте під проточною водою, обсушіть, використовуючи рушник з паперу, потім розділіть на тонкі скибочки ножем.
  2. Цибулю необхідно нарізати кружальцями, а очищений картопля – тонкими кружечками.
  3. М’ясні викладіть скибочки в мультиварочную каструльку, приправте сіллю і перцем. Зверху покладіть шар з цибулевих кілець, намажте майонез. Наступним кроком розкладіть картопляні скибочки, знову посоліть і поперчіть, розподіліть майонез. Посипте блюдо сиром, подрібненим на тертці.
  4. Мультиварку переведіть в режим «Випічка». Для апарату «Поларіс» встановіть час – 60 хв. Після звукового сигналу м’ясо з картоплею в мультиварці може бути розкладено на порційні тарілки.

М’ясо по-французьки з картоплею в духовці

Картопля з м’ясом у духовці стане прикрасою святкового столу. Страва має декілька привабливих характеристик:

  • калорійність – 220 ккал;
  • час приготування – 60 хв.;
  • зазначене у рецепті кількість інгредієнтів розрахована на 14 порцій.

Інгредієнти:

  • майонез – 250 г;
  • сіль;
  • сир – 150 г;
  • чорний мелений перець;
  • яловичина (свинина, курка) – 0,8 кг;
  • цибуля – 3 головки;
  • картопля – 1500 р.

Спосіб приготування:

  1. Почніть приготування м’яса по-французьки в духовці з підготовки м’ясної складової. Цільний шматок розділіть на невеликі брусочки. Укладіть порізаний інгредієнт на деко, розподіливши його рівномірно, приправте сіллю.
  2. Наступним кроком слід розподілити зверху близько 100 р майонезу. Якщо продукт дуже густий, можете зробити з нього сітку.
  3. На поверхні соусу розкладіть подрібнену цибулю. Порізати головки можна будь-яким способом.
  4. Очищену картоплю наріжте тонкими брусочками. Подрібнені бульби утворюють наступний шар страви, яка зверху покривається майонезом і тертим сиром. Запікатися картопля з м’ясом в духовці близько півгодини.

М’ясо по-французьки з картоплею в мікрохвильовці

Одним з найшвидших способів, як приготувати страву, є м’ясо по-французьки в мікрохвильовці. Такий варіант має важливі переваги:

  • готуватися скоро;
  • не вимагає серйозних кулінарних навичок;
  • потрібен мінімум інвентарю;
  • продукт виходить соковитим.

Інгредієнти:

  • картопля – 0,5 кг;
  • чорний мелений перець;
  • сир – 0,2 кг;
  • сіль;
  • свинина – 350 г;
  • майонез;
  • цибуля – 1 велика головка.

Спосіб приготування:

  1. Промиту м’ясну м’якоть нарізати на кубики.
  2. Цибульну головку поріжте як можна дрібніше.
  3. Картопляні бульби наріжте тонкими кружальцями.
  4. Спочатку на дно посуду помістіть м’ясний шар, що складається з половини загальної кількості компонента. Посоліть, додайте перцю, змастіть майонезом.
  5. Поверх соусу розподіліть цибулю. Потім розкладіть картопляні кружальця, посоліть. Розподіліть зверху майонез.
  6. Повторіть попередню послідовність шарів. На завершення посипте продукти тертим сиром. Керуючись рецептом з фото, ви зможете правильно укласти всі шари.
  7. Встановіть потужність 800 Вт, тримати страву потрібно 20 хв.

М’ясо по-французьки з картоплею на сковороді

Спосіб, як приготувати м’ясо по-французьки в сковороді, підійде:

  • якщо у вас немає в розпорядженні духовки;
  • при володінні достатніми навичками в кулінарії.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 головка;
  • сіль;
  • філе куряче – 1000 м;
  • чорний перець мелений;
  • сир твердого сорту – 100 г;
  • картопля – 1 кг;
  • масло пісне;
  • помідори – 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Філе наріжте на шматочки. Картопля – тонкими брусочками.
  2. Курятину обсмажте. Коли грудка буде готова, додайте півкола цибулі, тушкуйте 10 хв, додати сіль і перець.
  3. Покладіть в сковороду шматочки бульб, продовжуйте гасіння, періодично помішуючи.
  4. Коли переконаєтеся в готовності картоплі, викладіть зверху скибочки помідорів, присипте все сиром.

М’ясо по-французьки з картоплею з яловичини

Взявши за основу цей м’ясний сорт, ви отримаєте не тільки смачне, але і корисне блюдо, адже яловичина відома своїми дієтичними властивостями. Будь господині не складе труднощів зробити такий продукт: інгредієнти доступні, часу потрібно небагато. Яловичина по-французьки з картоплею поєднує в собі білкову та вуглеводну складову, що допоможе поповнити організм необхідними речовинами.

Інгредієнти:

  • часник – 3 зубки;
  • яловичина – 0,7 кг;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • картопля – 1500 г;
  • майонез – 150 г;
  • твердий сир – 0,2 кг;
  • чорний мелений перець.

Спосіб приготування:

  1. Яловичину або телятину наріжте на скибочки, відбийте, посоліть, натерти подрібненим часником.
  2. Цибульні головки і картопляні бульби поріжте кружальцями. Картоплю здобріть сіллю, перемішайте з 1 ст. л. майонезу.
  3. Форму для запікання промажте пісним маслом, рівномірно розподіліть картопляні шматочки.
  4. Зверху покладіть цибулю і сир, який потрібно потерти. Послідовність необхідно повторити ще раз.
  5. Поверх шарів викладіть яловичину, посипте цибулею, залийте майонезом, посипте сирної стружкою.
  6. Дбати продукт, застелений фольгою, має 90 хв.

М’ясо по-французьки з картоплею з курки

В якості дієтичного варіанти страви можна приготувати м’ясо по-французьки з куркою та картоплею. Куряча грудка виходить ніжною і ситної. Додаткові інгредієнти привнесуть нові смакові відтінки і соковитість. Курка по-французьки – чудовий спосіб урізноманітнити своє меню, не витративши на процес приготування великої кількості часу.

Інгредієнти:

  • помідори – 2 шт.;
  • куряче філе – 0,5 кг;
  • сіль;
  • цибуля – 1 головка;
  • картопля – 1000 м;
  • сир – 100 г;
  • чорний мелений перець;
  • майонез;
  • рослинне масло.

Спосіб приготування:

  1. Курятину наріжте пластинками не більше 1 см в товщину, натріть сумішшю солі і перцю з обох сторін.
  2. Цибулину наріжте на дрібні кубики, помідори поріжте кільцями.
  3. Картопляні бульби наріжте тонкими кружечками. У глибокій ємності змішайте з перцем і соляними кристалами.
  4. На змащене маслом дно глибокого дека викладіть шари: картоплю, курку, цибулю, помідори, майонез, тертий сир.
  5. Здійснюйте запікання близько 35 хв.

М’ясо по-французьки з картоплею зі свинини

Щоб урізноманітнити смак м’яса по-французьки з картоплею, спробуйте зробити його з соусом бешамель. Для заправки можна використовувати молоко, вершки або сметану. За основу візьміть свинину, щоб забезпечити продукту максимальну поживність. Додавання в рецепт картоплі сприяє об’єднанню двох страв в одне. В результаті ви отримаєте смачне частування для гостей.

Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.;
  • борошно – 0,5 склянки;
  • молоко – 800 мл;
  • печериці – 0,3 кг;
  • картопля – 0,4 кг;
  • свинина – 0,4 кг;
  • сіль;
  • масло вершкове – 50 г;
  • мускатний горіх – 1 щіпка;
  • цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • сир – 70 р.

Спосіб приготування:

  1. Почніть готувати м’ясо по-французьки з свинини з картоплею, вирізавши з головного компонента жирові прошарки і плівку. Розділіть цільний шматок на невеликі кубики.
  2. Моркву потрібно нарізати кружечками, цибулиння головку – півкружальцями. Кожен гриб розділіть на четвертинки.
  3. Наступний крок – приготування соусу. Молоко влийте в сотейник, підігрійте на полум’я середньої сили. В інший глибокої посуді розтопити на повільному вогні масло, змішайте з половиною борошна. Потримайте суміш на вогні близько 2 хвилин, помішуючи. Потім влийте молоко.
  4. Соус потрібно уварювати, поки він не загусне. Приправте його мускатним горіхом, сіллю і перцем.
  5. М’ясні шматочки слід виваляти в борошні і посмажити на сковороді з олією, посолити і поперчити. Печериці обсмажуйте, поки вони не придбають золотистий відтінок.
  6. У форму викладайте послідовно картоплю, нарізану тонкими скибочками, цибулю, свинину, половину обсягу соусу, гриби, морква, цибуля, бешамель.
  7. Запікати близько півгодини при температурі 180 градусів. За 5 хв. до готовності витягніть форму, посипте тертим сиром.

М’ясо по-французьки з картоплею і грибами

Щоб урізноманітнити класичний рецепт, можете зробити м’ясо по-французьки з грибами і картоплею. Секретом успішного приготування служать деякі правила:

  • вибір свіжих компонентів;
  • додавання ароматних спецій;
  • укладання складових у правильній послідовності.

Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 2 головки;
  • картопля – 1500 г;
  • перець мелений чорний;
  • м’ясо – 1000 м;
  • гірчиця;
  • сир твердих сортів – 0,1 кг;
  • гриби (печериці) – 1 кг;
  • масло пісне;
  • помідори – 2 шт.;
  • адигейський сир – 0,1 кг.

Спосіб приготування:

  1. Приготування м’яса по-французьки в духовці слід почати з підготовки компонентів. Печериці потрібно вимити, порізати на кілька пластинок, цибульні головки – півкружальцями. Гриби і цибулю викладіть на сковороду. Обсмажування інгредієнтів проводите, поки з печериць не випарується рідина.
  2. Обидва сорти сиру пропустіть через тертку з великими отворами. Картоплю наріжте кружальцями.
  3. М’ясний шматок розділіть на шматочки, товщина яких повинна бути близько 1,5 см, відбийте.
  4. Наступним етапом того, як приготувати страву, є запікання. На деко, що вистилає папером для випічки, розкладіть м’ясні шматочки. Кожну відбивну намажте гірчицею за смаком, приправте сіллю і перцем.
  5. Розмістіть на головному інгредієнті по кілька картопляних скибочок.
  6. Наступним шаром покладіть обсмажену цибульно-грибну суміш. Зверху покладіть півкола помідорів.
  7. Перед відправкою в духовку продукт потрібно посипати спочатку адигейський, потім, твердим сиром.
  8. Деко відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Час запікання становить близько 35 хв.

М’ясо по-французьки з картоплею і помідорами

Самим простим рецептом приготування королівського продукту є варіант з помідорами. Продукт виходить соковитим за рахунок рідини, яку виділяють овочі. З ароматами можна експериментувати, додаючи різноманітні приправи: перець, базилік, розмарин. Готове царський м’ясо з картоплею і помідорами в духовці можна подавати на святковий стіл з вином або використовувати для скромного сімейного вечері.

Інгредієнти:

  • помідор – 1 шт.;
  • майонез;
  • свинина – 0,5 кг;
  • сир твердого сорту – 0,3 кг;
  • картопля – 0,5 кг;
  • цибулина – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Тонкі скибочки свинини відбийте, натріть спеціями.
  2. Цибульну головку наріжте тонкими півкільцями, картопля – кружечками. Помідори – на круглі скибочки невеликої товщини.
  3. Форму змастіть олією, розкладіть картопляні кружальця щільно один до одного, присипте сіллю. Наступним шаром викладіть помідори, цибулю, м’ясо, майонез. Посипте блюдо тертим сиром. В розігрітій до 180 градусів духовці запікайте півгодини.

Відео: рецепт приготування м’яса по-французьки в духовці

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *