Вдома / Рецепти та харчування / Вінегрет — прості рецепти корисного салату

Вінегрет — прості рецепти корисного салату

Вінегрет — прості рецепти корисного салату

Зміст

Вінегрет був відомий ще при Петрові Першому, але тоді інгредієнти не перемішували. Пізніше французькі кухарі стали змішувати салат і додавати заправку з олії і оцту.

Салат корисний тому, що в складі вінегрету їсти тільки овочі і немає майонезу. Заправляють вінегрет олією.

Салат можна по праву назвати дієтичним блюдом, який насичує покращує травлення. Сьогодні вінегрет готують з грибами, бобовими та оселедцем.

квашеною капустою можна їсти в звичайні дні і подавати на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 2 середні буряків;
  • цибулина;
  • 2 морквини;
  • 4 картоплини;
  • 200 р. горошку;
  • 2 ст. л. олії;
  • 150 р. квашеної капусти.

Приготування:

  • Овочі промийте дуже добре, так як вони будуть варитися з шкіркою. Використовуйте кухонні щітку, щоб добре очистити овочі від бруду.
  • Поставте на вогонь каструлю з морквою, буряками та картоплею. Вода повинна покрити овочі.
  • Що стосується того, скільки варити вощи, то вже через 35 хвилин будуть готові морквини і картопля. Вийміть їх і дайте охолонути. Буряк вариться довше всіх: до двох годин. Готовий овоч остудіть в холодній воді: так з нього легко зніметься шкірка.
  • Відварені овочі остудіть, очистіть і поріжте невеликим кубиком.
  • Злийте рідину з горошку, поріжте дрібно цибулину. Якщо ви цибуля не любите, можна не додавати.
  • Капусту відіжміть руками. Інгредієнти змішайте в одній посуді, заправте рослинним маслом і оцтом. Посоліть і додайте меленого перцю.
  • Смачний і дуже корисний класичний готовий вінегрет.

    Не знаєте, як приготувати вінегрет і зберегти максимум користі в овочах: запечіть або відваріть їх на пару. Вінегрет з капустою можна готувати і з солоними огірками.

    Вінегрет овочевий — Рецепт Бабусі Емми


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • 4 солоних огірка;
    • 1 буряк;
    • 1 картоплина;
    • 150 р. квасолі;
    • 50 мл. олії;
    • 2 ч. л. оцту;
    • цибулина;
    • 5 шматочків хліба;
    • сушена петрушка;
    • 4 зубчики часнику.

    Приготування покроково:

  • Квасоля замочіть у воді заздалегідь і залиште на ніч. Вранці відваріть і процідіть.
  • Картоплю, моркву і буряк обмотайте фольгою окремо і спечіть в духовці. Готуються овочі 50 хвилин. Температура в духовці повинна бути близько 170 гр.
  • Дрібно поріжте цибулину і замаринуйте в 1 ч. л. оцту, додавши меленого перцю і трав.
  • Подрібніть кубиком огірки.
  • Приготуйте грінки. Часник пропустіть через саму дрібну тертку, змішайте в мисці з сіллю, петрушкою і 20 мл рослинного масла.
  • На сковороді без олії підсмажте хліб. Готові і остиглі грінки змастіть часниковою сумішшю, використовуючи кулінарну пензлик.
  • Овочі очистіть, поріжте кубиками і змішайте в мисці. Додайте цибулю, квасолю, огірки, залишився оцет і масло. Готовий салат повинен просочитися в холодильнику.
  • Салат перед подачею викладіть на грінки або подрібніть шматочки і додайте в салат. Вінегрет на грінках апетитно і красиво виглядає на фото.

    Ну дууже смачний — Вінегрет!


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • 150 р. горошку;
    • 20 г. маринованих грибів;
    • 1 ч. л. гірчиці та солі;
    • 2 буряків;
    • 4 картоплини;
    • морквина;
    • 2 солоних огірка;
    • яблуко;
    • цибулина;
    • 30 г олії.

    Етап приготування:

  • Відваріть овочі: буряк, картоплю і моркву.
  • Кубиком огірки поріжте і очищене від шкірки яблуко.
  • Гриби і цибулю дрібно наріжте.
  • Зварені овочі порізати кубиком, злийте воду з горошку.
  • У склянці перемішайте масло і гірчицю.
  • Інгредієнти змішайте в мисці. Додайте сіль і суміш гірчиці з маслом. Залиште салат в холодильнику.
  • Калорійність вінегрету дуже низька – близько 130 калорій на 100 гр. Салат – краща страва для того, хто стежить за фігурою.

    Інгредієнти:

    • 1 оселедець;
    • великий буряк;
    • 2 морквини;
    • цибулина;
    • 200 р. квашеної капусти;
    • 3 ст. л. оливкової олії.

    Приготування:

  • Овочі відваріть або запечіть. Підготуйте філе оселедця, поріжте на маленькі шматочки.
  • Подрібніть цибулину, поріжте готові овочі кубиками.
  • Яблуко очистіть від шкірки і видаліть серцевину, наріжте кубиками.
  • З капусти відіжміть рідина. Інгредієнти змішайте в мисці.
  • Салат заправте маслом. Якщо бажаєте, додайте сіль і мелений перець.
  • Масло використовуйте не тільки оливкове, але і звичайна соняшникова. Рибу для салату можна використовувати будь-яку, копчену або солону.

    Легко приготувати такий вінегрет з горошком і маринованими огірками, виходить теж дуже смачно.

    Приготування:

    • 3 картоплі;
    • 1 буряк;
    • морквина;
    • 2 солоних огірка;
    • цибулина.

    Етапи приготування:

  • Очистіть сирі овочі і поріжте кубиками.
  • Складіть овочі в чашу мультиварки і влийте 3 склянки води.
  • Готуйте овочі в режимі «Варка на пару» протягом півгодини.
  • Після сигналу мультиварки перевірте буряк на готовність. Якщо вона сирувата, додайте ще 10 хвилин.
  • Огірки і цибулю дрібно поріжте.
  • Буряк окремо змішайте з маслом соняшниковим, потім додайте до решти інгредієнтів. Перемішайте салат. Додати посічену свіжу зелень.
  • Якщо хочете, додайте в салат квашену капусту та горошок.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *