Вдома / Рецепти та харчування / Грецький салат: 4 смачні рецепти

Грецький салат: 4 смачні рецепти

Грецький салат: 4 смачні рецепти

Зміст

Грецький салат називається в Греції сільським. Складається страва зі свіжих овочів і грецького сиру Фета. А ось томати в рецепті грецького салату з’явилися пізніше.

Під час посту греки замість сиру додавали в салат соєвий сир тофу. Сьогодні салат готують по-різному. Традиційний сир для грецького салату можна замінити бринзою.

Інгредієнти:

  • червона цибулина;
  • перець солодкий;
  • огірок свіжий;
  • 100 р. сиру фета;
  • 2 помідори;
  • 150 р. зелених оливок;
  • лимон;
  • пучок зеленого салату;
  • 80 мл оливкової олії.

Приготування:

  • Злийте розсіл з сиру і поріжте кубиками середніх розмірів, можна великими.
  • Очистіть від шкірки огірок. Маслини беріть без кісточок.
  • Поріжте кубиками перець і огірок.
  • Наріжте часточками томати, дрібною соломкою подрібніть цибулину.
  • Інгредієнти перемішайте.
  • У мисочці змішайте масло і сік лимона, змішайте і додайте в салат.
  • Листя салату покладіть на блюдо, на них насипте салат і зверху шматочки сиру фета і оливки.
  • У салат можна додати мелений перець і пряні трави.

    Заправку для грецького салату вибирайте на свій смак.

    Ну дууже смачний — Грецький Салат!


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • половина батона;
    • 4 томата;
    • 20 маслин;
    • 250 р. фети;
    • 1 солодкий перець;
    • 3 огірка;
    • Цибулина червона;
    • 6 ст. л. оливкової олії;
    • килимка на підлозі лимона;
    • зелень свіжа;
    • перець мелений, сіль, орегано.

    Етапи приготування:

  • Приготуйте сухарики, або як їх ще називають крутони. З батона зріжте скориночку, нарвете руками м’якуш і викладіть на деко, окропивши маслом. На 10 хвилин покладіть сухарі в духовку.
  • Помідори поріжте часточками, перець смугою або квадратиком, огірки напівкружечками тонко.
  • Нашаткуйте півкільцями або кільцями цибулину.
  • Сир Фета поріжте кубиками. Робіть це обережно, оскільки він дуже м’який.
  • Порвіть руками салатні листя. Свіжу зелень дрібно порубаєте.
  • З лимона вичавити в маленьку мисочку сік і перемішайте з орегано, перцем і сіллю.
  • Маслини порізати кружечками або на половинки.
  • У салатник викладіть інгредієнти, а також маслини і сир.
  • Салат перемішуйте акуратно, щоб не зруйнувати структуру сиру. Сухарики додайте в кінці або перед подачею. Смачний грецький салат готовий.

    Грецький салат


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • 2 томата;
    • 2 свіжих огірка;
    • половинка цибулини;
    • 1 солодкий перець;
    • 10 маслин;
    • оливкова олія;
    • 20 р. бринзи.

    Приготування:

  • Помідори нарізати середніми шматками. Дрібно нарізати інгредієнти для салату не потрібно.
  • Огірок можна очистити від шкірки. Поріжте овоч кубиком.
  • Перець наріжте шматочками, нашаткуйте кільцями цибулину.
  • Змішайте інгредієнти в мисці, додайте маслини і порізану кубиками бринзу. Заправляйте Салат оливковою олією.
  • Акуратно перемішайте.
  • За смаком додайте мелений перець, сіль і орегано. Готовий салат за бажанням збризніть соком лимона.

    Потрібно подавати до столу салат відразу після приготування, поки овочі не пустили сік.

    Інгредієнти:

    • 150 р. філу курячого;
    • 70 р. сиру фета (можна бринзи);
    • 12 помідорок черрі;
    • щіпка сушеного базиліка і меленого перцю;
    • огірок;
    • цибулина червона;
    • перець солодкий червоний;
    • 3 ст. л. масла оливок;
    • 12 маслин;
    • невеликий пучок листя салату;
    • сік половинки лимона.

    Приготування поетапно:

  • Філе курки запечіть в фользі або зваріть.
  • На половинки поріжте помідори черрі.
  • Поріжте полукружками огірок, перець середніми квадратиками.
  • Нашаткуйте Тонкими півкільцями цибулину. Поріжте кубиками сир або бринзу.
  • Порите листя салату руками і викладіть на блюдо або в салатник.
  • Окремо змішайте масло з базиліком, лимонним соком і чорним перцем.
  • Інгредієнти перемішайте, додайте масло зі спеціями.
  • Філе тонко поріжте скибочками і викладіть на листя салату, насипте салат і покладіть маслини.
  • Маслини можна не різати, а додавати в салат цілими. Куряче філе не потрібно смажити. У відвареному або запеченому вигляді воно ідеально поєднується з інгредієнтами.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *