Вдома / Рецепти та харчування / Капрезе — покрокові рецепти італійського салату

Капрезе — покрокові рецепти італійського салату

Капрезе — покрокові рецепти італійського салату

Олів’є популярний у нашій країні, в Італії популярний Салат Капрезе. Це легка і в теж час ситна закуска. Рецепт салату складається з натуральних і корисних інгредієнтів, тому салат не тільки смачний, але і корисний. Готують обов’язково «Капрезе» з моцарелою. Найменування салат отримав на острові Капрі.

Класичний салат «Капрезе»

У класичному рецепт салату «Капрезе» мало інгредієнтів, але дуже важливу роль відіграє правильне приготування. Тоді розкриються всі смакові якості салату.

Інгредієнти:

  • оливкова олія;
  • моцарелла – 250 р.;
  • базилік;
  • 2 томата.

Приготування:

  • Поріжте скибочками помідори. Товщина кожного скибочки повинна бути не менше 1 див.
  • Викладіть скибочки на тарілку і полийте маслом, додайте перець і сіль. Базилік промийте і обсушіть. На кожну скибочку помідора викладіть по одному листку.
  • Розріжте сир на скибочки тієї ж товщини, що і томати і викладіть зверху базиліка.
  • Зверху салату покладіть кілька листочків базиліка, поперчіть і посоліть.
  • Помідори вибирайте уважно. Вони повинні бути стиглими, ароматними і сочними. Базилік в класичному «Капрезе» обов’язково повинен бути свіжим, листочки великий і м’ясисті.

    Салат капрезе


    Watch this video on YouTube

    «Капрезе» з руколою

    Листя базиліка можна успішно замінити свіжою руколою. Виходить не менш смачно і апетитно. А красиве оформлення зробить салат більш вишуканим. «Капрезе» з помідорами черрі виходить смачним і виглядає оригінально.

    Необхідні інгредієнти:

    • часточка лимона;
    • 100 р. моцарели;
    • бальзаміко – 1 ст. л.;
    • пучок рукколи;
    • олія оливкова;
    • 100 р. помідорів черрі.

    Приготування:

  • Рукколу добре промийте і обсушіть.
  • Помідори поріжте навпіл.
  • На блюдо викладіть красиво листя рукколи, кульки моцарели і половинки помідорів черрі.
  • Збризніть салат оливковою олією, соком лимона і полийте бальзаміко.
  • Моцарелу для рецепта салат «Капрезе» візьміть у маленьких кульках, її ще називають бебі-моцарелла.

    Салат Капрезе (Caprese)


    Watch this video on YouTube

    Салат «Капрезе» з соусом песто

    В рецепті салату «Капрезе» присутність соусу Песто підсилює смак помідорів і надає салату чудовий аромат. З песто салат «Капрезе» готується легко, головне правильно поєднувати інгредієнти. В рецепті салату «Капрезе» з песто є тертий Пармезан.

    Необхідні інгредієнти:

    • Пармезан;
    • 2 томата стиглих;
    • моцарелла — 150 р.;
    • соус песто — 3 ст. л.;
    • базилік;
    • олія оливкова.

    Приготування поетапно:

  • Поріжте кружечками помідори.
  • Скибочкою наріжте сир моцарелла.
  • Викладіть на тарілку помідори з сиром поперемінно.
  • Полийте овочі і сир соусом песто, прикрасьте листочками свіжого базиліка.
  • Зверху посипте тертий пармезан, збризніть оливковою олією.
  • Зовсім необов’язково викладати інгредієнти навколо тарілки. Подача салату може бути будь-якою. Наприклад, візьміть прямокутної форми тарілку або салатник і акуратно викладіть інгредієнти поперемінно в ряд.

    Подавати салат «Моцарелла» можна у красивих келихах, виклавши акуратно томат з сиром шарами і прикрасивши зверху базиліком.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *