Вдома / Рецепти та харчування / Як засолити скумбрію в домашніх умовах: смачні рецепти

Як засолити скумбрію в домашніх умовах: смачні рецепти

Як засолити скумбрію в домашніх умовах: смачні рецепти

Зміст

Солона риба є улюбленою закускою для багатьох і входить в меню новорічних свят. Нерідко господині хочуть знайти нескладний рецепт засолки риби, який обов’язково вийде. З видів риби, яка використовується для засолювання, найбільш популярна скумбрія. Вона дуже корисна, і містить жирні Омега-3 кислоти, білок та інші корисні речовини.

Вживаючи скумбрію регулярно, людина захищає організм від атеросклерозу, артриту і захворювань серця. Можна не купувати рибу в магазинах, а швидко і смачно засолити скумбрію будинку.

Уважно вибирайте продукт. Якщо риба має різкий або сильний запах, а на тушці видно жовті прожилки, не купуйте її. Ймовірно, вона була кілька разів розморожена. Як солити скумбрію правильно вивчіть до приготування риби.

Інгредієнти:

  • вода — 250 мл;
  • 2 рибини;
  • цукор – столова ложка;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • 3 палички гвоздики;
  • ложка чайна коріандру;
  • лист лавровий.

Приготування поетапно:

  • Приготуйте маринад. У ємність з водою додайте всі спеції, сіль і цукор.
  • Доведіть рідину до кипіння і постійно помішуйте. Цукор з сіллю повинні розчинитися повністю. Готовий маринад залиште остигати під кришкою.
  • Промийте рибу ретельно. Голову з плавниками і все видаліть нутрощі. Хребет видаляйте акуратно. Філе порізати на середні шматки.
  • Приготуйте чисту і суху банку, складіть у ємність шарами шматки риби і залийте маринадом, який повинен бути порожниною остившім.
  • Закрийте щільно банку. На 2 години залиште. Після приберіть ємність в холодильник. Є скумбрію можна через 24 години, коли вона буде повністю готова.
  • Це один з рецептів, який допоможе швидко засолити скумбрію. Пам’ятайте, що за 2 години засолити скумбрію неможливо, важливо залишити банку з рибою маринуватися в холод.

    Рибу подавайте зі свіжим цибулею, трохи полив рослинним маслом. Якщо хочете, щоб риба була пахучіше, додайте в маринад ложку сушеного базиліка.

    Скумбрія сухого засолу домашня, рецепт. Смакота!!! Оселедець домашня. Як засолити оселедець?


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • приправа (овочева) – 1 ч. л.;
    • 2 риби;
    • сіль — 4 ч. л.;
    • 8 горошків перцю;
    • гірчиця – 2 ч. л.;
    • 2 лаврових листа;
    • цукор — 1 ч. л.

    Приготування:

  • Обробіть рибу, видаливши плавці з голову з хвостом, а також нутрощі. Філе промийте і обсушіть, поріжте на шматочки.
  • Цукор змішайте з сіллю, додайте спеції і гірчицю. Так заправка для риби буде пряної, а посолка помірною.
  • Обваляйте в готовій суміші приправ рибні шматки і щільно складіть у ємність, накрийте кришкою.
  • Залиште рибу засаливаться в холодильнику на кілька діб.
  • Зберігайте рибу тільки в холодильнику.

    Інгредієнти:

    • півтора літра води;
    • 3 рибини;
    • сіль — 4 ст. л.;
    • чай чорний — 2 ст. л.;
    • цукор — 1,5 склянки з гіркою;
    • 3 повні жмені лушпиння цибулі.

    Етапи приготування:

  • Приготуйте розсіл. У воду додайте промиту лушпиння і спеції. Дочекайтеся, коли розсіл закипить, зменшіть вогонь, накрийте посуд кришкою, варіть 5 хвилин.
  • Остудіть і процідіть рідину, використовуючи сито.
  • У риби, видалити нутрощі, хвіст з головою, промийте тушки і обсушіть паперовим рушником.
  • У скляну банку складіть рибу і залийте розсолом розсолом. Шматки повинні бути покриті рідиною.
  • Закрийте банку кришкою і залиште на 12 годин засаливаться. Ємність не ставте в холодильник, температура повинна бути кімнатної.
  • Через зазначений час залиште рибу в холодильнику. Рибу перевертайте двічі в день. Засаливаться продукт має близько 4 днів.
  • Для засолювання беріть не більше 2 або 3 рибин. Вибирайте тушки середнього розміру. У маленьких багато кісточок і мало м’яса. Тушка повинна бути злегка вологою, світло сірого кольору, пружною і помірно пахнути рибою.

    Як солити скумбрію цілком


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • 5 лаврових листків;
    • 2 скумбрії;
    • сіль — 2 ст. л.;
    • 5 горошків перцю чорного і духмяного;
    • 3 цибулини;
    • масло — 3 ст. л.;
    • 2 палички гвоздики;
    • 9 % оцет – 50 мл

    Приготування поетапно:

  • Обробіть рибу, видаліть нутрощі, голову, хвіст і плавники. Поріжте невеликими шматочками.
  • Поріжте півкільцями цибулини.
  • У склянці води, добре перемішайте спеції, оцет і масло.
  • Покладіть рибу в банку, через кожен шар кладіть цибулю.
  • Залийте розсолом, щоб шматки вкрилися повністю.
  • Закрийте банку і добре струсіть кілька разів.
  • На пару днів залиште в холодильнику маринуватися.
  • Можете додати в розсіл пару скибочок лимона, порізати смужками 2 морквини. Засолити скумбрію будинку зовсім нескладно, головне вибрати свіжу рибу і робити все за рецептом.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *