Вдома / Рецепти та харчування / Салат з корейською морквою

Салат з корейською морквою

Морква по-корейськи завдяки своїй пікантності і в міру гострим смаком, може бути як самостійною закускою, так і поєднуватися з різними продуктами у складі салатів. Крім того, нерідко її кладуть у страви з азійських локшиною фунчоза. Зустрічаються в рецептах і несподівані складові, наприклад, апельсини або ківі, прекрасно поєднуються з морквою.

Як приготувати корейську моркву

У Радянському союзі популярність здобуло страва, до складу якого входила капуста з прянощами. Однак капустка повинна була бути неодмінно пекінської. Дістати її радянській людині було надзвичайно важко, тому в якості підміни стала використовуватися звичайна морква. Це зовсім не зіпсувало цікаве страву, просто зробило його зовсім іншим.

Приготування корейської моркви таким способом практикувалося недовго, з плином часу з’явився окремий рецепт. Сенс був у тому, щоб зменшити солодкість овоча, наситивши його часниковим ароматом і приправте спеціями. Перед тим як зробити корейську моркву, її потрібно нарізати дрібно, а після змішується з часником, меленим перцем, коріандром або кунжутом і рослинним маслом.

Рецепт салату з морквою по-корейськи

Помилково думати, що оранжевий овоч у холодних закусках такого типу відіграє головну роль. Його кількість приблизно однаково з іншими інгредієнтами. Рецепти салатів з корейською морквою відрізняються за складністю. Одні виходять смачними при додаванні невеликої кількості різних продуктів, для приготування інших доведеться грунтовно затаритися і витратити чимало часу. Однак компоненти можуть бути зовсім простими, наприклад, нерідко в салати додають ковбасу або шинку. Або можна використовувати більш незвичні продукти, такі як кальмар або кукурудза.

Салати з корейською морквою і куркою

Куряче м’ясо, особливо грудку, містить велику частку білка, нерідко кладуть в овочеві салати, щоб зробити їх більш поживними. Салат із корейської моркви з куркою – це відмінне поєднання, оскільки овоч усуває сухість шматочків філе, залишаючи при цьому всю свою пікантність. Така закуска припаде до душі навіть дітям, а є її можна як влітку, так і взимку.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 300 г;
  • морква корейська – 330 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • сир – 180 г;
  • майонез – 150 г;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Зваріть куряче філе і яйця.
  2. Готове м’ясо курки порізати шматочками або розберіть на волокна.
  3. Зварені білки і жовтки розітріть окремо.
  4. Сир необхідно натерти.
  5. Перед тим як приготувати салат, відшукайте глибоке блюдо, щоб всі верстви помістилися. Укладіть грудку, моркву, сир, білки і жовтки, промазуючи компоненти майонезній сіточкою.

Салат з корейською морквою і копченою куркою

Багатьом господиням прийдешні свята не додають оптимізму, а, навпаки, підкидають їжу для болісних роздумів, що ж приготувати. Влітку, коли доступні овочі з власного городу, варіантів з’являється більше, а ось перед новорічним святом доводиться викручуватись і вигадувати незвичайні рецепти з магазинних продуктів. У такій ситуації салат із корейської моркви та копченої курки врятує вас своєю простотою та оригінальністю.

Інгредієнти:

  • курячий окорочок копчений – 2 шт.;
  • корейська морква – 220 г;
  • огірок – 3 шт.;
  • яйце – 5 шт.;
  • цибулина – 2 шт.;
  • майонезний соус – 100 р.

Спосіб приготування:

  1. Варені круто яйця натріть на крупній тертці.
  2. Очистіть цибулини, нашаткуйте дрібно, трохи обсмажте до прозорості.
  3. Огірки наріжте невеликими брусочками або пропустіть крізь тертку.
  4. Копчене м’ясо відокремте від кісток, квадратними шматочками наріжте його.
  5. На дно салатника покладіть курку, зверху покладіть цибулю, яйця і огірок. Завершує блюдо корейська морква, яку можна прикрасити зеленню. Злегка змащуйте інгредієнти майонезним соусом.

Салат грибний з корейською морквою

Гриби ідеально вписуються практично в будь-яку страву, вдало поєднуючись з яловичиною, свининою, куркою або овочами. Як правило, таку їжу готують з білих печериць, оскільки їх легко знайти в будь-який час року. Листковий салат з корейською морквою і грибами дозволить насолодитися всіма інгредієнтами окремо або при бажанні змішати їх разом.

Інгредієнти:

  • печериці – 300 г;
  • морква по-корейськи – 155 г;
  • яловичий язик – 400 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 3 шт.;
  • майонез – 120 г;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. У підсоленій воді зваріть яловичину. На це має піти не менше півтора годин. По закінченні варіння перекладіть м’ясо в холодну воду.
  2. Видаліть з язика шкіру, поріжте соломкою.
  3. Круто зварені яйця потрібно порізати невеликими шматочками.
  4. Наріжте гриби, очистіть цибулю, подрібніть його. Обсмажте обидва інгредієнта на сковороді.
  5. Цей салат не обов’язково укладати шарами, тому зберіть всі підготовлені інгредієнти, додайте корейську моркву. Заправити все майонезом і добре перемішайте.

Салат з морквою по-корейськи і сухариками

Є страви, готувати які також легко, як і омлет. До таких відноситься салат з моркви по-корейськи, для якого не потрібно витрачати багато часу і продуктів. Проте і таку просту, на перший погляд, закуску можна урізноманітнити, зробивши цікавою і такою, що запам’ятовується гостям і домочадцям. Салат з корейською морквою і сухариками за ситості поступається м’ясним, але не стає від цього менш смачним. Щоб підвищити калорійність, можна додати до складу квасоля.

Інгредієнти:

  • сухарики – 180 г;
  • морква по-корейськи – 280 м;
  • квасоля консервована – 400 г;
  • сир – 150 г;
  • майонез – 200 р.

Спосіб приготування:

  1. Відкрийте банку з квасолею, позбавтеся від зайвої рідини, промийте проточною водою. Викладіть на дно салатника.
  2. Зверху покладіть моркву, не перемішуйте.
  3. Потріть сир на тертці, покладіть в салатник.
  4. Додайте майонез, змішайте всі компоненти один з одним.
  5. Сухарі можна попередньо насушити в домашніх умовах або ж купити їх у магазині. Їх кладуть перед подачею на стіл, щоб вони не встигли розмокнути.

Салат з печінки з корейською морквою

Якщо ви не хочете використовувати в холодних закусках вирізку яловичини, а хочете приберегти її для основної страви, то можна зупинити вибір на субпродуктах. Печінка є дуже корисною, але мало хто люблять її як окремий продукт. У цьому випадку можна розбавити її овочами. Салат з печінкою і корейською морквою, де виступає в ролі заправки майонез, виходить в міру калорійним і апетитним.

Інгредієнти:

  • морква корейська – 320 г;
  • яловича печінка – 480 м;
  • цибулина – 1 шт.;
  • сіль;
  • перець;
  • майонез.

Спосіб приготування:

  1. Очистіть цибулю, наріжте його кільцями.
  2. Перед тим як приготувати печінку, потрібно видалити з неї пленочки і добре промити. Наріжте субпродукт дрібними шматочками.
  3. Якщо морква нарізана довгою соломкою, то її варто трохи подрібнити.
  4. Викладіть в сковороду цибулю, трохи підсмажте його до рум’яного кольору. Перемістити туди ж печінка і смажте ще 7 хвилин, не забуваючи помішувати.
  5. Остудіть цибульно-печінкову суміш, викладіть в салатник, додати моркву. Заправте майонезом, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.

Салат з корейською морквою і крабовими паличками

Поєднання протилежних за смаком продуктів найчастіше виходить дуже вдалим. Об’єднати пікантну морквину можна з солодкуватим кальмаром або більше бюджетними крабовими паличками. Як доповнення можна вибрати компонент з нейтральним смаком, наприклад, яйця. Якщо ж вам подобається солодкуватий присмак, то в салат із корейської моркви та крабових паличок можна додати чорнослив для його посилення.

Інгредієнти:

  • крабові палички – 120 г;
  • морква по-корейськи – 120 г;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • майонез – 140 р.

Спосіб приготування:

  1. Поріжте палички невеликою соломкою. У цьому рецепті за бажанням їх можна замінити на м’ясо кальмара.
  2. Вимийте перець, видаліть насіння. Наріжте маленькими брусочками.
  3. Вимиті огірок з помідором теж необхідно дрібно порізати. З огірка можна зняти шкірку, але це необов’язково.
  4. Викладайте шари в салатник: морква, перець, крабові палички, помідор і огірок. Перед викладенням кожного наступного інгредієнта, промазывайте попередній майонезом.

Салат Захват з корейською морквою

Кожній господині хочеться, щоб її кулінарними виробами захоплювалися і напрошувалися на частування знову і знову. Листковий салат Захват з корейською морквою допоможе вам здивувати своїх знайомих. На перший погляд, нічого незвичайного в ньому немає: всі продукти буденні, але їх вдале поєднання робить смак страви неповторним. Крім того, подачу можна виконати в оригінальному стилі, щоб закуска апетитно виглядала, як на фото.

Інгредієнти:

  • філе куряче – 250 г;
  • морква корейська – 155 г;
  • гриби – 280 м;
  • цибуля-ріпка – 1 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • майонез.

Спосіб приготування:

  1. Зварені гриби і курку необхідно нарізати соломкою. З огірком поступите таким же чином.
  2. Ріпчасту цибулю потрібно нашаткувати півкільцями і відправити обсмажуватися. Туди ж перекладіть грибочки, посоліть.
  3. Дно салатника необхідно змастити майонезом, на який викласти цибульно-грибну масу. Зробіть майонезну сітку.
  4. Поверх викладається філе курки, а потім моркву.
  5. Верхнім шаром стане огірочок. Салат виходить не тільки смачним, але і красивим, як на фото.

Салат Їжачок з корейською морквою

Подача відіграє величезну роль у сприйнятті салатів, стоять на святковому столі. Закуска, виконана у вигляді милого колючого звірка, яку навіть шкода є, не залишить байдужим нікого. У кулінарних книгах, що містять рецепт салату Їжачок з корейською морквою, зустрічаються фото, допомагає сформувати остаточний варіант страви. Однак можна озброїтися власною фантазією і сформувати звірка по пам’яті.

Інгредієнти:

  • морква корейська – 380 г;
  • куряча грудка – 220 г;
  • сир – 230 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • гриби – 180 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • майонез;
  • маслини;
  • зелень.

Спосіб приготування:

  1. Відваріть філе курки, дрібно поріжте. На дно блюда покладіть салатні листя, а на них курячі шматочки, утворюючи форму краплі. Промажте майонезом.
  2. Наріжте цибулю і гриби, смажте до готовності. Перекладіть на курку. Намалюйте майонезну сітку.
  3. Варені яйця натріть на крупній тертці, покладіть поверх курки. Це буде наступний шар.
  4. Натріть сир, викладіть на вузьку частину салату. Це буде мордочка звірка.
  5. На тулубі їжачка покладіть моркву, формуючи колючки.
  6. Носик з вічками зробіть із маслин, а на спинку звірку можна укласти кілька маленьких цілих грибочків.

Салат Обжорка з корейською морквою

Існує думка, що салатом можна наїстися з-за його легкості і швидкої засвоюваності організмом. Однак це стосується тільки комбінацій різних овочів, які дійсно не відрізняються підвищеною калорійністю. Салат Обжорка з корейською морквою, навпаки, є дуже ситним і може замінити основне блюдо, завдяки чому він і отримав свою назву.

Інгредієнти:

  • корейська морква – 120 г;
  • копчене філе курки – 220 г;
  • солоні огірочки – 200 г;
  • печериці – 140 г;
  • чорнослив – 150 г;
  • сіль;
  • майонез.

Спосіб приготування:

  1. Чорнослив замочіть в теплій воді на час підготовки інших компонентів.
  2. Промийте гриби, наріжте пластинками. Трохи посмажте їх без олії разом з морквою.
  3. Огірочки наріжте дрібною соломкою, а курячу грудку кубиками.
  4. Відіжміть чорнослив, поріжте маленькими шматочками.
  5. Всі підготовлені компоненти складіть у салатник, посоліть, заправте майонезом і перемішайте.

Салат з огірків та моркви по-корейськи

Коли страви укладаються шарами, їх набір може залежати від вибору кожної господині. Вважається, що майже будь-які овочі поєднуються один з одним. Так свіжий огірок без яскраво вираженого присмаку стане чудовою парою для пікантної моркви. Гострота трохи зменшиться, дозволяючи відчути кінцевий смак їжі. Салат з корейською морквою і огірком – частий гість святкових столів з-за швидкого і простого приготування.

Інгредієнти:

  • свіжий огірок – 2 шт.;
  • морква по-корейськи – 500 г;
  • м’ясо крабове – 420 г;
  • зелений горошок – 1 банка;
  • майонез.

Спосіб приготування:

  1. Крабове м’ясо необхідно нарізати дрібними смужками.
  2. З огірків зніміть шкірку, порізати коротенькій соломкою.
  3. Обидва компоненти складіть у салатник, додайте моркву і горох.
  4. Майбутній салат необхідно добре перемішати, попередньо заправивши майонезом.

Смачні салати з корейською морквою — секрети приготування

Купувати важливий компонент закуски або готувати самостійно вирішує кожна господиня сама. При виготовленні в домашніх умовах ви можете контролювати гостроту і бути впевненими в термін придатності продукту. Цей момент дуже важливий, оскільки салати з додаванням корейської моркви відрізняються своєю свіжістю. Якщо ж ви пішли за овочевим інгредієнтом в магазин, то переконайтеся в однорідності його кольору, не допускайте попадання великих частинок спецій.

Відео: салат з квасолею сухариками і корейською морквою

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *