Вдома / Рецепти та харчування / Страви на святковий стіл — смачні рецепти гарячого

Страви на святковий стіл — смачні рецепти гарячого

Страви на святковий стіл — смачні рецепти гарячого

Зміст

Якщо ви думаєте, що головна прикраса святкового столу – торт, то помиляєтеся. Основне меню – це смачні і гарно оформлені гарячі страви.

Приготувати святкові другі страви з фаршу, птиці або риби, яловичого і свинячого м’яса. Є рецепти святкових страв, які дозволяють приготувати все швидко. Але іноді варто приділити трохи більше часу, і приготувати нові святкові страви. Ви будете винагороджені компліментами від гостей, адже приготуєте апетитне і оригінальне гаряча страва до свята.

Інгредієнти:

  • 4 шматки сьомги;
  • 4 томата;
  • половина лимона;
  • 150 р. сиру;
  • 4 ст. ложки майонезу;
  • пучок кропу.

Приготування покроково:

  • Трохи посоліть добре промиті шматки риби і видавити лимонний сік.
  • Поріжте кружальцями помідори, через крупну тертку сир пропустіть.
  • Видаліть ніжки кропу. Гілочки залиште цілими.
  • З фольги сформуйте кишеньки, згорнувши в два шари. Кишеньки робіть з запасом, так як рибу необхідно прикрити фольгою.
  • Змастіть рослинною олією кишеньки всередині, щоб сьомга не прилипала.
  • Кожен шматок покладіть окремо в кишеньку з фольги. Зверху покладіть гілочки кропу і помідори. Посипте сиром.
  • Змастіть шматки зверху майонезом.
  • Накрийте фольгою кожен шматок, защемите краю і поставте випікатися на півгодини.
  • За 7 хвилин до кінця приготування обережно розщепіть краї фольги, щоб верхівки риби теж підрум’янилися.
  • На початку приготування можна разом сіллю додати спеціальну приправу для риби. Багато масла використовувати при змащенні фольги не потрібно, риба сама по собі жирна. Готову сьомгу кладіть на блюдо, прикрасивши свіжими овочами та зеленню.

    Сьомга запечена у фользі в духовці — рецепт


    Watch this video on YouTube

    соусі з сиру та часнику.

    Необхідні інгредієнти:

    • 4 зубчики часнику;
    • мелений перець і сіль;
    • 400 г плавленого сиру;
    • зелень свіжа;
    • 800 г. курячих стегон.

    Приготування:

  • Налийте трохи води в каструлю, покладіть стегенця, додайте мелений перчик. Вода повинна покривати м’ясо на 5 див.
  • Тушкуйте м’ясо годину, прикривши посуд кришкою. Вогонь повинен бути середнім.
  • Додайте сир, сіль і добре перемішайте. Зніміть з вогню і залиште м’ясо на хвилин 10.
  • Видавіть часник і додайте в каструлю з стегенцями.
  • Готові стегенця подавайте до столу зі свіжою зеленню.

    Курка в сирному соусі — готуємо з Надією


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • цибулина;
    • тушка кролика;
    • 400 г консервованих помідорів у власному соку;
    • 50 р. вершкового масла;
    • склянку сухого червоного вина;
    • 100 г. борошна;
    • сушений орегано – чайна ложка;
    • свіжа зелень;
    • оливкова олія – 3 ст. ложки;
    • перець мелений і сіль – по половинці ч. л.

    Етапи приготування:

  • Тушку порізати порційними шматками.
  • У мисці змішайте борошно і сіль з меленим перцем.
  • У борошні зі спеціями обваляйте шматочки.
  • Розтопіть на сковороді масло і додайте оливкову. Коли сковорода нагріється, покладіть шматки кролика. Обсмажуйте до золотистого кольору.
  • Цибулину поріжте півкільцями, тонко і викладіть на сковороду з м’ясом.
  • Влийте вино і залиште випаровуватися на великому вогні до 1/3 частини.
  • Помідори очистіть від шкірки і наріжте.
  • Зніміть з вогню сковорідку з м’ясом, додайте разом з соком помідори, посипте орегано, перцем і сіллю.
  • Сковороду з кроликом поставте в духовку на півтори години. Температура в духовій шафі має бути не більше 180 гр.
    • Прикрасьте свіжою зеленню гаряче перед подачею.

    Завдяки тому, що під час приготування кролика додається вино, томат в соку і прянощі, м’ясо виходить ароматним, соковитим і ніжним. Таке святкове м’ясне блюдо буде виділятися з меню.

    Інгредієнти:

    • 3 ст. ложки сметани;
    • 500 р. свинини;
    • 200 р. сиру;
    • 8 кілець ананаса;
    • сіль, перець мелений.

    Приготування поетапно:

  • Поріжте скибочками м’ясо як для відбивних – на 8 шматків.
  • М’ясо відбийте, поперчіть і посоліть.
  • Викладіть шматочки у форму, змащену рослинним маслом.
  • Полийте сметаною кожен шматок покладіть по колечку ананаса зверху.
  • Сир пропустіть через тертку і рясно посипте м’ясо.
  • Випікайте близько години в духовці.
  • Цим гарячим екзотичною стравою ви здивуєте гостей і зробите свято незабутнім.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *