Вдома / Рецепти та харчування / Шапка Мономаха — рецепти смачного салату

Шапка Мономаха — рецепти смачного салату

Шапка Мономаха — рецепти смачного салату

Зміст

Салат «Шапка Мономаха» був придуманий кулінарами в радянські часи. Цю страву прикрашає стіл на Новий Рік і Різдво. Салат готується шарами і формується у формі шапки.

Назва салат отримав з-за великої схожості з головним убором Князя Володимира. Сьогодні є різні варіації приготування цієї страви, але об’єднує їх одне – всі вони поєднуються між собою і доступні.

волоські горіхи.

Інгредієнти:

  • головка часнику;
  • свіжий кріп — пучок;
  • 5 картоплин;
  • 300 г яловичини;
  • морквина;
  • 2 буряків;
  • 4 яйця;
  • 30 г волоських горіхів;
  • 150 р. сиру;
  • майонез;
  • зерна граната.

Приготування:

  • З готової суміші сформуйте верхівку шапки і посипте горіхами.
  • Картоплю, яка залишилася, перемішайте з сиром і зеленню і білком.
  • Морквину перемішайте з 2 видавленими часточками часнику і викладіть на жовтки, потім сир, горіхи, м’ясо, зелень. Всі шари промазывайте майонезом, щоб салат краще просочився.
  • Після зелені викладіть шар жовтка, але по діаметру він повинен бути менше попередніх.
  • Перший шар 1/3 частину картоплі, потім буряк, сир, яловичина, кріп.
  • На блюдо викладіть салат шарами, промазывайте кожен шар майонезом.
  • Сир натріть на тертці. Буряк перемішайте з подрібненими горіхами і двома розчавленими часточками часнику.
  • Яйця відокремте на жовток і білок, натріть на тертці дрібненько.
  • Яловичину зваріть і поріжте кубиками. Порубаєте дрібно кріп.
  • Відваріть овочі та яйця. Пропустіть через тертку картоплю, моркву та буряк
  • Верхівку шапки прикрасити зернами граната і візерунками з майонезу. Навколо нижній частині шапки посипте сир з горіхами, щоб вона була «пухнастою».
  • Можна вирізати з червоної цибулини латаття, заповнити гранатовими зернами і покласти на середину верхівки шапки. Вийде дуже красиво.

    Салат » Шапка Мономаха — святкова закуска /Новорічний 2017/


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • горіхи — стакан;
    • 3 яйця;
    • плід граната;
    • морквина;
    • майонез;
    • 3 картоплі;
    • грудинка куряча-300 р.;
    • 200 р. сиру.

    Приготування поетапно:

  • Куряче м’ясо, картоплю, моркву і яйця відварити.
  • Очистити гранат, натріть на тертці сир. Подрібніть горіхи.
  • Через тертку пропустіть картоплю, моркву, окремо білки і жовтки яєць.
  • М’ясо курки порізати невеликими шматочками.
  • Викладіть шарами картоплю, курку, білки і горіхи. Промажте майонезом всі шари.
  • Далі йде шар з морквини і жовтка.
  • Салат викладайте у формі шапки.
  • Готовий салат прикрасьте зернятками граната і сиром.
  • Салат перед подачею до столу повинен добре просочитися, приблизно 2 години на холоді.

    Салат » Шапка Мономаха. Рецепт салату Шапка Мономаху


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • 100 г. чорносливу;
    • 50 р. родзинок;
    • 100 р. горіхів;
    • 3 картоплі;
    • 150 г сиру;
    • 3 яйця;
    • грудка куряча;
    • буряк;
    • 100 р. йогурту;
    • 2 ч. ложки лимонного соку;
    • половина склянки зерен граната;
    • велике яблуко зелене;
    • майонез;
    • 2 зубчики часнику.

    Етапи приготування:

  • Другий «поверх» викладайте колом меншого розміру і промазывайте соусом: картопля, курка, родзинки, яблуко, жовток і 1/3 сиру
  • Акуратно шарами у вигляді кола викладіть інгредієнти на блюдо в наступній послідовності: половина картоплі, половина м’яса, чорнослив, половину горіхів, частина сиру, половина яблука. Всі шари покрийте соусом з йогурту і майонезу.
  • Приготуйте соус з майонезу, додавши в нього часник, сіль і йогурт, і дайте трохи настоятися.
  • Подрібніть горіхи, видавіть часник, ізюм промийте.
  • Чорнослив залийте окропом на пару хвилин, порізати кожен на червертинки.
  • У блендері подрібніть сир. Зваріть яйця і відокремте білки з жовтками, дрібно порубаєте окремо.
  • Очистіть від шкірки яблуко, наріжте маленьким кубиком і полийте лимонним соком.
  • Моркву, буряк і картоплю добре промийте та відваріть, пропустіть через тертку.
  • Зваріть грудки без шкіри в підсоленій воді і наріжте невеликими шматочками.
  • Верхівку салату сформуйте руками напівкруглої форми, як шапка і покрийте соусом.
  • Тепер прикрасьте салат «Шапка Мономаха» з чорносливом та ізюмом. Змішайте залишився сир з білком і горіхами і обсипте нижній ярус салату. Верх шапки прикрасити гранатовими зернами.
  • Куряче м’ясо можна не варити, а посмажити з додаванням спецій, а яблуко можна пропустити через тертку, так салат вийде більш соковитим. З маленької помідори можна вирізати корону і викласти зверху салат «Шапка Мономаха» з родзинками і чорносливом.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *