Вдома / Рецепти та харчування / Кролик в духовці — смачні рецепти м’яса

Кролик в духовці — смачні рецепти м’яса

Кролик в духовці — смачні рецепти м’яса

Зміст

Кроляче м’ясо є дієтичним, смачним і легко засвоюється організмом. Готувати з м’яса кролика можна різноманітні страви з овочами, соусами. М’ясо можна запікати, смажити або готувати на пару.

Рецепти страви з кролика в духовці, приготовані правильно, відрізняються особливим ніжним смаком, ароматом і зберігають корисні властивості.

Інгредієнти:

  • кролик;
  • цибулина;
  • сушений кріп;
  • кіло картоплі;
  • 5 ст. ложок майонезу;
  • масло рослинне – 4 ст. ложки;
  • 4 лаврових листочка.

Приготування:

  • М’ясо промийте, обробити на кілька шматків. Викладіть у форму для запікання, додайте рослинне масло, лаврові листочки, кріп. За бажанням посоліть і поперчіть.
  • Поріжте дрібно цибулю, додайте до м’яса з майонезом. Добре перемішайте шматочки м’яса з майонезом та спеціями.
  • Картопля поріжте кружальцями, викладіть до м’яса і знову перемішайте. Додайте трохи води.
  • Зверху накрийте форму фольгою, залиште запікатися близько 50 хвилин.
  • Зніміть з форми фольгу за 10 хвилин до готовності, щоб верхівка м’яса кролика в духовці теж підрум’янилася.
  • На останній стадії запікання кролика в духовці з картоплею, можна посипати м’ясо тертим сиром. Якщо майонез ви не любите, замініть його сметаною.

    Дуже Смачний Запечений Кролик в духовці з картоплею!


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • кілограм картоплі;
    • кроляча тушка;
    • 5 томатів;
    • кабачок;
    • 5 цибулин;
    • баклажан;
    • 100 мл виноградного оцту;
    • 500 р. сметани;
    • сухі приправи, сіль;
    • свіжа зелень.

    Етапи приготування:

  • М’ясо вимийте і розділіть на шматки. Розбавте оцет водою.
  • М’ясо посоліть і залийте розведеним оцтом, залиште на 20 хвилин маринуватися.
  • Поріжте кружальцями кабачок і баклажан. Обваляйте кабачок в борошні і викладіть в одноразову форму з фольги. Зверху кожен шматочок трохи обмажте сметаною, посипте меленим червоним перцем і сіллю.
  • Розріжте На 4 частини томати, картоплю поріжте великими шматочками, посоліть овочі.
  • Вийміть м’ясо з маринаду, просушіть і посипте сухий приправою. Викладіть м’ясо на кабачки.
  • Обмотайте фольгою шматочки м’яса, які виходять з форми, щоб вони не пересушились при випіканні і не підгоріли.
  • Між шматками м’яса викладіть картоплю і томати.
  • Порубаєте зелень і змішайте зі сметаною. Обмажте рясно сумішшю овочі і м’ясо.
  • Накрийте форму фольгою, печіть півтори години в духовці, розігрітій на 220 градусів.
  • Готового соковитого кролика в духовці з овочами прикрасьте свіжою зеленню.

    Необхідні інгредієнти:

    • 2 кіло картоплі;
    • кролик цілу;
    • 350 р. бекону;
    • 5 гілочок розмарину;
    • рослинне масло.

    Приготування:

  • Очистіть картоплю і порізати крупно. Якщо овочі дрібного розміру, можна залишити їх цілими.
  • Перемішайте картоплю з сіллю, олією і приправами.
  • Бекон порізати на довгі тонкі смужки, якщо у вас цілий шматок.
  • Цілого кролика покладіть на спину, оберніть лапки беконом, покладіть бекон на внутрішню частину тушки.
  • Переверніть кролика і викладіть шматочки бекону на всю тушку від початку і до кінця. Кролик повинен бути весь обмотаний смужками бекону.
  • Вгору спиною викладіть кролика на картоплю на деко покладіть гілочки розмарину. Випікайте 30 хвилин, потім трохи перемішайте тільки картоплю. Кролика чіпати не потрібно.
  • Коли страва приготується, залиште його у вимкненій духовці ще на півгодини.
  • На приготування запеченого в духовці кролика з беконом йде небагато часу. Замість бекону можна брати шпик. На фото кролик в духовці цілком виглядає дуже апетитно.

    Фарширований кролик. Рецепт «Кролик, запечений в духовці»


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • цибулина;
    • тушка кролика;
    • морквина;
    • спеції;
    • 3 зубчики часнику;
    • 500 р. сметани.

    Етапи приготування:

  • На шматки кролика розріжте. Пропустіть через прес часник.
  • М’ясо натріть часником, перцем і сіллю. Залиште на годину в холодильнику.
  • Через тертку пропустіть морквину, подрібніть цибулину півкільцями.
  • Обсмажте м’ясо і овочі в олії окремо.
  • У форму викладіть м’ясо, зверху-обсмажені овочі, залийте все сметаною.
  • Печіть кролика в сметані в духовці годину. При цьому духовка повинна бути включена на 180 градусів.
  • Кролик тушкований в сметані


    Watch this video on YouTube

    Як гарнір для смачного і м’якого кролика в духовці відмінно підійде рис, свіжі або тушковані овочі, паста, запечений або відварну картоплю. Якщо м’ясо кролика жорстке, замаринуйте його на 4 години у воді з оцтом. Замочувати кроляче м’ясо можна в молоці або у вині.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *