Вдома / Техніка та комп’ютери / Качка з яблуками в духовці — покрокові рецепти

Качка з яблуками в духовці — покрокові рецепти

Качка з яблуками в духовці — покрокові рецепти

Зміст

Птах, запечена з яблуками – традиційне блюдо в багатьох країнах, яке готують на Різдво або Новий Рік. У містах Європи – це індичка, а у нас – гусак або качка з яблуками в духовці.

Дуже красиве і шикарне блюдо на святковий стіл – качка з яблуками. Страва є символом достатку і благополуччя сім’ї. Качине м’ясо хоч і жирне, але корисне. У ньому міститься фосфор, білки, вітаміни групи В, селен. І якщо з боку може здатися, що готувати за рецептом качку з яблуками в духовці дуже складно, то на ділі це не так.

Інгредієнти:

  • ст. ложка соєвого соусу;
  • качка ціла;
  • чорнослив 8 шт.;
  • 5-6 яблук;
  • 2 лаврових листки;
  • половина ст. л. меду;
  • ч. ложка гірчиці;

Приготування:

  • Обпаліть з усіх боків качку залишилися пір’я і непотрібних залишків на шкірі на газовій конфорці. Вимийте і обсушіть.
  • Посипте тушку перцем і сіллю з усіх боків, в тому числі на черевці і всередині.
  • Яблука вимийте і поріжте часточками середніх розмірів, виріжте серединки. Кількість яблук залежить від розміру качки.
  • Половинками чорнослив наріжте.
  • Начиніть качку з яблуками та чорносливом. Не робіть це занадто щільно.
  • Черевце закріпіть, щоб начинка не випадали. Використовуйте зубочистки, шпажки або просто зашийте черевце.
  • Качку покладіть в глибоку форму. По краях викладіть залишився чорнослив і яблука, лаврове листя.
  • На дно налийте трохи води на рівень 2 див.
  • Накрийте форму кришкою або фольгою. Запікайте 40 хвилин, після цього зніміть кришку або фольгу, змастіть качку розтопленим жиром, який утворився в процесі запікання. Робіть це кожні 15 хвилин. Коли м’ясо стане рум’яним і м’яким, а сік прозорим, качка готова.
  • Приготуйте глазур. У мисочці змішайте гірчицю, соєвий соус і мед.
  • За 15 хвилин до готовності качку вийміть з духовки і повапните глазур’ю. Допечіть птицю без кришки і фольги. Смачна і соковита качка з яблуками в духовці готова.
  • Разом з лавровим листом можна додати кілька паличок гвоздики і горошини перцю. У середньому домашня качка запікається до 2.5 години.

    Рецепт: Різдвяна качка з яблуками в духовці.


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • 10 картоплин;
    • 5 яблук;
    • ціла тушка качки;
    • спеції.

    Етапи приготування:

  • Зовні і всередині натріть тушку перцем і сіллю.
  • Наріжте шматочками яблука, видаліть серцевину.
  • Качку нафаршируйте яблуками і зашейте отвір, щоб не витікав сік.
  • Кінці ніжок і крилець, обмотайте шию фольгою, щоб не обгоріли при запіканні.
  • Викладіть качку у форму і поставте в духовку. Під час приготування птиці поливайте її виділився жиром.
  • Картоплю поріжте часточками і посоліть. Через 50 хвилин запікання викладіть до качці картоплю. Печіть ще хвилин 50.
  • Можна подавати до столу качку в духовці з яблуками цілком або шматками, з гарніром і свіжими овочами.

    Качка з яблуками Рецепт Бабусі Емми


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • рис довгий — півтора скл.;
    • качка ціла;
    • 50 р. вершкового масла;
    • 8 яблук солодких;
    • ложка ст. солі;
    • 2 ст. ложки меду;
    • сушений базилік і мелений коріандр – по ½ ч. л.;
    • 4 зубчики часнику;
    • по 1 ч. л. каррі і паприки;
    • ¼ Ч. л. меленого перцю;
    • 2 лаврових листочка.

    Приготування поетапно:

  • Промийте качку, видаліть жир. Зашийте отвір нитками шиї.
  • Готуємо маринад. У мисці змішайте мед з сіллю, видавіть часник і додайте всі спеції, лаврове листя. Перемішайте.
  • Сумішшю натріть качку всередині і зовні. Одну чайну ложку маринаду залиште.
  • Тушку відкладіть маринуватися на 6 годин.
  • Відваріть До напівготовності в підсоленій воді рис. Злийте воду і промийте.
  • 4 яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте кубиками. Масло розімніть.
  • Рис перемішайте з олією, яблуками і маринадом.
  • Нафаршируйте качку приготовленої начинкою, щільно виклавши всередину. Міцними нитками отвір зашейте.
  • Форму для запікання змастіть рослинним маслом. Покладіть качку так, щоб крила були щільно притиснуті до тушки.
    • Навколо качки викладіть цілими інші яблука. Зверху на тушку покладіть ще пару лаврових листочків.
    • У духовці на 200 гр. запікайте качку 3 години.

    Проколіть ножем тушку: якщо виділяється прозорий сік, качка готова. Проколіть в декількох місцях качку перед випіканням зубочисткою, так скоринка буде більше хрусткою. Подавайте птицю, видаливши нитки і полив утворився жиром на великому плоскому блюді. Розкладіть навколо печені яблука.

    Як приготувати запечену качку (гуся ) з яблуками. | How to cook baked duck with apples.


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • 6 часточок часнику;
    • качка ціла;
    • за 3 щіпки меленого перцю і солі;
    • 150 г. курячих шлунків;
    • 200 р. качиної печінки;
    • 350 р. гречки;
    • спеції для запікання птиці;
    • 4 яблука.

    Приготування:

  • У мисці змішати спеції. Поріжте тонкими шматочками часник. Відваріть гречку.
  • Вимийте тушку і просушіть, натріть сумішшю спецій. Залиште на час просочуватися.
  • Яблука, шлунки і печінку порізати крупно і перемішайте в мисці, додайте часник, гречку, сіль і трохи спецій.
  • Нафаршируйте качку готовою начинкою, черевце зашейте.
  • Качку помістіть в рукав для запікання і викладіть на деко. Печіть 2 години.
  • Щоб тушка вийшла рум’яної, сиру качку змастіть рослинним маслом. Подавайте з червоним вином і свіжою зеленню.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *