Вдома / Рецепти та харчування / Заєць в духовці — як приготувати м’ясо смачно

Заєць в духовці — як приготувати м’ясо смачно

Заєць в духовці — як приготувати м’ясо смачно

Зміст

М’ясо зайця є дієтичним і не містить багато калорій. При виборі м’яса зайця звертайте увагу на нюанси. Наприклад, існує два види зайців – русак і біляк. Смачніше і корисніше вважається м’ясо русака. Гірські зайці теж вважаються смачними, друге місце займають зайці, які проживають в степах і лісах.

Важливу роль відіграє вік тварини. Переважніше для готування вибирати зайцев молодого віку – до року. Відмінні риси молодого тварини: старі особини більш худі і жилаві, а у молодих коротка і товста шия, легко ламаються кісточки ніг, вуха м’які і товсті коліна.

Полювати на зайців краще в період з вересня до кінця березня, коли вони вгодовані. Перегляньте кілька смачних і цікавих рецептів приготування зайця в духовці.

 

Інгредієнти:

  • заєць;
  • 300 р. шпика;
  • цибулина;
  • 3 ст. ложки борошна;
  • склянка сметани;
  • спеції;
  • масло вершкове – 2 ст. ложки;
  • 250 р. курячого бульйону.

Приготування:

  • Порубаєте на кілька шматків тушку. Надріжте в декількох місцях кожен шматочок м’яса і ці розрізи покладіть по шматочку шпику.
  • Поріжте цибулину кубиком, розтопіть масло вершкове.
  • Змастіть деко рослинним маслом і викладіть м’ясо, зверху посипте цибулею і полийте розтопленим маслом зайця.
  • Поставте запікатися. Духовка повинна розігрітися до 200 гр.
  • Запікайте, поки не стане рум’яною скоринка м’яса, періодично поливайте м’ясо соком, що утворюється під час приготування.
  • Коли до кінця приготування залишиться 15 хвилин, м’ясо вийміть і сік злийте в посуд.
  • До соку додайте сметану, бульйон, спеції і сіль. Поставте на повільний вогонь нудитися.
  • Муку обсмажте на сковорідці і акуратно введіть в соус, коли він буде кипіти. При цьому помішуйте. Варіть 5 хвилин.
  • Полийте соусом м’ясо і знову відправте деко в духовку на 40 хвилин.
  • Приготувати соковитого зайця в духовці просто, якщо правильно підібрати продукти. Шпик розплавляється в м’ясі і робить його соковитим і м’яким, а соус зі сметани додає м’ясу ніжності і смаку.

    Заєць в сметані


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • морквина;
    • заяча тушка;
    • 8 картоплин;
    • 2 яйця;
    • ростить. масло;
    • 150 р. майонезу;
    • часник — 3 часточки.

    Приготування:

  • Вимоченого зайця разрубите на шматки. Додайте мелений перець, сіль і рослинне масло. Перемішайте.
  • Часник подрібніть, додайте до м’яса. Можна використовувати сушені трави, спеції. На пару годин замаринуйте м’ясо.
  • За 15 хвилин до закінчення маринування, додайте майонез 100 г, перемішайте м’ясо і знову залиште на 20 хвилин.
  • Цибулину поріжте півкільцями, моркву пропустити через тертку.
  • Картоплю очистіть і наріжте кружечками.
  • На змащене маслом деко інгредієнти викладайте шарами: м’ясо, цибуля, морква і картопля.
  • Перемішайте в стакані води майонез, яйця, спеції і сіль. Добре збийте. Сумішшю полити м’ясо.
  • Запікайте зайця з картоплею в духовці на 160 гр. близько 2.5 години.
  • ♥рецепт приготування ЗАЙЧАТИНИ в духовці♥просто і смачно♥


    Watch this video on YouTube

    Щоб позбутися специфічного запаху заячого м’яса і зробити його м’якшим, рекомендується потримати кілька днів тушку необробленої в прохолодному місці. Якщо можливості немає, перед тим як приготувати зайця в духовці, замочіть м’ясо на добу або 12 годин у холодній воді (яку кілька разів поміняйте), у воді з оцтом, маринаді або молочній сироватці.

    вітамін С, фтор, вітаміни РР і групи В. Щоб максимально зберегти все корисне, запечіть зайця в духовці в рукаві або спробуйте рецепт приготування дикого зайця у фользі.

    Інгредієнти:

    • морквина;
    • цибулина велика;
    • заєць;
    • пучок свіжої зелені;
    • перець болгарський;
    • сік лимона і лайма – 1/3 стак.

    Спеції (по 1/2 ч. л.):

    • мелений чорний перець;
    • коріандр;
    • куркума;
    • горіх мускатний;
    • паприка;
    • сіль за смаком.

    Етапи приготування:

  • Замочіть м’ясо в підсоленій воді на півгодини, наріжте порційними шматками і звільніть від пленочки.
  • У воді розведіть сік лайма і лимона і замочіть шматки м’яса на кілька годин. М’ясо повинно покриватися рідиною.
  • Перетріть спеції і перемішайте в ступці.
  • Крупно поріжте овочі і порубаєте зелень.
  • Укладіть у форму шматки м’яса, посоліть і посипте спеціями.
  • Зверху викладіть овочі, знову прянощі і сіль, полийте олією.
  • Накрийте деко фольгою і запікайте годину.
  • Фольгу зніміть за 15 хвилин до готовності, щоб м’ясо і овочі підрум’янилися.
  • Готове м’ясо приготованого зайця в духовці у фользі м’яке і добре відокремлюється від кісток. Подавати зайця добре з простим гарніром і соліннями.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *