Вдома / Рецепти та харчування / Гусак в духовці — покрокові смачні рецепти

Гусак в духовці — покрокові смачні рецепти

Гусак в духовці — покрокові смачні рецепти

Зміст

Одним з традиційних страв на Різдво в Росії і країнах Європи є фарширований гусак в духовці, запечений з яблуками. М’ясо гусака жирне, але сама жирна частина – шкіра. Тільки в 100 р. шкіри міститься 400 ккал.

Запечений гусак в духовці — особливе блюдо і важливо готувати його правильно, щоб м’ясо птиці не вийшло жорстким і сухим. Скоринка спеченого гусака повинна бути хрустким і золотистим, що робить страву більш апетитним. Гусяче м’ясо містить амінокислоти, залізо, селен, магній, вітаміни А, В і С, білки і жири. Вуглеводів в ньому немає. І якщо, наприклад, жир курячий шкідливий, то гусячий корисний для людини і виводить токсини і радіонукліди з організму. Рецепти гусака в духовці є різні, кілька смачних описані нижче.

Інгредієнти:

  • 4 яблука;
  • гусак цілу;
  • по 2 ст. ложки вустерського соусу, меду;
  • соус соєвий – 80 мл;
  • 5 літра води або овочевого бульйону;
  • 5 ст. ложок цукру;
  • 1,5 столової л. сушеного імбиру;
  • 80 мл рисового або яблучного оцту;
  • сіль – 2 стіл. л.;
  • 2 зірочки бадьяна;
  • половина ч. л. кориці;
  • чайна ложка суміші перців;
  • перець сичуанськой – 1 ч. л.

Приготування:

  • Промийте гусака всередині і зовні, обшпарте окропом і просушіть.
  • Для маринаду змішайте у воді або бульйоні імбир, сіль з цукром, 70 мл соєвого соусу, бадьян, кориця, суміш перців оцет і перець сичуанськой. Варіть 5 хвилин.
  • Покладіть у велику посуд гусака і облийте маринадом. Протягом одного дня перевертайте тушку в маринаді. Перебувати гусак повинен в холоді.
  • На половинки або четвертинки поріжте яблука і покладіть всередину гусака. Можна зашити гусака або закріпити зубочистками шкіру, щоб яблука не випали.
  • Деко з гускою поставте запікатися. Обмотайте фольгою крила. Печіть 20 хвилин при 200 градусів, потім зменшіть температуру до 180 і печіть ще годину.
  • Змішайте вустерський і соєвий соус з медом, гусака витягніть і повапните з усіх боків. Печіть ще 40 хвилин в духовці на 170 градусів. Поливайте жиром з дека.
  • Якщо при проколі гусака виходить прозорий сік – смачний гусак в духовці готовий.
  • Перед тим, як класти гусака в духовку, зробіть в тушці надрізи в області ніг і грудинки. Зайвий жир при запіканні витече, а скоринка буде хрустіти. Можна додати до яблук шматочки свіжої айви.

    Різдвяний гусь — Рецепт Бабусі Емми


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • 200 мл червоного вина;
    • ціла тушка гусака;
    • півтора кг. яблук;
    • апельсин;
    • 200 г чорносливу;
    • мед – 2 ст. ложки;
    • суміш перців – 1 ст. ложка;
    • по 2 ст. ложки меленого коріандру і солі;

    Етапи приготування:

  • Підготуйте гусака, зріжте зайвий жир, обріжте кінчик шиї і крил.
  • Тушку натріть сумішшю з коріандру, перцю і солі. Залиште маринуватися в холодильнику добу.
  • Натріть цедру апельсина і змішайте з 100 мл вина. Змастіть маринованого гусака і знову покладіть в холод ще на 4 години.
  • В останньому вини чорнослив замочіть. Очистіть яблука і порізати на половинки.
  • Нафаршируйте гусака чорносливом і яблуками.
  • На обмазаний рослинним маслом деко покладіть гусака і печіть 15 хвилин при 250 гр. Потім знизьте температуру до 150 гр. і залиште гусака запікатися 2.5 години.
  • Поливайте птицю соком, який утворюється при випіканні, так гусак в духовці вийде м’яким.
  • Обмажте гусака медом за 20 хвилин до готовності для золотої скоринки.

    Різдвяний гусак з цитрусовим соусом


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • півкіло апельсинів;
    • гусак;
    • 3 лимона;
    • спеції;
    • 3 зубчики часнику;
    • півкіло яблук кислих зелених;
    • мед – 3 ст. ложки;
    • сіль – 1 ст. ложка.

    Приготування:

  • Підготуйте гусака, зробіть ножем надрехы на грудці.
  • Часник видавити, змішати з перцем, сіллю і медом. Змастіть сумішшю тушку, в тому числі всередині.
  • Яблука очистіть від насіння, наріжте кубиками. Лимони і апельсини порізати дрібно, видаліть кісточки.
  • Птицю нафаршируйте фруктами і зашейте.
  • На деко постеліть фольгу і покладіть птицю, ніжки оберніть, гусака теж накрийте фольгою.
  • Запікайте 2.5 години, іноді поливаючи соком тушку.
  • Зніміть фольгу і залиште птицю запікатися ще 40 хвилин, поки скоринка не підрум’яниться.
  • Витягніть нитки і подавайте гусака на красивому блюді, прикрасивши апельсинами.

    Гуска запечена в духовці, фарширований рисом


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • половина тушки гусака;
    • половинка апельсина;
    • 5 часточок часнику;
    • спеції та сіль;
    • 2 лаврових листки;
    • 8 картоплин;
    • 4 чорносливу.

    Приготування поетапно:

  • Промийте тушку, видавіть часник і змішайте з сіллю і перцем.
  • Сумішшю з часнику натріть гусака і залиште на 20 хвилин маринуватися.
  • Поріжте скибочками апельсин, чорнослив залийте окропом на 3 хвилини.
  • Очистіть картоплю і наріжте крупно.
  • В рукав для запікання покладіть гусака, зверху чорнослив з апельсинами, картоплю і лаврове листя.
  • Дбати птиця повинна 1.5 години.
  • Не менш важливим етапом є вибір тушки. Шкіра свіжого гусака повинна бути жовтуватого кольору з рожевим відтінком без пошкоджень. Тушка пружна і щільна. Якщо гусак липкий – несвіжий продукт. Визначити молоду птицю від старої можна за кольором жиру. Якщо жовтий – стара птиця, якщо прозорий – гусак молодий. Вік птиці важливий, від цього залежить якість і час приготування.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *