Вдома / Рецепти та харчування / Узвар — рецепт напою з сухофруктів

Узвар — рецепт напою з сухофруктів

Узвар — рецепт напою з сухофруктів

Узвар – традиційний напій кухні України. Готують узвар із сухофруктів На Різдво. Щоб підсолодити напій, додають цукор або мед. Узвар схожий на компот, тільки із сушених ягід і фруктів.

Він не тільки смачний, але і корисний. У ньому містяться мікроелементи і вітаміни, яких не вистачає організму взимку. Як варити узвар, дізнайтеся з описаних докладно рецептів.

Узвар із сухофруктів

Важливим правилом в приготуванні узвару є варіння напою. Робити це необхідно 20 хвилин на маленькому вогні, потім напій потрібно наполягати до 12 годин. Можна приготувати узвар із груш або узвар з яблук, але смачніше використовувати асорті, куди входять сушені груші і яблука, курага та інші в’ялені ягоди і фрукти.

Інгредієнти:

  • чорнослив – 50 р.;
  • 2 ст. ложки меду;
  • 50 р. глоду;
  • 50 гр. кураги;
  • 2 літри води;
  • 100 р. сушіння асорті;
  • вишня – 50 р.;
  • родзинки – 50 р.;

Етапи приготування:

  • Переберіть сухофрукти промити, потім викладіть в посуд. Влийте теплу воду і поставте варитися на повільному вогні.
  • Доведіть напій до кипіння і додайте мед.
  • Після закипання варіть ще хвилин 20. Залиште готовий узвар настоюватися під кришкою.
  • Через сито процідіть напій, потім через марлю. Вилийте узвар в глечик.
  • За традицією рецепт узвару не додають цукор, але прийнято на Різдво підсолоджувати напій медом.

    Як приготувати смачний Узвар / Uzvar (dried fruits sweet beverage) ♡ English subtitles


    Watch this video on YouTube

    Узвар з шипшини

    Шипшину – дуже корисна ягода, з якої виходить смачний напій. Узвар з шипшини п’ють в холодні пори року, а його корисні властивості захищають організм від застуд і насичують її вітамінами. Зварити узвар дуже просто.

    Необхідні інгредієнти:

    • 30 ягід шипшини;
    • вода — літр;
    • мед і лимон.

    Приготування:

  • Ягоди переберіть, вимийте і залийте холодною водою.
  • Поставте на вогонь посуд з шипшин і варіть до кипіння.
  • Залиште кипіти близько 3 хвилин на маленькому вогні.
  • Готовий напій повинен добре настоювати в закритому посуді пару годин, хоча за правилами приготування узвару напій настоюється 4 години мінімум.
  • Процідіть узвар, додайте лимон і мед за смаком.
  • Узвар радять пити навіть малюкам і годуючим мамам. Тільки три ягоди шипшини містять добову дозу каротину і вітамінів С і Р.

    узвар — компот із сухофруктів


    Watch this video on YouTube

    Узвар із сушених груш і яблук

    Корисний та смачний узвар із сухофруктів виходить навіть краще, ніж компот і містить більше користі.

    Інгредієнти:

    • 200 р. груш;
    • 200 г яблук;
    • цукор;
    • 3 літри води.

    Приготування поетапно:

  • Сухофрукти промийте і покладіть в посуд, залийте водою.
  • Додайте цукор і варіть 15 хвилин. Готовий напій зніміть з плити, залиште на цілу ніч настоюватися.
  • Напій добре процідіть.
  • Можна додати в узвар із сушених яблук і груш курагу або шипшина.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *