Вдома / Поради / Офісним працівникам: 5 типових помилок у харчуванні

Офісним працівникам: 5 типових помилок у харчуванні

Офісним працівникам: 5 типових помилок у харчуванні

Головна проблема, з якою стикаються офісні працівники — збій режиму харчування. Ритм життя у місті обумовлений недоліком часу на повноцінний обідню перерву, а інший раз на повну його відсутність. В таких умовах організму катастрофічно не вистачає поживних речовин, а людині сил і енергії протягом дня.

Пропуск сніданку

Випити вранці чашку кави на бігу — звичайна справа для співробітника офісу. Відсутність сніданку пояснюється тисячею «але» і «я би не встиг». Сніданок незамінний для успішного і продуктивного робочого дня. Зварити вівсяну кашу займе 15 хвилин, відмова від сніданку нагородить неуважністю, швидкою стомлюваністю на цілий день. Пам’ятайте, від того, поснідали ви чи ні, залежить настрій, працездатність, уважність.

Шкідливі перекуси

Щільний графік роботи, втома надвечір, діти і друга половина без уваги позбавляють можливості заздалегідь приготувати правильний перекус. Чіпси, цукерки, печива та жувальної гумки — вірні друзі співробітників офісу. Цукерки піднімають настрій, чіпси швидко насичують організм. Подібні перекуси не тільки загроза для фігури, але і шкоду для шлунка.

Кава – не друг

Мешканці офісів обожнюють каву. Приємний аромат, тепла кружка з написом «Nescafe» створюють атмосферу тепла і надають насиченість сірим будням. Для більшості співробітників офісу кава-брейк – заміна повноцінного обіду. Без сумніву, чашечка міцної кави до обіду додасть енергії, допоможе зняти напругу, але не замінює повноцінний обід.

Правильно складений обід наповнить організм вітамінами і додасть сил. Намагайтеся не захоплюватися кавою. Надмірне вживання напою може нашкодити здоров’ю.

Пропуск обіду

Організувати харчування в офісі – непросте завдання. Постійні дзвінки, наради, звіти і переговори не залишають часу на обідню перерву. Доводиться вдаватися до чашечки кави або булочці за 5 хвилин. В результаті прийому їжі відводиться максимум півгодини за день. Несерйозний підхід до харчування в умовах офісу загрожує невтішними наслідками. Болі і спазми в шлунку, печія — шлях до прояву гастриту.

Складіть графік харчування, їжте часто і потроху, підтримуйте водний баланс.

Привіт, обід!

Існує окрема категорія співробітників офісу, чия професія зобов’язує проводити переговори в місцях загального харчування. Традиція офісного етикету говорить: запрошуєш колегу на переговори — запропонуй розташуватися в кафе. Подібні ділові зустрічі можуть не обмежуватися 3-ма або 4-ма за день. Погодьтеся, неабиякий удар по гаманцю, а головне — по фігурі. Зверніть увагу на дієтичне меню. Для організму корисні легкі салати, морепродукти, нежирні супи.

Турбота про правильне харчування — запорука гарного самопочуття і користь для здоров’я. Перегляньте робочий графік, визначтеся з часом для прийомів

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *