Вдома / Рецепти та харчування / Грибна поляна — смачні та прості рецепти салату

Грибна поляна — смачні та прості рецепти салату

Грибна поляна — смачні та прості рецепти салату

Зміст

Напередодні свят кожна господиня знаходиться в пошуку цікавих рецептів. Один за найбільш простих і смачних салатів, який можна подати до святкового столу, це салат » грибна поляна. Ця закуска не тільки ситна, але і дуже ошатна. Салат виглядає настільки ефектно, що кожному з гостей захочеться спробувати.

Ми розглянемо, як готувати грибну галявину, розповімо про рецепти з фото та інструкціями.


Класичний рецепт Грибний поляни

Якщо ви ніколи раніше не готували грибну галявину, цей рецепт буде для вас корисним. Грибна поляна з печерицями – це рецепт, який повинен бути в арсеналі кожної жінки.

Вам будуть потрібні:

  • півкіло маринованих шампіньйонів;
  • відварене філе курки – 300 гр;
  • «Російський» сир — 150 гр;
  • три курячих яйця;
  • одна картоплина;
  • три солоних огірка;
  • майонез за смаком;
  • дві варених морквини;
  • зелень за смаком.

Інгредієнти:

  • У глибокому посуді викладіть гриби капелюшками вниз.
  • Далі покладіть шар зелені.
  • Наступний шар викладіть з курки. Потім шар майонезу.
  • Відваріть моркву, остудіть, натріть на тертці і викладіть на майонез.
  • Потім викладіть шар з натертого сиру і приправити майонезом.
  • Наступним шаром викладіть порізані кубиками яйця, заправте ще раз майонезом.
  • На майонез викладіть натертий на крупній тертці відварену картоплю і завершіть шаром з дрібно нарізаних огірків.
  • Переверніть посудину на салатницю так, щоб грибочки виявилися зверху. Грибна поляна з куркою готова!
  • Диво-салат, диво-рецепт! «Грибна поляна».


    Watch this video on YouTube


    Рецепт з опеньками і шинкою

    Печериці можна замінити іншими грибами. Великою популярністю користується грибна поляна з опеньками. Рецепт страви трішки складніше, проте і з ним ви зумієте впоратися.

    Інгредієнти:

    • банку маринованих опеньків;
    • варена картопля – 2 штуки;
    • мариновані огірки – 2 штуки;
    • варена морква – 2 штуки;
    • варені круто яйця – 2 штуки;
    • шинка або копчений окіст – 250 гр;
    • одна цибулина;
    • 200 гр. сиру «Пармезан»;
    • зелень і сметана за смаком.

    Як готувати:

  • Зробіть маринад для лука. У глибоку тарілку налийте півсклянки кип’яченої води, додайте три ложки цукру, чайну ложку солі, 5 столових ложок оцту. Наріжте цибулю кільцями і помістіть в маринад на 30 хвилин. Маринувати цибулю краще в холодильнику.
  • Покладіть гриби на друшляк, щоб рідина стекла.
  • Візьміть блюдо і змастіть маслом. Розкладіть на блюді гриби, ніжками вгору.
  • Наріжте кріп і петрушку, викладіть шаром на гриби.
  • Наступним шаром викладіть нарізану шинку (або окіст). Його необхідно просочити сметаною.
  • Далі викладаємо маринований цибулю і нарізані огірки.
  • Натріть моркву і викладіть тонким шаром. Тепер можна приступати до шару з сметани.
  • На кладемо сметану тертий сир і потім терта картопля.
  • Щоб страва просочилося і сформувалося, помістіть його в холодильник на три години. Перед подачею викладіть вміст на блюдо, щоб грибний шар опинився зверху.
  • Грибна поляна з шинкою і опеньками готова, сподіваємося, що вам і гостям салат сподобається.

    Салат «Грибна поляна» / Готувати легко


    Watch this video on YouTube


    Грибна поляна зі свининою

    Існує безліч інтерпретацій салату, але самий ситний – це грибна поляна з морквою, свининою і плавленими сирками.

    Вам знадобляться:

    • 300 гр. свинини;
    • три дрібних морквини;
    • дві штуки картоплі;
    • одна штука цибулі ріпчастої;
    • два плавлених сирка;
    • два солоних або маринованих огірка;
    • банку маринованих грибів (можна взяти асорті);
    • три курячих яйця;
    • сметана або майонез для заправки;
    • спеції за смаком.

    Кроки приготування:

  • Відваріть окремо свинину, морква, картопля і яйця.
  • М’ясо дрібно наріжте, а моркву, картоплю, яйця і сирки натерти на крупній тертці.
  • На дно глибокої салатниці викладаємо мариновані гриби. Гриби викладайте ніжками вгору.
  • Другий шар робимо з ріпчастої цибулі.
  • Третім шаром викладаємо моркву.
  • Після моркви кладемо огірки і заправляємо салат майонезом.
  • Викладаємо м’ясо і знову заправляємо.
  • Викладаємо плавлені сирки і просочуємо майонезом.
  • Викладаємо картоплю і знову майонез.
  • Викладаємо яйця.
  • Приберіть салат в холодильник на ніч. Вранці переверніть його на тарілку, щоб нижній шар став верхнім. Грибна поляна готова для подачі гостям, сподіваємося, що покроковий рецепт став для вас корисним.

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *