Вдома / Рецепти та харчування / Масала чай — рецепти приготування індійського чаю

Масала чай — рецепти приготування індійського чаю

Масала чай — рецепти приготування індійського чаю

Масала чай це один з найбільш незвичайних видів індійського чаю, який готується зі спеціями і молоком. У складі чаю Масала повинен бути крупнолистовий чорний чай, незбиране коров’яче молоко, підсолоджувач, в якості якого підходить коричневий або білий цукор і будь-які «теплі» спеції. Найпопулярніші для чаю: імбир, гвоздика, кардамон, перець чорний, кориця. Можна використовувати горіхи, трави і квіти.

Важливо знати правильний рецепт приготування чаю Масала, тоді він вийде ароматним і смачним. Якщо вас зацікавила як заварювати чай Масала, то уточнимо, що його не заварюють, а варять.

Класичний чай Масала

Особливого чаю в тому, що готувати його можна за своїми смаковими уподобаннями, поєднувати і додавати спеції, які подобаються. Масала чай дуже корисний і допомагає підбадьоритися, позитивно впливає на систему травлення, стабілізує тиск і зміцнює імунітет. Готується класичний рецепт чаю Масала на молоці.

Інгредієнти:

  • чашка молока;
  • ¾ Чашки води;
  • 4 горошку чорного перцю;
  • 3 палички гвоздики;
  • кардамон: 5 шт.;
  • кориця: щіпка;
  • імбир: щіпка;
  • цукор: чайна ложка;
  • чорний чай: 2 ч. ложки.

Приготування:

  • Всі спеції повинні бути добре перемелені. Висипте їх в каструлю, додайте чай.
  • Залийте чай та спеції молоком і водою в однакових пропорціях за ¾ чашки.
  • Доведіть до кипіння напій і додайте цукор та інше молоко.
  • Коли напій ще раз закипить, зніміть посуд з вогню і процідіть чай.
  • Пити чай масала потрібно гарячим.

    МАСАЛА ЧАЙ | ПРЯНИЙ ІНДІЙСЬКИЙ ЧАЙ


    Watch this video on YouTube

    Чай Масала з фенхелем і мускатним горіхом

    Дуже смачний і ароматний рецепт чаю Масала з додаванням фенхелю і мускатного горіха додають чаю незвичайний смак і аромат. Як приготувати чай Масала з такими прянощами, читайте в рецепті.

    Інгредієнти:

    • 1,5 чашки молока;
    • чашка води;
    • свіжий імбир: 10 р.;
    • 4 горошку чорного перцю;
    • ст. ложка цукру;
    • ст. ложка чорного чаю;
    • паличка гвоздики;
    • зірочка бадьяна;
    • кардамон: 2 шт.;
    • горіх мускатний: 1 шт.;
    • половина ч. л. кориці;
    • фенхель: чайна ложка.

    Етапи приготування:

  • В окремі ємності налийте воду і молоко, поставте посуд на вогонь і закип’ятіть.
  • Імбир очистіть і натріть, подрібніть мускатний горіх.
  • Коли вода кипітиме насипте чай. У кипляче молоко додайте імбир, мускатний горіх і горошини перцю.
  • Через 4 хвилини у молоко додайте залишилися спеції, попередньо подрібнивши.
  • Ще через пару хвилин додайте цукор і зніміть з вогню.
  • Молоко з чаєм перемішайте, перелив кілька разів рідини з однієї ємності в іншу.
  • Готовий напій процідіть.
  • У кожної індійської сім’ї готують по своєму рецепту Масала чай, додаючи різне поєднання прянощів. Не змінюються тільки три інгредієнти: молоко, цукор, чай.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *