Вдома / Дім і затишок / Особливості святкового столу нового року

Особливості святкового столу нового року

Одним з найбільш довгоочікуваних і чарівних свят для всіх жителів планети прийнято вважати новий рік. Саме цей часовий рубіж дивовижної ночі доповнюється казковою феєрією, загадковими сюрпризами, приємними подарунками та смачними стравами на столі.Новорічні свята завжди супроводжуються радісною атмосферою і очікуванням чудес для будь-якого покоління. Як правило, зустріч нового року вважається сімейним святом, яке має свої особливості в кожного народу. Однак за кожним святковим столом скрізь і завжди звучать щирі і сердечні вітання, засновані на вірі у світле майбутнє і надію на вдалий початок року. Найголовнішими традиціями нового року є підготовка і вручення подарунків близьким і рідним, а також приготування оригінальних страв. Символом 2017 року стане Червоний Вогняний Півень, який принесе удачу активним і наполегливим людям. Тому вже на підготовчих етапах зустрічі свята рекомендується проявити фантазію не тільки в сервіровці столу, але і в прикрасі приготовлених страв з відповідною символікою.

 

Особливості святкування нового року 2017

 

Здавна вважається, що вдала зустріч новорічної ночі віщує хороший майбутній рік, тому кожна господиня намагається не тільки приготувати смачну їжу, але і піднести її в незвичайному вигляді. Оригінальні ласощі і вишукування можуть буяти на святковому столі, але не варто забувати і про декоруванні всього інтер’єру і столу для вечері. І якщо встановлення ялинки та її прикрасу можна довірити чоловікам і дітям, то господиням на допомогу будуть численні ідеї для сервірування.

 

Складання основного меню на новий рік 2017

 

Червоний Півень вважається серйозним, розсудливим, запальним, але отходчивым символом, який віддасть перевагу природності, простоти і натуральності. Відповідно всі страви 2017 року повинні бути простими і легкими. Обов’язково присутність зелені і овочів (хоча б соління) на великих тарелях, а м’ясну нарізку краще використовувати на невеликих бутерброди і канапе в поєднанні з зерновим хлібом або овочами.

 

Така домашня птиця півень схвалює випічку з будь-яких сортів борошна порційного виду. В якості аперитиву гостям слід подати легкі коктейлі, що в перекладі з англійської дослівно означає «півнячий хвіст», також на солодкий стіл можна щось вибрати на mdk магазин. До основних страв рекомендується підбирати підбадьорливі напої як лікер, настоянка, наливка і вино. У центр столу слід обов’язково встановити невелику піалу з пророщеним зерном.

 

 

Прикраса будинку та сервірування новорічного столу 2017

 

Всі прикраси інтер’єру і столу повинні бути виконані у відтінках червоних і вогненних квітів з натуральних матеріалів. Сервірування столу в сільському стилі в цьому році стане найбільш актуальним варіантом – це можуть бути лляні серветки і скатертини, і дерев’яні підставки, свічники або навіть посуд. Прикрасити інтер’єр допоможуть сухі букети з соломою, овочеві і фруктові композиції у вигляді в’язок і плетені кошики з порційним хлібом і булочками невеликих розмірів.

 

Рік півня не передбачає використання штучних матеріалів і особливо пластикового посуду за столом. Кращими матеріалами для святкування буде фарфор, глина і звичайно ж дерево. У виборі посуду перевагу слід віддати синьої, зеленої або червоної колірної гамі.

 

Особливо теплу атмосферу новорічної ночі надає наявність свічок на столі, які можна встановити в центрі або біля кожного приладу. Також рекомендується прикрасити прилади ялиновими гілочками та композиціями з них. Келихи можна прикрасити візерунками з новорічною тематикою, а на тарілки розкласти мандарини, шишки або невеликі листівки у формі зірочок з особистими привітаннями.

 

Існує кілька основних правил сервіровки святкового столу для будь-якого торжества:

 

  • • Всі келихи, чарки і стакани встановлюються праворуч від тарілки для кожного гостя;
  • • Будь сервірування починається з тарілок, потім слід викладати столові прилади і тільки потім тендітні скляні або кришталеві келихи;
  • • Ніж і вилку слід розмістити зліва від тарілки, а ложку праворуч, і тільки опуклою стороною вниз;
  • • Серветки повинні створювати контраст зі скатертиною – тканинні слід покласти на тарілки, а паперові під тарілку або в серветниці;
  • • Скатертину не є головним аксесуаром столу, тому не повинна відволікати всю увагу в декорі на себе, хоча повинна бути чистої, вигладженої та звисати по краях від 20 до 40 див.

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *