Вдома / Сад і город / Як правильно зберігати гарбуз взимку: розкриваємо секрети

Як правильно зберігати гарбуз взимку: розкриваємо секрети

Готувати гарбуза до зимового зберігання слід відразу після збирання врожаю. Для цих цілей краще всього використовувати пізньостиглі сорти. Саме вони при дотриманні певних умов здатні зберегтися до весни.

Зміст

  • Попередня підготовка і умови зберігання
  • Основні способи зберігання
  • Заготовки з гарбуза термін зберігання гарбуза значно скорочується. Наприклад, підвищена вологість скорочує цей термін на 2, а то і на 3 місяці.Гарбуза там укладаються також як і при зберіганні в підвалі.

    При відсутності комори можна використовувати будь темне місце. Головне, щоб воно якомога далі було від джерел тепла. Наприклад, дуже добре для цих цілей підходить місце під ліжком.

    Зберігання на балконі

    Якщо можливість для зберігання гарбуза в квартирі відсутній, то для цих цілей можна використовувати засклений балкон або лоджію. Обов’язковою умовою такого способу є укриття плодів темної непрозорою тканиною. При сильному похолодання гарбуз слід додатково вкрити, так як вона легко пошкоджується навіть невеликими заморозками.

    Зберігання плодів розрізаних

    Плоди гарбуза бувають дуже великими, тому вжити їх за один раз буває просто неможливо. Розрізані гарбуза досить успішно можна зберегти в холодильнику. Для цього їх потрібно розрізати на окремі частки, очистити від шкірки і порізати кубиками.

    Гарбузове заготівлі складають у целофановий пакет і поміщають в овочевий відсік холодильника. У такому вигляді вони можуть зберігатися до 10 днів. Якщо гарбуз потрібно зберегти на тривалий термін, то целофановий пакет замінюють фольгою. В такому вигляді гарбуз може зберігатися без втрати своїх якостей до 1 місяця. корисні властивості.

    Відео про те, як зберігати гарбуз до появи нового врожаю:

    Сушена гарбуз

    Плюсом даного способу консервування є те, що смак гарбуза в цьому випадку залишається майже незмінним. Цю заготовку можна використовувати так само як і звичайні сухофрукти. Щоб приготувати гарбуз по цьому рецепту потрібно дотримуватися наступний порядок дій:

  • Вибрати стиглий плід і очистити його від насіння і шкірки.
  • Нарізати у вигляді часточок товщиною близько 0,5 див.
  • Для збереження кольору часточки можна на 1-2 хвилини опустити в киплячу злегка підсолену воду, а потім охолодити.
  • Гарбузове часточки викладаються на деко і поміщаються в духовку нагріту до 60°С на 5-6 годин.
  • По закінченні цього часу температуру в духовці збільшують до 70°і залишають там гарбуз ще на 2 години.
  • Для зберігання висушеної таким чином гарбуза використовують картонні коробки або скляні банки.

    Гарбузове цукати

    Зберегти гарбуз можна виготовивши з неї цукати, які потім можна використовувати для прикраси кондитерських виробів або як десерт. Рецепт приготування цукатів наступний:

  • Гарбуз миють, очищається від шкірки і насіння.
  • Ріжеться невеликими кубиками.
  • З 1.2 кг цукру, 200 г води і соку одного лимона готується сироп.
  • Гарбузове кубики заливаються отриманим сиропом і варяться протягом 5 хвилин.
  • Після чого сироп з гарбузом залишається ще на 5-6 годин.
  • По закінченні цього часу сироп знову доводять до кипіння.
  • Сироп залишають на ніч для настоювання.
  • Після цього кубики гарбуза відкидаються на друшляк, де залишаються до повного стікання сиропу. Обсушені таким чином кубики пересипаються цукром. Зберігати цукати найкраще в скляних банках.

    Гарбузове пюре

    З гарбуза і яблук можна приготувати досить смачне пюре. Процес приготування складається з наступних етапів:

  • Гарбуз і яблука миють, очищаються від шкірки і насіння.
  • Пропускаються через м’ясорубку.
  • Пересипаються цукровим піском в наступній пропорції: на 1 кг гарбуза і 500 г яблук 4 ст ложки цукру.
  • Отримана суміш кип’ятять протягом 2 годин на дуже слабкому вогні.
  • Ближче до кінця в пюре додається лимонна кислота в кількості 1 чайної ложки. Гаряче пюре розкладається по стерилізованим банкам і закочується. Гарбуз — дуже смачний і корисний овоч. При правильному підході зберегти її до весни зовсім не складно.

    vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *