Вдома / Поради / Як вибрати якісний мед?

Як вибрати якісний мед?

1. Мед являє собою справжній збірник вітамінів. У ньому містяться вітаміни А, D, C, E, P, K та деякі інші. Але переважає в ньому, звичайно ж, вітамін B. зокрема, мова йде про вітамін B2, якого в меді в 20 разів більше, ніж в абрикосах. І хоча вітаміни містяться в продукті у порівняно невеликих кількостях, вони унікальні тим, що поєднуючись з вуглеводами, солями та мінералами, не мають властивість руйнуватися і зникати з меду. В зелені, в порівнянні, вітаміни в активному стані здатні перебувати лише протягом доби. 2. Як ви вже встигли зрозуміти, мед є найважливішою ланкою в нашому харчуванні. Але як його правильно вибирати, знає далеко не кожен. Найпростіше відрізнити якісний мед від неякісного наступним чином. Наберіть в ложку меду і вилийте далі його в блюдце. Якщо при цьому продукт буде утворюватися в гірку, значить, він хороший, і не підлягає подальшій перевірці. Якщо ж навпаки, утворюється лунка, мед – неякісний. Крім того, справжній мед буде тягнутися за ложкою безперервної струною, тоді як фальшивий буде просто стікати, і капати, складно краплі роси з дахів наших будинків прохолодним літнім вечором. 3. Чистий мед від домішкового також досить просто визначити. Чистий продукт, як правило, буде мати характерний для себе прозорий колір, тоді як неякісний мед, що має добавки та домішки буде мати мутнуватий світло. А якщо до нього ще й придивитися, то ви зможете розгледіти осад. 4. Наявність всіляких домішок можна буде визначити і хімічним буде. Для цього необхідно розбавити трохи меду в порівняно невеликій кількості дистильованої води, і капнути в загальну масу 5-6 крапель йоду. Якщо розчин набуває синього кольору, це буде означати, що в ньому у великій кількості є крохмаль. Кілька крапель оцтової есенції зможуть показати, що мед розведений крейдою, так як розчин, в даному випадку, буде видавати характерне шипіння. 5. Ще одна ознака хорошого, якісного меду – це його кристалізація. При цьому ніяких хімічних реакцій, як правило, не відбувається. Просто утворюється і кристалізується самий звичайний цукор, особливо глюкоза. Акацієвий мед, якщо ви не знали, дуже багатий на фруктозу, тому довго не кристалізується. Він має приємний смак і практично не містить запаху. Його ви зможете відчути, якщо відкриєте велику посудину, де продукт зберігається. Ціна на нього, як правило, дуже висока, так як зібрати його в чистому вигляді вдається рідко. Липовий мед теж має властивість поганий кристалізації. Швидше всього розшаровуванню моносахаридів можна спостерігати в гречаному меді. 6. У висновку розповімо вам, як зберігати мед у домашніх умовах. Найкраще її утримувати у невеликих посудинах, у скляних півлітрових банках. Не можна тримати його відкритим, щоб не дозволити потрапити туди бактеріям і вологи. Ні в якому разі не можна зберігати продукт на сонці. Найкраще обрати сухе місце темне і помірно-тепле. При цьому забороняється зберігати в металевому посуді, так як мед може окислитися, тоді як пластикова посуд, в яку часто фасують даний продукт, є не тільки безпечною, але і практичною.

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *