Вдома / Поради / Конструкція меблевих виробів

Конструкція меблевих виробів

Конструкція меблевих виробів (тобто типи основних елементів і способи їх з’єднання) завжди узгоджується з умовами і можливостями її виконання, а також з вживаним матеріалом.

Меблі, що складається з масивних деталей цінних і твердих порід (дуба, клена, берези та ін), поступово замінюють фанерованих. Останнім часом приступають до виробництва каркасних меблів, облицьованої спеціальної клеєної фанери.

Елементи меблів можуть бути намертво закріплені, і тоді утворюється нераз’емна меблі. Це викликає труднощі при використанні великих за розмірами виробів, як, наприклад, шафи тощо, в особливості при перевезеннях. Тому деякі основні конструктивні елементи меблів роблять роз’ємними. Така конструкція меблевого виробу називається розбірної.

Побутова меблі підрозділяються на наступні класи:

  • вищий клас — високоякісна меблі в гарнітурах або в окремих предметах єдиної архітектурно-художньої форми, зовні облицьована деревиною цінних порід і всередині — деревиною або цінних твердолистяних порід дерева, полірована до дзеркального або матовий тон, з шовковою, оксамитовою, килимової або шкіряною оббивкою м’яких елементів у виробах м’яких меблів;
  • перший клас — меблі в гарнітурах або в окремих предметах єдиної архітектурно-художньої форми, облицьована зовні і всередині листяними породами, полірована в глянцевий або матовий тон або располированная, з м’якими елементами, оббитими меблевими тканинами, дерматином та іншими матеріалами високої якості у виробах м’яких меблів;
  • другий клас — вся решта меблів, крім найпростішої кухонних меблів.

Вікна і двері в залежності від якості деревини поділяються на три сорти. Вироби третього сорту застосовуються для підсобних, складських та інших допоміжних приміщень та будівель тимчасового типу.

Технічні умови виготовлення вікон та дверей, вимоги до деревини і правила їх приймання визначаються стандартом (ГОСТ 8671 — 58).

«Столяр-белодеревец і краснодеревец»,
А. Н.Людей похилого віку

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *